Una dintre cele mai populare si premiate branduri din istoria televiziunii, AMC va debuta in Romania in data de 5 noiembrie 2014. 

Pana acum AMC a fost disponibil doar in America de Nord, iar aceasta data marcheaza de asemenea debutul televiziunii la nivel european. 

AMC aduce in premiera exclusiva in Romania doua seriale originale: Halt and Catch Fire si The Divide, ambele subtitrate.

Lansarea AMC in Romania face parte din intrarea internationala in faza operationala, canalul TV lansandu-se si in alte tari ale Europei Centrale si de Est in aceeasi zi, pe 5 noiembrie. 

AMC Networks, ce detine televiziunea, a anuntat in aceasta vara schimbarea imaginii postului MGM Channel si redenumirea lui in AMC. AMC Networks International – Central Europe lanseaza acum televiziunea AMC in 14 tari, inclusiv Romania. De asemenea, reteaua se va extinde in peste 120 de tari din lume.

AMC este unul din cele mai populare televiziuni din SUA. Este singura televiziune prin cablu din istorie care a castigat un premiu Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic patru ani la rand cu Mad Men si sase ani din ultimii sapte cu multi-laureatul Breaking Bad

In plus, reteaua are cel mai urmarit serial dramatic de pe cablu din istorie si show-ul numarul 1 preferat de adultii cu varste intre 18-49 ani din ultimii doi ani - The Walking Dead.  

Experienta AMC in Romania: AMC: Ceva mai mult.

AMC este considerat de majoritatea ca fiind unul dintre jucatorii principali din a doua era de aur a televiziunii” a declarat Chief Executive Officer al AMC Networks International – Central Europe, Málnay B. Levente cand a anuntat lansarea AMC. 

“In ultimii ani, serialele au luat locul filmelor de lung metraj ca subiect principal de conversatie, iar AMC a fost un factor major al acestui trend. Povestile antrenante si dramatice si abordarea speciala cinematica a serialelor sunt acum disponibile pentru telespectatorii romani, din 5 noiembrie”, a mai adaugat acesta. 

In ultimii ani, cele mai multe productii de televiziune care au castigat premii, aveau legatura cu AMC. Serialele originale AMC au devenit extrem de populare datorita noii perspective pe care o ofera si a faptului ca sunt de calitate premium. 

AMC aduce ceva fresh si istet, ceva primitor. Povestile pot lua o alta intorsatura atunci cand telespectatorii nu se asteapta. AMC ofera telespectatorilor ceva mai profund, ceva mai bogat sau pur si simplu: ‘Ceva mai mult’ – care este si sloganul televiziunii.

Serialele originale AMC sunt subtitrate in limba romana.

“Din 2015 planuim sa difuzam noi programe la doar cateva zile distanta de debutul lor in SUA, astfel ne asiguram ca programele AMC sunt disponibile telespectatorilor nostri foarte repede” , a spus Málnay B. Levente

Drepturile de difuzare includ drepturile de distributie multiscreen si partenerii de distributie pot oferi VOD (video-on-demand) si optiuni de TV Everywhere. TV Everywhere este un model de afacere prin care distribuitorii (de exemplu, retelele de cablu) permit clientilor sa acceseze continutul de la propria lor retea prin intermediul serviciilor bazate pe internet, de pe orice dispozitiv (inclusiv tablete).

Accentul pe seriale in timpul saptamanii si weekend-uri cu filme speciale.

AMC difuzeaza in premiera exclusiva Halt and Catch Fire de la ora 22:00 in data de 5 noiembrie, cu noi episoade in fiecare miercuri. 

The Divide incepe de la ora 22:00 a doua zi, pe 6 noiembrie, cu noi episoade in fiecare joi. Zilele de miercuri si joi vor fi dedicate in viitor serialelor in premiera.

AMC va oferi de asemenea filme speciale, precum cele semnate de Woody Allen, in fiecare marti din noiembrie – Manhattan, Interiors, Another Women, Broadway Danny Rose, Crimes and Misdemeanors, Radio Days sau clasicele – Capote, Bad Influence si The Long Goodbye.

Prezentarea serialelor in premiera.

Fara CTRL / Halt and Catch Fire este un serial creat de producatorii executivi ai premiatului serial AMC, Breaking Bad

Surprinde aparitia erei computerelor personale de la inceputul anilor ‘80, cand un trio neobisnuit – un vizionar, un inginer si un geniu – isi asuma riscuri atat personale, cat si profesionale in cursa construirii unui computer ce va schimba lumea pe care o stim. 

Seria de 10 episoade este creata de Christopher Cantwell si Christopher C. Rogers, iar producatorii executivi sunt showrunner-ul Jonathan Lisco, Mark Johnson (Breaking Bad, Rectify) si Melissa Bernstein

Filmat in Atlanta, serialul ii are in rolurile principale pe Lee Pace (Guardians of the Galaxy, Marmaduke), Scoot McNairy (Argo) si Mackenzie Davis (Smashed). 

The Divide este scris si co-creat de Richard LaGravenese (Behind the Candelabra, The Fisher King), care a fost nominalizat la premiile Oscar si Emmy. 

Lansat in 2014 si format din 8 episoade, serialul este o explorare a moralitatii, ambitiei, eticii, politicii si rasei in sistemul judiciar de astazi, privit prin ochii unei asistente sociale pasionate si ai unui la fel de pasionat procuror care are insa, alt punct de vedere. 

Asistenta sociala intra in cazul unui detinut condamnat la moarte pentru crima, pe care ea il considera nevinovat, dar se trezeste ca se confrunta cu impatimitul procuror. Serialul este despre confruntarea lor, vietile lor personale si vinovatia sau nevinovatia unui detinut.