In aceasta saptamana avem 3 premiere cinematografice: Insurgent (partea a doua a seriei Divergent), The Gunman (un action cu Sean Penn) si Ek Villain – un thriller indian.

Dar sa incepem cu inceputul…

Exact acum un an se lansa o noua serie SF pentru tineri, Divergent – ecranizare a romanelor scrise de Veronica Roth. In acest an, seria continua cu al doilea film intitulat Insurgent, de aceasta data in 3D.

Chair daca primul film nu a avut succesul pe care il doreau producatorii, filmul a incasat totusi aproape 290 mil. $ in intreaga lumea, cu un buget de “doar” 85 mil.$.

Insurgent, ridica stacheta avand un buget de productie de 110 mil.$, dar si decoruri mai elaborate si o poveste mai captivanta.

Actiunea din Insurgent vine imediat dupa cea din Divergent. Tris si Theo sunt pusi pe fuga de conducatoarea eruditilor Jeanine (Kate Winslet), care ascunde secretele trecutului si viitorului lumii lor.

Regizorul Robert Schwentke preia de aceasta data stafeta de la Neil Burger, care fiind foarte ocupat cu post-productia la Divergent  nu a avut destul timp pentru a se apuca si de filmarile la Insurgent.

In Insurgent ii revedem pe Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Ansel Elgort, Miles Teller, Ray Stevenson, Zoe Kravitz, Jai Courtney, Mekhi Phifer, si Maggie Q. Dar avem parte si de noi aparitii precum Octavia Spencer in rolul conducatoarei factiunii Prieteniei, Johanna.

Copiind ideea de la francize precum Harry Potter sau Hunger Games, inca doua filme ale seriei Divergent vor aparea, pe langa Insurgent. Romanul final scris de Veronica Roth va fi impartit in doua filme: Allegiant – Parts 1 & 2 / Experiment – Partea 1 si 2, care vor fi lansate pe 18 martie 2016 si respectiv 24 martie 2017.

Una peste alta, Insurgent este mult mai bun decat primul film al seriei si - la fel ca si Hunger Games - salveaza o franciza de pieire. Schimbarea regizorul a fost de bun augur, Schwentke avand experienta cu filmele de actiune precum Flightplan, RED sau R.I.P.D. si aduce un suflu nou in aceasta franciza care o pornise destul de prost cu primul film.

Mi-a placut Insurgent. A avut exact doza care trebuie de actiune, aventura si mister care face ca spectatorii sa fie captivati si sa-si doreasca sa afle mai mult despre misterele pe care universul Divergent inca le are ascunse.

Chiar daca Shailene Woodley nu este foarte talentata sau foarte experimentata ca actrita, se descurca decent si in acest film.

Asteptam cu nerabdare sa vedem ce alte surprize ne rezerva aceasta serie pentru 2016 si 2017!

 

Al doilea film al saptamanii este The Gunman: Pe viata si pe moarte.

Sean Penn joca rolul unui fost combatant in fortele speciale, care este vanat pentru a fi eliminat chiar de catre fostul sau angajator.

The Gunman este un action-thriller politic care ne poarta din jungla Africii pana in strazile Londrei, tot mai mult prezentata in filmele din ultima vreme.

Bazat pe romanul cu acelasi nume de Jean-Patrick Manchette, Gunman este produs de Joel Silver (trilogia Matrix) si regizat de Pierre Morel (Taken, From Paris with Love).

Una din problemele filmului este ca Sean Penn nu a fost niciodata un actor al filmelor de actiune, cu atat mai putin sa apara intr-un rol de personaj pozitiv. 

O alta este ca actori buni precum Javier Bardem si Idris Elba sunt prea putin folositi in film (cel putin Elba am putea spune ca are doar un cameo).

La partile bune, as adauga imaginea impecabila a lui Flavio Martinez Labiano (care a lucrat printre altele la filmele Unknown si Non-Stop) si filmarile secventelor de actiune la care se vede ca Pierre Morel este (inca) un regizor cu mare potential cinematografic.

Ultima premiera a saptamanii este Psihopatul / Ek Villain, thriller indian care isi face aparitia pe marile ecrane de la noi dupa o serie de filme indiene romantice si de actiune.

Psihopatul ne dovedeste ca India poate livra si altceva in afara de comedii romantice: thrillere unde personajele negative sunt destul de dure si unde de multe ori nu-ti vine sa crezi ca vezi un film Indian.

Psihopatul / Ek Villain a reusit sa se situeze pe locul al doilea in topul filmelor indiene cu cel mai mare succes la nivel international anul trecut. Filmul a avut incasari de peste 25 de milioane de dolari in intreaga lume, ceea ce il face primul film indian, cu o distributie relativ noua, care s-a descurcat extrem de bine in box-office!

Riteish Deshmukh (pe care l-am admirat si indragit in comedia Aladin) revine de aceasta data cu un rol total diferit, si un personaj extrem de complex! Rolul Psihopatului este unul la care aspira orice actor, fiind un adevarat tur de forta care dovedeste calitatile actoricesti ale celui care il interpreteaza.

Chiar daca nu are staruri din lumea filmelor indiene, Ek Villain captiveaza prin ingeniozitate si printr-un scenariu inedit. Vi-l recomand cu caldura.