In serialul Arcasul / Arrow, difuzat in premiera in Romania de Universal Channel, in fiecare marti, la ora 23:00, dupa un naufragiu violent, playboy-ul miliardar Oliver Queen (Stephen Amell) dispare si este presupus mort timp de cinci ani, inainte de a fi descoperit in viata, pe o insula izolata din Pacific. 

Intors acasa, in Starling City, Oliver e decis sa indrepte problemele din familia lui si sa lupte cu nedreptatea. Pentru asta, Queen il creeaza pe Arcas si face echipa cu fostul soldat John Diggle (David Ramsey), experta in computere Felicity Smoak (Emily Bett Rickards), smecherul Roy Harper (Colton Haynes) si asasina internationala Sara Lance (Caity Lotz), dar tine totul secret fata de apropiati – adica si de sora lui, Thea (Willa Holland), care s-a aliat cu cel mai periculos dusman al lui Oliver. 

Rivalitatile si prieteniile sunt date peste cap cand Oliver trebuie sa treaca de cea mai grea incercare de pana acum. 

La debutul celui de-al treilea sezon, difuzat acum de Universal Channel, John Barrowman, interpretul lui Malcolm Merlyn, a stat de vorba cu jurnalistii despre personajul sau si ce noutati aduce sezonul 3 din Arcasul. Publicam si noi acest material prin amabilitatea Universal Channel Romania.

 

Pe numele sau real John Scot Barrowman, actorul de origine scotiana s-a nascut pe 11 martie 1967 in Glasgow si a crescut in SUA. A mai jucat in filmele All Stars, The Producers, Shark Attack 3: Megalodon, Incoruptibilii si serialele Hotel Babylon, Torchwood, Desperate Housewives, Scandal, Doctor Who, Titans, Central Park West si altele. 

 

Te bucuri ca ai revenit in Arrow in sezonul trei?

Sunt foarte entuziasmat de revenirea in Arrow. Mi-au spus cate ceva despre ce se va intampla cu Malcolm anul acesta. Eram nerabdator sa incep. Am participat vara asta la Jocurile Commonwealth-ului in Marea Britanie; am lansat un album si am fost in Australia pentru a-l promova in ultima luna si jumatate. Acum sunt gata sa-mi infig dintii in Arcasul, la propriu si la figurat!

Ce se intampla cu Malcolm Merlyn in sezonul 3? 

Povestea lui Malcolm si a fiicei lui, Thea (interpretata de Willa Holland – n.r.), continua exact de acolo de unde s-a oprit. O vedem pe ea aratand extraordinary si urcand pe scaunul din spate al limuzinei. Va fi minunat sa-i vedem impreuna.

Isi iubeste sincer Malcolm fiica sau are alte motive ascunse?

Cred ca Malcolm nu-si poate exprima dragostea si a inteles asta in decursul timpului. Daca privim inapoi, dupa ce si-a pierdut sotia, la inceput de tot, nu facea decat sa supravietuiasca pentru a avea grija de baiatul lui. In sinea lui stia ca Thea era si fata lui. I-a fost greu.

De ce ii este atat de greu sa-si exprime iubirea? 

Malcolm poate controla oamenii apeland la bani, putere si tehnici distructive. Dar nu s-a putut apropia de ea pentru ca asa si-a pierdut fiul, Tommy (interpretat de Colin Donnell – n.r.). Dragostea l-a distrus pe Tommy. A pierdut-o si pe Moira (interpretata de Susanna Thompson – n.r.), pentru ca aceasta s-a sacrificat de dragul lui Oliver. O mai are doar pe Thea si trebuie sa o controleze controlandu-i sentimentele. Asa priveste acum situatia. O va iubi, dar intr-un mod diferit.

Antrenand-o poate? 

Nu spun asta; dar pentru a controla pe cineva emotional vorbind, trebuie sa-l darami.

Vrea Malcolm sa-si rascumpere greselile in sezonul trei?

Nu stiu daca lui Malcolm ii pasa de greselile facute si nu stiu daca ii pasa ce cred oamenii despre el. Dar ii pasa de Thea si, in mod ironic, si de Oliver.

A renuntat Malcolm la latura sa malefica?

Malcolm nu e malefic! Cred ca Malcolm e neinteles. Daca il considerati rau, atunci hai sa privim putin tot ceea ce a facut Oliver pana acum. Amandoi facem aceleasi lucruri, dar procedam intr-un mod foarte diferit. Unul e proclamat erou, celalalt nu. Eu consider ca asta e gresit. Eu, Malcolm, ma consider erou. La naiba, nimeni nu recunoaste asta!

Ce parere ai despre uimitoarele personaje feminine din serial? 

Cred ca asta e minunat la acest serial. Am aparut inainte intr-un serial in care nu judecam oamenii in functie de sex. Nu ma refer la homosexualitate sau heterosexualitate, ci la barbati sau femei. Nu judecam pe nimeni in functie de sex. Exista femei dure, exista femei emotive, la fel cum exista barbati duri si barbati emotivi. Toti avem cateva un strop de ceva. Si, vorba aia, Tommy nu era un tip dur, ci unul emotiv. Acoperim intregul spectru si toata lumea e egala.

Crezi ca serialul ofera un exemplu pozitiv pentru tinerele fete?

E grozav ca avem in sfarsit un serial TV la care fetele se pot uita si pot spune „Uite, si eu pot fi dura, si eu pot fi eroina”. Pot spune „Uite, fata sau femeia asta e eroina, nu trebuie sa-mi fie frica sa fiu mai baietoasa”. Are sens ce spun? Asta e grozav si grozav e si sa lucrez cu atatea doamne si fete.

Deci iti place sa joci rolul lui Malcolm Merlyn… 

Mi se pare interesant, pentru ca am ajuns intr-un moment al vietii mele in care am jucat roluri de erou si roluri de personaj mai tanar, iar acum am ajuns sa fiu tata. E grozav, pentru ca ma pot relaxa putin. Ma pot duce seara acasa si pot bea doua pahare de vin. Era sa spun un pahar de vin, dar as minti! Nu eu sunt cel care se dezbraca (a doua zi), desi as putea face asta in continuare – dar nu ma mai preocupa asta.

Ce parere are Malcolm despre Oliver Queen?

Malcolm Merlynil vede pe Oliver ca pe un fiu, ca pe Tommy. Oliver e fiul care nu a putut fi Tommy. Oliver era playboy-ul, tipul care iesea in lume si actiona; si cand Malcolm afla ca el e Arcasul, nu vrea sa-l omoare. Nu-l poate omori, chiar daca se lupta intens cu el. Poate de asta mi-am inscenat moartea, ca sa nu trebuiasca sa-l omor.

Arcasul l-a batut mar pe Malcolm… 

Chiar ca m-a batut mar! Dar v-ati gandit ca poate eu l-am lasat sa faca asta? 

Va gasi Malcolm dragostea in sezonul trei? 

Asa sper. Noi, actorii, nu stim ce urmeaza (in scenariu). Mi-am terminat Enciclopedia DC pe care o tin langa pat, ca sa vad de cine m-as putea indragosti, dar nu stiu daca il vom vedea indragostit in serial.

Ar putea Power Girl fi femeia potrivita pentru Malcolm?

Ssssttt! Nu stiu. Sunt mare fan. Imi place mult faptul ca sunt calator in timp, am fost erou si cum sunt personaj negativ intr-o banda desenata pe care o citeam in copilarie. Habar n-am ce urmeaza, dar abia astept sa aflu. Mor de nerabdare... 

Sezonul 3 al serialului Arcasul este difuzat in premiera in Romania de Universal Channel, in fiecare marti, la ora 23:00.