Pe 15 si 16 octombrie 2014 va avea loc, la Cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia, nr. 77, Bucuresti), cea de-a VI editie a festivalului Zilele Filmului Irlandez

Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei in Romania cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland si Arts Council, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Institutul Francez si Independenta Film. 

Programul cuprinde lung metrajele What if, in regia lui Michael Dowse (miercuri, 15 octombrie) si What Richard Did in regia lui Lenny Abrahamson (joi, 16 octombrie), precum si un grupaj de scurt metraje – Pet Hate, regia: Andy Clarke, After You, regia: Damien O’Connor (15 octombrie), Left, regia: Eamonn O'Neill si Coda, regia: Alan Holly (16 octombrie).

La deschiderea festivalului vor fi prezenti Andrew Harwood, sef adjunct al Ambasadei Irlandei la Bucuresti, Liviu Jicman, vicepresedintele Institutului Cultural Roman, Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din Romania si Laurentiu Merisan, Independenta Film.

Proiectiile incep la ora 19.00. 

Filmele sunt subtitrate in limba romana.

What if (2013, 90 min.), comedia romantica din prima seara a festivalului, prezinta povestea lui Wallace (Daniel Radcliffe), recunoscut pentru sirul neintrerupt de relatii esuate. 

Protagonistul o intalneste pe Chantry (Zoe Kazan). Chantry are o relatie de lunga durata cu Ben (Rafe Spall). Wallace si Chantry devin foarte buni prieteni si realizeaza ca ar putea sa fie jumatatea celuilalt, intalnita la momentul nepotrivit…

What Richard Did (2012, 87 min.), filmul celei de-a doua seri, infatiseaza protretul baiatului perfect care isi rateaza viata, facand o greseala de neiertat. 

Inteligent, tipul tanarului sportiv, respectat de tineri si adulti deopotriva, Richard isi imbie cunoscutii instariti din Dublin sa petreaca o vara lipsita de griji, cu bautura si legari de prietenii. 

Relatia pe care o incepe cu Lara starneste dispretul lui Conor, coleg de echipa cu Richard si fost prieten al Larei. Cearta dintre cei doi ia proportii si culmineaza cu schimbarea vietii lui Richard si a prietenilor sai. 

Pretul biletelor este de 10 lei / intrare.