La inceput de iulie, avem o singura premiera… dar este una cu “greutate”. Terminator: Genisys isi face aparitia pe marile ecrane dupa o indelunga asteptare.

Chiar daca ultimele doua episoade au fost adevarate catastrofe, Paramount mai face o incercare de a continua franciza cu un nou film aducandu-l din nou in rolul principal pe Arnold Schwarzenegger. Si bine face!

Terminator: Genisys este filmul pe care fanii Terminator il asteptau inca de la finalul celui de-al doilea film din 1991 (Terminator 2: Judgment Day, r. James Cameron). Este un adevarat omagiu adus filmelor anilor ’90 dar in acelasi timp este si foarte fresh, energic si plin de adrenalina.

Fara indoiala ce Terminator: Genisys este filmul lui Arnold. Fara el, ar fi fost doar o alta pelicula plina de efecte speciale si actiune non stop. Arnold aduce plusul de comic si o energie pozitiva cum rar am mai vazut intr-un sequel.

Putem considera fara nici o indoiala ca Terminator: Genisys este al treilea film al unei serii incepute in 1984 de catre James Cameron si continuata de acelasi maestru al filmelor de actiune in 1991 cu a doua parte. 

Prin Terminator: Genisys lui Alan Taylor (Thor: The Dark World) i-a revenit sarcina destul de grea de a-l readuce pe Terminator in vremurile noastre pline de supereroi si efecte speciale care iti taie rasuflarea. Si pot spune ca s-a descurcat de minune! 

Filmul binedispune si este o adevarata placere sa-l vezi pe ecran mare pe eroul copilariei noastre, Terminatorul interpretat de inegalabilul Arnold Schwarzenegger.

Am reusit sa uit astfel de dezamagirile numite Terminator 3: Rise of the Machines (2003, r. Jonathan Mostow) si Terminator Salvation (2009, r. McG).

In Terminator: Genisys, John Connor (Jason Clarke), liderul rezistentei importiva robotilor, il trimite pe Kyle Reese (Jai Courtney) inapoi in 1984 ca sa o protejeze pe Sarah Connor (Emilia Clarke) si sa se asigure ca omenirea va avea un viitor pasnic. Lucrurile iau insa o intorsatura neasteptata si se creaza o fractura in linia temporala.

Astfel, Reese se trezeste intr-o versiune noua a trecutului care ii este necunoscuta, unde are aliati surprinzatori, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculosi, dar si o noua misiune: sa reseteze viitorul...

Calitatea filmului o garanteaza si creatorul primelor doua filme ale seriei, James Cameron care intr-un interviu a avut numai cuvinte de lauda la adresa noului film Terminator: “N-am fost implicat in realizarea acestui film. Nu am scris scenariul, nu l-am regizat. Am intrat in sala de cinema ca un simplu spectator. Un simplu fan. S-au stins luminile… a inceput filmul… si am recunoscut multe elemente familiare… si era foarte respectuos fata de primele doua filme. Simt ca franciza a fost revigorata, a renascut! Consider Terminator Genisys al treilea film al seriei. Daca iti plac filmele seriei Terminator, vei iubi acest film!”.

Daca doriti sa vedeti intrega declaratie a lui Cameron, o puteti face mai jos.

O cronica mai detaliata despre Terminator: Genisys puteti citi pe site-ul nostru aici.