In competitia de lung metraj a celei de-a doua editii a Dracula Film: Horror & Fantasy Festival, care va avea loc intre 1 si 5 octombrie, in Brasov, au fost selectionate 6 filme, toate putand fi urmarite in premiera in Romania:

Killers / Ucigasii (r. Kimo Stamboel, Timo Tjahjant, Indonezia)

Un reporter si un ucigas in serie se intalnesc pe internet. Reporterul, fascinat de crimele pe care celalalt le posteaza online are si el niste probleme care ar putea fi rezolvate prin violenta. Relatia celor doi evolueaza intre complicitate si concurenta in timp ce toti cei vizati de razbunarea unuia si dementa ceilalt isi gasesc sfarsituri violente. 

Mustind de furie si oroare, thriller-ul fratilor Mo apropie cinema-ul indonezian de standardele filmului de gen coreean. Un film capabil de nihilism contrabalansat de emotii puternice bazat pe un scenariu electriza(n)t.

Killers a facut parte din selectia FrightFest si Sundance 2014.

Aux Yeux des Vivants / Printre cei vii (r. Alexandre Bustillo, Julien Maury, Franta)

Pentru trei pusti primele zile ale vacantei de vara iau o intorsatura nefasta. Martori ai unui incident violent, cei trei sunt totalmente lipsiti de credibilitate in fata legii si a famiilor. Dar barbatul pe care l-au vazut tarand o femeie legata prin platourile de filmare abandonate de langa oras chiar exista si nu este deloc dispus sa-i lase pe preadolescenti sa-si raspandeasca povestile despre el. 

Urmeaza o serie de crime feroce. Alexandre Bustillo si Julien Maury reusesc sa ofera spectatorului fiori si frisoane dar si o poveste aflata la intersectia dintre The Hills Have Eyes si Stand By Me.

Filmul a facut parte din selectia SXSW 2014, Brussels International Festival of Fantasy Films 2014 si Absurde Seance 2014.

At the Devil’s Door (Home) / La poarta Diavolului (r. Nicholas McCarthy, SUA)

O agenta imobiliara descopera cateva lucruri ciudate intr-una dintre casele scoase la vanzare. Arsurile de pe pereti si banii ascunsi intr-un sertar ar putea clarifica disparitia unei adolescente. Si fata cu haina de ploaie rosie care da tarcolae casei ar putea fi chiar disparuta. Dar lucrurile se complica si ceva isi doreste cu disperare sa intre in aceasta lume. 

Un film de groaza aproape clasic, impecabil strunit din regie.

At the Devil’s Door a facut parte din selectia SXSW 2014 si Fantasia Festival 2014

In Norway / Norvegia (r. Yannis Veslemes, Grecia) un vampir pasionat de dans, un norvegian dealer de droguri si o prostituata se intersecteaza in Atena anului 1984. Comedia neagra semnata de Yannis Veslemes este delicios de cinica si poate trece drept un Jarmusch ratacit prin Elada epocii disco. 

Filmul va rula in prezenta regizorului.

The Canal / Canalul (r. Ivan Kavanagh, Irlanda)

David are doua suspiciuni: ca in casa lui exista o prezenta malefica si ca nevasta sa il inseala. Cand ambele se dovedesc a fi banuieli fondate si cand nevasta adulterina dispare David trebuie sa inteleaga exact ce s-a intamplat in 1902 in casa sa si mai trebuie sa convinga politia ca nu el este responsabil de disparitia sotiei. 

Situatia dificla este inspirat prezentata de irlandezul Ivan Kavanagh sub forma unui thriller psihologic care face incursiuni in supranatural.

The Canal a fost prezent in selectia Tribeca Film Festival 2014.

Vineri seara (r. Jamil Hendy, Romania)

Un DJ de radio isi delecteaza ascultatorii cu trei povesti sumbre si letale care au un singur punct comun. Toate faptele s-au intamplat vineri noaptea. Un omnibus urban care include crime si demente, amoruri si amenzii. Ca orice film de acest gen, Vineri seara este o productie independenta.

Dracula Film: Horror & Fantasy Festival este un festival competitional - in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - si are 3 sectiuni: competitie lungmetraj international, competitie scurtmetraj international si competitie scurtmetraj romanesc.

Dracula Film: Horror & Fantasy Festival are loc anual in luna octombrie in Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History.

Proiectiile Dracula Film: Horror & Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sica Alexandrescu si Cinemateca Patria.