AMC din Europa Centrala si de Est a anuntat astazi premiera noului serial dramatic Better Call Saul in aceeasi luna cu premiera din SUA. 

Better Call Saul este un prequel al multi-premiatului serial Breaking Bad / Pe cai gresite. Saul va debuta joi, 26 februarie de la ora 23:00 in Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Croatia, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina. Serialul de 10 episoade, va continua apoi sa se difuzeze in fiecare joi de la ora 23:00 pe AMC. AMC va difuza serialul in limba originala, cu subtitrare localizata. 

De la creatorul Breaking Bad, Vince Gilligan si scenaristul Breaking Bad Peter Gould, Better Call Saul se concentreaza pe evolutia personajului extrem de popular din Breaking Bad, Saul Goodman, interpretat de Bob Odenkirk, inainte de a deveni avocatul lui Walter White. 

Acest serial ii are ca producatori executivi pe Gilligan, Gould, Mark Johnson (Breaking Bad, Diner, Rain Man) si Melissa Bernstein (Breaking Bad, Rectify, Halt and Catch Fire).

Alaturi de Odenkirk joaca actori care se vor regasi pe tot parcursul serialului, Jonathan Banks in rolul lui Mike Erhmantraut, Michael McKean in rolul lui Chuck McGill, Rhea Seehorn in rolul Kim Wexler, Patrick Fabian interpretandu-l pe Howard Hamlin si Michael Mando in rolul lui Nacho Varga - personaje ce vor reprezenta atat partea legitima cat si cea nelegitima a legii.

Actiunea din Better Call Saul se petrece cu sase ani inainte ca Saul Goodman sa-l intalneasca pe Walter White. Cand facem cunostinta cu el, omul care va deveni Saul Goodman este cunoscut sub numele de Jimmy Mcgill, un avocat mediocru aflat in cautarea destinului si incercand sa puna lucrurile cap la cap.

Lucrand alaturi si deseori importiva lui Jimmy, "organizatorul" Mike Erhmantraut este un personaj indragit, cunoscut prima data in Breaking Bad. Serialul va urmari transformarea lui Jimmy in omul care pune cuvantul “criminal” in sintagma "avocat criminalist".