Luna viitoare, Clujul va deveni centrul national al comediei, al filmelor bune si al intalnirilor cu profesionisti din industria cinematografica. 

In perioada 10-19 octombrie va avea loc cea de-a VI-a editie a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul International de Film Comedy Cluj

Evenimentul va prezenta publicului peste 150 de productii, workshop-uri dedicate pasionatilor de film si nu numai, precum si un cocktail de evenimente conexe in doze de jazz, teatru si dans. 

Peste 100 de invitati sunt asteptati la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival. 

Pe langa sectiunea principala a festivalulului, Competitia Internationala, Comedy Cluj dedica o atentie deosebita scurt metrajelor studentesti. 

Anul acesta vom savura umorul nemtesc si olandez in cadrul programului Focus. Ca in fiecare an, festivalul onoreaza o personalitate a cinematografiei. Premiul de Excelenta Comedy Cluj 2014 va fi decernat si in acest an unui mare actor al scenei romanesti. 

Principalele locatii ale Festivalului vor fi cinematografele din centrul orasului: Florin Piersic si Victoria. O serie de evenimente se vor desfasura si in Sala Mare a Casei TIFF precum si la Universitatea Sapientia.

Celebra Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, locul unde a avut loc prima proiectie cinematografica din istoria orasului, va gazdui anul acesta unul dintre workshop-urile festivalului. 

Asa cum si-a obisnuit publicul, Comedy Cluj va prezenta o serie de evenimente conexe in parteneriat cu festivaluri de gen din lume. 

Opera Maghiara din Cluj si Teatrul National vor gazdui Serile Speciale din cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului International de Film Comedy Cluj 2014.

Harta Comedy Cluj va prinde culoare prin intermediul altor doua locatii, acolo unde distractia si buna dispozitie vor energiza invitatii si publicul festivalului: cluburile Charlie’s Pub si The Soviet. 

Si in acest an pretul biletelor ramane neschimbat: 9 lei pentru un ticket standard si 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari. 

Saptamana viitoare vor fi puse in vanzare biletele pentru Evenimentele Speciale, precum si abonamentele care vor permite accesul la proiectii, workshop-uri, manifestari conexe si savuroasele petreceri Comedy Cluj. 

Vizualul Comedy Cluj din acest an a fost conceput de echipa Good Hands, proaspat castigatoare a premiului “Best Foreign Poster” (pentru lung metrajul Roxanne) la Golden Trailer Awards, cea mai prestigioasa competitie a marketingului de film din lume.

Festivalul International de Film Comedy Cluj este organizat de Fundatia Europeana pentru Cultura Urbana.