Urzeala Tronurilor / Game of Thrones este, probabil, cel mai popular serial al momentului avand un numar imens de fani si fiind lider in multe topuri, inclusiv in cele ale celor mai piratate seriale TV.

George R.R. Martin nu a finalizat inca romanul astfel ca toata lumea urmareste cu sufletul la gura atat cartile cat si productia HBO.

Ultimul episod din productie a starnit insa controverse si chiar a dus la initierea unui boicot. In cadrul acestuia a fost adaugata o scena de viol care nu era prezenta in romane. In aceasta, Ramsay Bolton o violeaza pe Sansa Stark in noaptea nuntii. 

De-a lungul timpului au tot aparut diverse controverse si mici conflicte cu privire la violenta serialului insa se pare ca, de data aceasta, numarul oamenilor indignati a crescut.

Conform Dailymail, senatorul american Claire McCaskill este persoana care promoveaza cererea de boicotare a serialului. Aceasta a declarat pe Twitter: “Am terminat cu Game of Thrones. Scena gratuita de viol, desgustatoare si inacceptabila.”

Multi alti fani au fost de acord cu faptul ca producatorii au depasit limita de decenta in ceea ce priveste violenta si au sugerat ca mai nou productia se concentreaza prea mult pe factorul de soc in randul audientei.

George Martin sustine ca nu are nimic impotriva producatorilor si ca serialul si cartea sunt doua moduri diferite de a spune aceeasi poveste. Sophie Turner, actrita care o interpreteaza pe Sansa Stark, a declarat: “Cand am citit acea scena, intr-un fel, mi-a placut.”

Scena in sine nu este grafica ci doar lasa de inteles ceea ce s-a intamplat, totusi aceasta are o incarcatura emotionala imensa.

Urmeaza sa vedem daca ultima mobilizare a fanilor va duce intr-un final la vreo forma de boicot a serialului, desi acest lucru pare putin probabil.