Ajunsa la cea de-a treia editie, dupa doua sezoane in care a strans peste 130.000 spectatori, Caravana Metropolis – Cinema in aer liber, cel mai mare festival nomad de film din tara, revine in Piata Mica din Sibiu, al saptelea oras de pe itinerariul din acest an, unde va ramane intre 15 - 20 iulie.

Sase filme nou-noute, dintre care doua in premiera nationala, multi-premiate si aclamate de critici la festivaluri internationale de film in 2014, precum Berlin sau Cannes, vor fi proiectate de marti pana duminica, de la 21:30, utilizand cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania. 

Ecranul gonflabil de 120 m² si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

In conditiile in care cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut sistematic dupa anul 1989, numarul cinematografelor a scazut, iar in unele orase nici nu exista sali de cinema, Caravana Metropolis urmareste facilitarea accesului publicului la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber si a ofertei de film, prin prezentarea unor productii premiate la importante festivaluri internationale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, dar care nu se bucura de o atentie deosebita in sistemul traditional de distributie, filme europene si productii independente care satisfac cele mai pretentioase gusturi, dar si pe cele ale necunoscatorilor.

Trailerul oficial Caravana Metropolis 2014 si trailerele filmelor sunt disponibile pe caravana.metropolisfilm.ro

 

INTRAREA ESTE LIBERA!

Iata programul evenimentului:

(Pentru rezervari, va sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro)

 

Marti, 15 iulie

21:30 Tante Hilda! (r. Jacques Remy Gerard, animatie, in competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, in premiera nationala!)

Miercuri, 16 iulie

21:30 Borgman (r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013).

Joi, 17 iulie

21:30 Paradisul spulberat / The Broken Circle Breakdown (r. Felix Van Groeningen, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain 2014, Oscarul European pentru cea mai buna actrita). 

Vineri, 18 iulie

21:30 Adancul / The Deep (r. Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards in 2013, laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda).

Sambata, 19 iulie

21:30 Kon-Tiki (r. Joachim Ronning si Espen Sandberg. Propunerea Norvegiei la Oscar si Globurile de Aur pentru cel mai bun film strain in 2013, nominalizat la European Film Awards 2013 - foto).

Duminica, 20 iulie

21:30 Marea frumusete / La Grande Bellezza (r. Paolo Sorrentino. Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013). 

Un eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis.