Fear the Walking Dead a devenit premiera nr. 1 privind numarul total de telespectatori pe toate platformele demografice principale, din istoria cablului american.

Episodul de 90 de minute a adus 10.1 milioane de telespectatori, dintre care 6.3 milioane adulti cu varsta intre 18-49 ani.

Premiera mondiala de luni noapte a facut istorie in televiziunea americana, aducand in fata ecranelor 10.1 milioane de telespectatori in direct/in aceeasi zi, devenind astfel premiera nr. 1 a unui serial din istoria televiziunii prin cablu a SUA, privind numarul total de telespectatori de pe toate platformele demografice.

Episodul a adus 6.3 milioane de telespectatori adulti cu varste intre 18-49 ani. Avand aceste date demografice mult ravnite, AMC este canalul unde se pot vedea trei din cele mai bune cinci premiere de seriale din toate timpurile care au avut vizionarea live / in aceeasi zi: Fear the Walking Dead pe locul 1 (2015), Better Call Saul pe locul 2 (2015) si The Walking Dead pe locul 5 (2010) – o reusita remarcabila pana acum in era de dupa aparitia video recorder-ului digital.

 “Ii multumim si ii felicitam pe Robert Kirkman, Dave Erickson, echipa minunata de producatori executivi, intreaga distributie si echipa Fear the Walking Dead", a declarat Charlie Collier, presedintele AMC si Sundance TV. “Este extrem de dificil sa evaluezi succesul unui show in prima noapte. Insa, dezvaluim aceste ratinguri de la premiera in direct/in aceeasi zi pentru ca Fear the Walking Dead a batut recorduri de audienta care sunt cu atat mai speciale cu cat exista aceasta diferenta de fus orar si aceasta fragmentare a telespectatorilor. 

A avea un serial pereche al show-ului nr. 1 din televiziune, care sa mobilizeze comunitatile, sa fie vizionat cu ardoare, sa starneasca activitate sociala si relevanta in cultura pop de o asemenea magnitudine, este extraordinar. Desigur, nimic din acestea nu ar fi fost posibile fara fani, a caror pasiune a dus la aceste rezultate remarcabile“.

Primul sezon al Fear the Walking Dead va avea 6 episoade in aceasta toamna. Serialul se va intoarce cu al doilea sezon de 15 episoade anul viitor. Serialul a avut premiera simultan pe AMC Global in peste 125 de tari.