O noua saptamana, alte 4 premiere de vazut la cinema (din care doua ecranizari).

Incep cu alegerea mea din aceasta saptamana, comedia romantica Viata nu iti ofera a doua sansa / Zindagi Na Milegi Dobara

Un film care te binedispune si care iti incarca din nou “bateriile” dupa o zi de munca. Comedia ni-l prezinta pe Kabir (Abhay Deol) care se pregateste sa se casatoreasca.

Iar in loc de petrecere a burlacilor a decis sa respecte un pact facut cu ani in urma cu prietenii lui: Arjun (Hrithik Roshan) si Imraan (Farhan Akhtar). Alaturi de acestia, porneste intr-o excursie prin Spania si accepta sa fie partas la trei provocari pe care fiecare le-a gandit pentru ceilalti doi.

Un film minunat in care vizitam Costa Brava, Sevilla si Pamplona (plus o mica excusie la Londra). Suntem partasi la un adevarat tur de forta cinematografic. Alaturi de cei trei prieteni facem scufundari in Costa Brava (minunate secvente subacvatice), sky diving in Sevilla (la un moment dat chiar simteam ca zbor si eu), avem parte de o lupta cu rosii in Bunol si vom participa la cursele de tauri San Fermin din Pamplona! 

Ce mi-a placut foarte mult la acest film este ca fiecare provocare reuseste sa intaresca prietenia dintre cei trei, ajutandu-i sa se regaseasca si sa se descopere pe sine, dar si unul pe celalalt. Bonus: intalnirea cu frumoasa Laila (Katrina Kaif), a fost o adevarata placere. 

Viata nu iti ofera a doua sansa este unul dintre putinele filme ce serbeaza prietenia si aventurile prin care trec trei prieteni si celebreaza adevaratul sens al cuvantului “prieten”.

Muzica si imaginile minunate din calatoria lor condimenteaza acest film cu adevarat deosebit.

 

In aceasta saptamana revin si “pensionarii”. Eroi de sacrificiu 3 / The Expendables 3 este un film care a avut mari probleme la lansare. Cu trei saptamani inainte de premiera a fost piratat, iar prin acest lucru incasarile au fost grav afectate. Acest fapt pune sub semnul intrabarii chiar si viitorul francizei.

In noul episod, Barney isi innoieste echipa cu noi membri care sa-l ajute intr-o lupta personala impotriva lui Conrad Stonebanks (Mel Gibson), co-fondatorul Eroilor de sacrificiu si cunoscut traficant de arme care vrea sa-si distruga fostii asociati.

Mel Gibson interpreteaza in acest film al doilea personaj negativ dupa cel din Machete Kills, si o face de minune!

Bonus - noi membri in echipa: Wesley Snipes, Antonio Banderas si Harrison Ford.

Un mic ingredient picant: o parte din actiune se spune ca s-ar desfasura in Romania. Din pacate (sau fericire) sunt doar filmari exterioare, toate filmarile pentru aceasta pelicula desfasurandu-se la bulgari. Oricum, de apreciat faptul ca s-au chinuit sa reproduca in film Bucurestiul (vedem la un moment dat ziarul Adevarul si cateva numere de inmatriculare pe Constanta).

 

Vanatoarea de spioni / A Most Wanted Man este cea de-a treia premiera a saptamanii. Ecranizare a romanului din 2008 al lui John le Carre (publicat si in Romania la Editura RAO, cu titlul Cel mai vanat om din lume), A Most Wanted Man este o poveste despre intrigi, rivalitati, iubire, altruism si politica.  

Au trecut mai bine de zece ani de la atacurile din 11 septembrie 2011, iar orasul Hamburg, unde teroristii au locuit si au planificat loviturile, este inca in stare de alerta. Fiecare miscare este urmarita indeaproape de un grup de agenti secreti, condusi de Gunter Bachmann (Philip Seymour Hoffman). 

Cand Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) – un imigrant jumatate cecen, jumatate rus, torturat cu brutalitate – ajunge in comunitatea islamica din Hamburg, devin interesate atat agentia de securitate germana, cat si cea americana, reprezentata de spionul CIA Martha Sullivan (Robin Wright). 

Pe masura ce timpul trece si mizele cresc, cursa incepe pentru a stabili indentitatea adevarata a acestui barbat extrem de cautat – victima persecutata sau extremist orientat spre distrugere?

Vanatoarea de spioni a fost filmat in totalitate in Germania – 38 de zile in Hamburg, cu inca 2 zile in Berlin la final, in lunile septembrie-octombrie 2012. Insusi le Carre a vizitat platourile de filmare de cateva ori, sustinand si incurajand filmul. 

Independent Film ne propune un film danez: Camera Groazei / The Keeper of Lost Causes. Actorii Nikolaj Lie Kaas si Fares Fares detin rolurile masculine principale in acest thriller psihologic, in regia lui Mikkel Norgaard.

Cei doi joaca rolurile unui detectiv (Nikolaj Lie Kaas), tras pe linie moarta de conducerea sectiei sale, respectiv a asistentului sau (Fares Fares), un agent de origine non-scandinava, fire total opusa sefului sau.

Lor le revine misiunea ingrata de a “sorta” (a se citi “sterge de praf”) dosare vechi, nesolutionate, arhivate in asa numitul Departament Q, sectiune nou-infiintata in subordinea Ministerului Justitiei.

Romanul Camera groazei / The Keeper of Lost Causes (titlul original: Kvinden i buret) este adaptat dupa romanul bestseller omonim, scris de Jussi Adler-Olsen in 2007. 

Volumul respectiv a aparut la Editura RAO. In prezent a aparut si continuarea acestuia, Vanatoarea de oameni

Camera groazei este primul volum din seria Departamentul Q care curprinde patru romane, cel de-al cincilea fiind momentan in plin proces de compunere.