Continuam seria de interviuri dedicata serialului Fear the Walking Dead, cu cel de-al optulea interviu: cu actrita Mercedes Mason (interpreta personajului Ofelia Salazar).

Traind in acelasi univers ca The Walking Dead, Fear the Walking Dead este o drama indrazneata care exploreaza debutul apocalipsei mortilor prin intermediul unei familii destramate.

Premiera mondiala a celui mai asteptat nou serial, Fear the Walking Dead va fi duminica, 23 august. 

Primul episod, cu o durata mai lunga, va debuta de asemenea, pe televiziunile AMC Global din lume simultan cu premiera din SUA, luni, 24 august de la ora 4:00 si apoi se va redifuza in intervalul de primetime local, de la ora 23:00.

MERCEDES MASON (interpreta personajului Ofelia Salazar).

Ofelia Salazar este o profesionista care munceste din greu, cu parinti imigranti. Este protectiva fata de parintii sai, crezand ca acestia nu inteleg o mare parte in realitatea dura a vietii in Statele Unite. Este isteata, devotata si intotdeauna gata sa isi apere convingerile. Atunci cand se confrunta cu apocalipsa, Ofelia se ciocneste de parerile tatalui ei privind cursul actiunii – identitatile sunt pe punctul de a se schimba.

Aparitiile TV recente ale lui Mercedes Mason includ o perioada semnificativa in sezonul final al serialului Californication si un rol principal in episodul pilot al White City

A jucat de asemenea si in 666 Park Ave. impreuna cu castigatorul Premiilor Emmy® Terry O'Quinn si actrita nominalizata la Premiile Emmy Vanessa Williams. Mason a aparut, de asemenea, in seriale primite bine de critici, ca Entourage, The Closer si Traffic Light, precum si recurent in serialul Chuck

A avut, de asemenea, rolul feminin principal in filmul derivat din Bones al FOX, The Finder alaturi de actorul nominalizat la Oscar® - Michael Clarke Duncan.

Cine este Ofelia Salazar, si ce te-a atras la ea initial?
Cand am citit pentru prima data scenariul, personajul meu era destul de puternic, confruntandu-se direct cu tatal ei, Daniel, dar pe masura ce am dezvoltat-o, a devenit o fiinta mai sensibila, o fata rasfatata de parinti. nu cred ca are puterea de a sta pe propriile picioare. Provocarile noii lumi o vor ajuta sa isi dezvolte taria. Iubesc femeile puternice si am fost fan al serialului original, asa incat am fost interesata imediat. Ofelia e un copil singur la parinti, asa incat sunt multe lucruri pe care ea nu le cunoaste despre proprii parinti. Imi place ideea de a trece de la un loc al inocentei, un loc protejat, si a fi azvarlit in mijlocul unei situatii periculoase. Ca actor, este foarte incitant sa te ocupi de asa ceva. Vreau ca Ofelia sa se transforme dintr-un copil ocrotit intr-o persoana dura, capabila sa manuiasca o arma, ceea ce imi imaginez ca va fi posibil la un moment dat?

 

Care este premisa serialului?
Incepem de la punctul zero al epidemiei. Fanii serialului original il vad pe Rick Grimes cum se trezeste intr-o lume care a devenit deja un iad, iar procedurile de supravietuire au fost deja rafinate. In cazul serialului nostru, nici unul dintre noi nu stie ce se intampla. Personajele noastre nu isi dau seama de dimensiunea problemei. In plus, pentru ca zombii nostri sunt „mai proaspeti”, ei arata inca precum vecinul tau, prietenul tau, asadar e mai dificil sa ucizi pe cineva. Devine un moment psihologic intens sa impusti pe cineva care arata mai uman decat pe un zombi care a fost mort de ani de zile si e in descompunere. Asta creste considerabil nivelul de frica. Suntem obligati sa ne dam seama ce se intampla, in cine putem avea incredere si in cine nu. Adauga la reteta asta niste zombi si ai deja multe personaje care se lupta cu moralitatea si care descopera cum prinde forma aceasta noua lume. Pentru mine, povestea asta aduce mai mult cu versiunea pentru adulti a „Imparatului Mustelor”. Asta a fost una din cartile mele preferate in copilarie. Niste straini sunt aruncati intr-o situatie si trebui sa supravietuiesti. E uluitor cat de mult se poate adapta firea omeneasca pentru a putea supravietui. Familia e importanta pentru ca acestia sunt singurii oameni in care te poti increde si pe care te poti baza intr-o situatie apocaliptica. Este de asemenea important sa fii autonom si sa iti intelegi punctele forte. Aici vorbim de supravietuirea omului si instinctele lui. 

 

Ce fel de dinamica se creeaza atunci cand publicul stie mai multe decat personajele?
Publicul stie deja mult mai multe decat stim noi, personajele. Pentru actori, scenariile sunt secrete, ca secretele din Comoara Nationala. Se fac cunoscute doar la repetitii si atunci descoperim lucruri. Publicul stie mult mai multe decat noi despre zombi, despre acest univers si despre lumea spre care ne indreptam. Noi aparem in hiatusul dintre filmul originar si prezent, asa incat va fi distractiv pentru fani sa vada trecerea intre aceste doua lumi. 

 

Ce inseamna familia pentru Ofelia?
Imi place faptul ca Ofelia este o combinatie intre tatal si mama ei. Mama ei este ca o Fecioara Maria, este buna, iubitoare si blanda. Tatal ei are puterea, cunoasterea si intelepciunea, dar si o neincredere fundamentala in ce il inconjoara. Ofelia ii respecta pe amandoi si ii iubeste pe amandoi, asa incat este prinsa intre doua lumi, intre a fi buna si a incerca sa nu fie naiva. 

 

Ce se intampla cand familiile se intalnesc si de unde apare conflictul dintre personaje atunci cand se pune problema supravietuirii si a face lucrul dictat de compasiune?
E un lucru firesc atunci cand oamenii se aduna intr-un grup. Ai nevoie de cineva pe care sa te bazezi, ai nevoie de companie, ai nevoie de incredere. Suntem cu totii diferiti, nu ne vom intelege bine cu toti. asa incat nu numai ca lumea noastra se prabuseste la exterior, dar exista si o prabusire interioara, dat fiind ca fortam impreuna familii pentru ca nu avem alte solutii mai bune. Cred ca dupa ce supravietuirea intra in ecuatie, nevoia umana de a supravietui este atat de puternica incat faci orice pentru a te asigura ca tu si cei dragi tie sunteti in siguranta. moralitatea intervine o fractiune de secunda inainte de asta si te intrebi: „Persoana asta imi face rau? Ma pot indeparta de ea? Sa o omor e singura solutie?” cred ca linia asta se trage foarte repede si difera de la individ la individ. E o lupta constanta in acest serial pentru ca dusmanul nostru de moarte arata foarte uman. Decizia e mut mai greu de luat atunci cand stii ca e vecinul cu care tocmai ai luat o cafea cu o zi in urma.