History®, canalul factual numarul 1 din Romania, va difuza in premiera globala in peste 200 de teritorii, in luna iunie, serialul documentar Singuri / Alone

Serialul Singuri reprezinta cel mai curajos experiment de supravietuire incercat vreodata pe TV si un test suprem al abilitatilor omului de a supravietui. In America, lansarea va avea loc pe 18 iunie, iar in Romania va avea loc la doar trei zile distanta, respectiv pe 21 iunie, la ora 23:00. 

Episoadele vor fi difuzate la nivel national in fiecare zi de duminica, la 23:00.

In cadrul emisiunii, zece barbati vor pleca in salbaticie doar cu ce pot duce intr-un mic rucsac. Vor fi singuri in mijlocul naturii neiertatoare, cu o singura misiune – sa ramana in viata cat mai mult posibil. Vor vana, isi vor construi adaposturi si se vor apara de pradatori. 

Protagonistii se vor lupta cu izolarea extrema si cu suferinta psihica generata de acest salt in necunoscut si isi vor documenta chiar ei experienta traita. Fara echipe de filmare. Fara producatori. 500.000 $ sunt pusi la bataie pentru cel care rezista cel mai mult. Acesta este testul suprem de supravietuire.

Ceea ce diferentiaza acest serial de multe alte documentare „de supravietuire" existente, este puritatea conceptului. Nu exista absolut niciun contact cu producatorii, regizorii sau cameramanii. Astfel, cei zece participanti sunt si cei care isi documenteaza experienta, in timp ce isi folosesc abilitatile spre a ramane in pustietate cat mai mult timp.

Provocarea realizarii unei astfel de emisiuni a fost in primul rand alegerea celor zece candidati care sa detina aptitudinile necesare de supravietuire un timp indelungat cu ajutorul a doar zece unelte alese de ei si, in al doilea rand, instruirea celor zece barbati pentru a deveni proprii lor producatori / regizori / cameramani, ceea ce inseamna utilizarea echipamentelor foto, video, lumini si sunet profesionale, pentru a surprinde cele mai importante momente din viata lor in salbaticie. 

Episoadele rezultate nu au nicio naratiune suplimentara in afara de cea a concurentilor si sunt presarate cu harti si texte explicative pentru simpla orientare a telespectatorilor. Astfel, show-ul Singuri este o productie cu totul unica din punct de vedere al stilului editorial rezultat.