Din 8 septembrie, HISTORY®, numarul 1 pe nisa televiziunilor de documentare din Romania, va difuza cel de-al doilea sezon din Vikingii / Vikings

Episoadele acestui serial, ce s-a bucurat de o mare popularitate in Romania, vor fi difuzate in fiecare luni, la ora 22:00. 

Primul sezon Vikingii, transmis de HISTORY in 2013, a fost cel mai urmarit serial al unei televiziuni de documentare din Romania, pe perioada difuzarii sale.

Sezonul doi, atat de mult asteptat de fanii serialului, va fi difuzat in Romania exclusiv de HISTORY®.

Temutul luptator nordic Ragnar Lothbrok profita de noua sa pozitie de conducere si continua sa descopere si sa jefuiasca noi tinuturi, cu ajutorul razboinicilor sai neinfricati.

In primul episod al noului sezon, ce va fi difuzat de HISTORY pe 8 septembrie, incepe batalia dintre Ragnar, alaturi de armata regelui Horik, impotriva lui Jarl Borg. 

Lui Borg i se alatura Rollo, astfel incat in clanul vikingilor se declanseaza un conflict intre frati, care se va termina doar cu victoria unuia singur. Intre timp, printesa Aslaug ajunge la Kattegat si aduce cu ea o surpriza, care il va pune pe Ragnar intr-o situatie dificila.

Aliat cu regele Horik, Ragnar este mai puternic ca niciodata. Totusi, pentru noile prerogative plateste un pret mare: fratele sau, Rollo, il tradeaza, casnicia cu neinfricata Lagertha ii este amenintata, iar fiul sau iubit, tanarul razboinic Bjorn, se indeparteaza de el.

Totul se schimba in regatul nordic: prieteniile se transforma in dusmanii si aliantele se formeaza doar pentru a obtine puterea. Acum noi comploturi se nasc, polite mai vechi se platesc si sange nevinovat este varsat, totul sub privirea atenta a zeilor.

Scenariul si productia dramei Vikingii au fost realizate de Michael Hirst (Elizabeth, The Tudors, The Borgias). 

O co-productie irlandezo-canadiana, apartinand World 2000 si Take 5 Productions, Vikingii a inregistrat un rating urias pe HISTORY in SUA si a ocupat primul loc in topul noilor seriale ale anului 2013. In prezent, a fost incheiat un nou contract pentru realizarea celui de-al treilea sezon.

Mai multe detalii despre serial sunt disponibile pe site-ul oficial Vikingii. 

HISTORY® este numarul 1 pe nisa televiziunilor de documentare din Romania si principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. 

HISTORY a aderat la ARMA in 2013, cand a lansat un feed de transmisie localizat, putand astfel asigura grile de programe personalizate pentru Romania. Televiziunile HISTORY si HISTORY HD sunt disponibile prin Digi, Romtelecom, UPC, iNES IPTV si Orange TV.