In 2015, Premiile Gopo ii aduc un omagiu marii actrite Coca Bloos, care va primi Premiul pentru Intreaga Cariera in cadrul Galei ce va avea loc pe 30 martie la Teatrul National Bucuresti – Sala Studio si va fi transmisa in direct pe TVR2 si Radio Romania Cultural si online pe www.premiilegopo.ro si www.tvrplus.ro

Unul dintre cele mai importante trofee, Premiul pentru Intreaga Cariera a fost acordat la editiile precedente unor actori emblematici pentru filmul romanesc: Radu Beligan, Mitica Popescu, Iurie Darie, Ion Besoiu, Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Jean Constantin.

Nascuta pe 1 octombrie 1946, la Piatra Neamt, judetul Neamt, Coca Bloos este una dintre cele mai prolifice actrite de film, teatru si televiziune din Romania, in ciuda unui debut intarziat – inainte de a da la Actorie, ca urmare a intalnirii cu Olimpia Arghir, actrita a Teatrului National din Cluj, Coca Bloos a facut Facultatea de Filosofie si trei ani de Jurnalism. 

Primele roluri in teatru i-au fost oferite de Alexandru Tocilescu, la Satu Mare, unde regizorul isi dadea lucrarea de diploma. Dupa alte stagiuni petrecute pe la Brasov si Piatra Neamt, in 1987, Coca Bloos a inceput sa faca naveta pentru un rol la Catalina Buzoianu in Uriasii muntilor, la Bulandra. Si, gratie interventiei lui Dinu Sararu, directorul Teatrului Mic, care a decis s-o detaseze la Bucuresti, a ramas in Capitala.

Debutul in cinema a venit un an mai tarziu, cu un rol in penultimul film al regretatului Alexandru Tatos, Secretul armei secrete (1988). Din acel moment, actrita a alternat teatrul – unde a jucat in piese montate de cei mai mari regizori romani ai momentului (Alexandru Darie, Catalina Buzoianu, Silviu Purcarete, Alexandru Tocilescu, Grigore Gonta, Dragos Galgotiu, Cornel Todea, etc.) – cu cinematografia unde, de asemenea, a avut partituri importante in cateva dintre filmele de capatai de dupa 1990, precum si in filmele Noului Val de dupa 2000. 

Astfel, actrita are in filmografie, printre altele, cate trei roluri in filmele lui Andrei Blaier (Divort... din dragoste, Crucea de piatra, Terente – Regele baltilor), Mircea Daneliuc (Patul conjugal, Aceasta lehamite, Ambasadori, cautam Patrie) si Lucian Pintilie (Terminus paradis, Dupa-amiaza unui tortionar, Niki Ardelean, colonel in rezerva), dar si roluri in filmele de debut ale lui Nae Caranfil (E pericoloso sporgersi, 1993), Cristian Mungiu (Occident, 2002), Titus Muntean (Examen, 2004), Corneliu Porumboiu (A fost sau n-a fost?, 2006) sau Gabriel Achim (Visul lui Adalbert, 2011).

In 2014, Coca Bloos a putut fi vazuta pe marile ecrane in filmul lui Razvan Savescu, America, venim!, titlu nominalizat la editia din acest an a Premiilor Gopo la categoria Cel mai bun film de debut.

Premiul pentru Intreaga Cariera va fi oferit de sponsorul Apa Nova, fiind deja o traditie implicarea companiei in sustinerea valorilor romanesti.

Gala Premiilor Gopo 2015 este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Primariei Municipiului Bucuresti prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti si Babel Communications.