Rar se intampla sa avem 2 comedii in acelasi weekend. Dar si mai rar se intampla ca amandoua sa fie grozave. Iata ca “minunea” se intampla in acest week-end cand au premiera comediile extrem de diferite Ted 2 si Familia Belier.

Ted 2 vine la 2 ani dupa succesul (neasteptat) al primului film – peste 549 mil.$ incasari in toata lumea. Creatorul Seth MacFarlane isi revine dupa esecul din 2014 cu A Million Ways to Die in the West si continua aventurile ursuletului de plus care bea, fumeaza si vorbeste urat.

Mark Wahlberg (care joaca pentru prima data in cariera lui intr-un sequel) revine in Ted 2. Nu acelasi lucru il putem spune despre Mila Kunis care nu apare in acest film (actrita luand o pauza scurta de la actorie fiind insarcinata).

Chiar daca a pierdut-o pe Mila Kunis, Ted 2 castiga alti actori valorosi in roluri principale: Amanda Seyfried, Morgan Freeman, Giovanni Ribisi si John Carroll Lynch

Proapat divortat de Lori (in primul film Mila Kunis), John (Mark Wahlberg) este extrem de dezamagit. Insa Ted ii aduce o veste grozava: se va casatori cu Tami-Lynn (Jessica Barth) cu care vrea sa-si intemeieze o familie. Toate bune si frumoase, cu exceptia faptului ca lui Ted nu ii este recunoscut statutul de fiinta vie, fiind considerat un “lucru”. Cu ajutorul avocatei Samantha (Amanda Seyfried) el va da in judecata America pentru a dovedi tuturor ca in ciuda tuturor aparentelor, el are o inima mare.

Fiind un fan declarat al Star Trek-ului, Seth MacFarlane ne face placuta surpriza si ne ofera sansa sa-i revedem pe ecran mare pe: Michael Dorn (Rick in film, Worf in Star Trek: The Next Generation) si Nana Visitor (Agentul de la adoptii in film, Major Kira in Star Trek: Deep Space Nine). Capitanul Picard, neobositul si vesnic tanarul Sir Patrick Stewart este din nou naratorul filmului.

Ted 2 reuseste performanta sa fie mult mai bun ca primul film din 2012. Sper ca succesul pe care cu siguranta il va avea acest film sa ne aduca nu peste mult timp si o parte a treia.

Seth MacFarlane realizeaza prin Ted 2 visul oricarui geek: aduce pe marile ecrane o comedie cu actori de exceptie, cu o groaza de referinte la alte seriale si filme, multe cameo-uri savuroase, precum si o buna parte a actiunii din film intamplandu-se la Comic Con-ul din New York – unul dintre cele mai importante evenimente de acest fel din SUA. 

La secventa de la New York Comic Con genurile se amesteca si astfel avem sansa sa vedem personaje din francize diferite luandu-se la bataie in deliciul spectatorilor din sala de cinema care incearca sa identifice ce personaj aparitine carui film. Si va mai pot spune ca intr-o secventa importanta va fi implicata si o racheta… pardon… nava stelara Enterprise.

Cea de-a doua comedie a saptamanii este Familia Belier / La Famille Belier

Exceptionala comedie Familia Belier ajunge in Romania dupa ce a avut un succes extraordinar in Franta, unde a inregistrat o cifra record de peste 7 milioane de spectatori!

In Familia Belier, toti sunt surdo-muti in afara de Paula (Louane Emera), care are 16 ani. Ea reprezinta legatura familiei cu lumea. Intr-o zi, la sugestia profesorului de muzica (exceptionalul Eric Elmosnino), entuziasmat de calitatile vocale ale Paulei, ea incepe sa se pregateasca pentru a participa la un concurs organizat de Radio France, insa familia ei nu este chiar incantata de aceasta idee. Aflata intre famile si indeplinirea unui vis, Paula trebuie sa ia o decizie. Si indiferent care va fi aceasta, viata ei nu va mai fi niciodata la fel.

Interpreta Paulei din film, Louane Emera a fost aleasa in urma unui casting indelungat. Ea a fost una dintre semi-finalistele show-ului The Voice din Franta (varianta franceza a Vocii Romaniei). In urma aparitiei in Familia Belier si in urma succesului de care s-a bucurat personajul ei, a primit un Cesar in 2015 pentru Cea mai buna actrita debutanta.

Avand in vedere ca Familia Belier este un film in care personajele principale sunt surdo-mute, actorii au avut mult de invatat pentru a putea intra in “pielea” personajelor . Timp de 6 luni de zile, cate 4 ore pe zi, actorii au lucrat cu consultanti specializati, au invatat limbajul semnelor si s-au familiarizat cu tot ce inseamna aceasta lume.

Rezultatul: o bijuterie de film! Am ras cu pofta cum nu am mai ras demult intr-o sala de cinema la un film in care te intrebi la un moment dat… ce inseamna a fi normal?

Multe momente de umor savuroase i se datoreaza si lui Eric Elmosnino – interpretul profesorului de muzica suparat pe faptul ca nu poate pleca sa predea in locuri mai importante de la oras si este “tinut” printre taranoi, tineri fara ureche muzicala si ignoranti in ale istoriei muzicii.

Plusuri mari pot da si actorilor principali Francois Damiens si Karin Viard – cuplu ce da sarea si piperul acestui film!

Familia Belier a avut 6 nominalizari la Premiile Cesar 2015 (Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai buna actrita in rol principal, Cel mai bun actor in rol principal, Cea mai buna actrita debutanta, Cel mai bun actor in rol secundar), iar Louane Emera a castigat Premiul Cesar pentru Cea mai buna actrita debutanta.

Recomandarea mea este sa mergeti la ambele filme, chiar daca nu le veti vedea in aceeasi zi… ambele merita o vizita la cinema - unde va garantez ca va veti distra de minune!