Locuitorilor Capitalei li s-a pregatit in aceasta iarna un nou festival de film, al carui profil il constituie scurt metrajele de comedie: Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania (16 – 22 februarie 2015).

Festivalul e organizat sub egida Anchor Grup, o companie ce sustine activ artele, si gazduit de Movieplex.

Pana pe 10 decembrie 2014 cineastii isi pot trimite filmele pentru a se inscrie intr-una din cele trei sectiuni internationale ale Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania – Competitia oficiala, Competitia dedicata productiilor studentesti si Competitia destinata animatiilor.

Fiecare sectiune va avea propriul juriu international, compus din profesionisti din industria cinematografica. Toate filmele care vor fi proiectate in sectiunile competitive ale festivalului din luna februarie vor fi scurt metraje de comedie. 

Pe langa acestea, va exista si un program eclectic de filme difuzate in afara competitiei.

Premiile oferite de organizatori la prima editie a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) si Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro).

Sunt eligibile pentru a intra in competitie toate scurt metrajele de comedie realizate dupa 1 ianuarie 2000, indiferent de participarea lor anterioara la festivaluri internationale sau autohtone. 

Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania este singurul festival de scurt metraje de comedie organizat intr-un mall din Romania si se va desfasura la Movieplex.

Anchor Grup, o companie ce sustine activ artele, a organizat acest festival pentru a rasplati cineastii talentati si creativi, dar si clientii Plaza Romania. 

Gasiti formularul de inscriere si regulamentul, dar si mai multe detalii despre festival pe site-ul http://plazafilmfestival.ro/.