Dintre toate lucrurile de care imi aduc aminte din copilarie, genericul serialului Twin Peaks e printre cele mai marcante (alaturi de cel de la The Real Adventures of Jonny Quest, ce vremuri!).

Chiar daca n-am fost niciodata un mare fan al lui Kyle MacLachlan (brr, Dune), serialul ramane, si dupa atata timp, unul din preferatele mele.

Astfel, vestea ca David Lynch si Mark Frost vor face o noua miniserie Twin Peaks pentru Showtime este una atat placuta cat si putin ingrijoratoare, pentru ca eu sunt de parere ca uneori unele lucruri ar trebui lasate in pace. 

Pe de alta parte, sunt atatea lucruri ramase neexplicate incat poate ca aceasta noua serie (doar 9 episoade) va multumi fanii ramasi cu atatea dileme (producatorii Lost ar putea urma modelul…).

Mai mult decat atat, nu doar Lynch si Frost se intorc. MacLachlan a spus mai devreme pe Twitter ca “trebuie sa-si gaseasca costumul negru”, aluzie la vestimentatia lui Dale Cooper.

Despre noua serie mai stim ca se va petrece in zilele noastre si ca va avea premiera in 2016. Speram totusi sa pastreze genericul. Si atmosfera.