In aceasta saptamana CineFanul are un nou invitat de marca: actorul Adrian Văncică. Personal, l-am cunoscut pe platorile de filmare de la Boogie, unde am realizat un interviu inedit cu el. Apoi, am avut bucuria de a-l vedea in succese precum Marti, dupa Craciun, Medalia de Onoare sau America, venim!. Probabil insa, publicul larg il stie datorita rolului Celentano din popularul serial TV Las Fierbinti sau spectacolelor de stand up si improvizatii. L-am rugat pe Adrian sa ne scrie care este recomandarea lui de suflet pentru voi. Iata textul lui mai jos! Multumim Adrian pentru recomandare!

Lorenzo's Oil e filmul pe care il recomand. Nu stiu de ce recomand o drama, poate unde eu sunt eu deja prea plin de comedie, Las Fierbinti, stand up comedy, improvizatie. Dar pe unde va trebuie sa echilibrez balanta si din cauza asta sunt fan drame!

Filmul e plecat de la o poveste reala si arata prin ce trec parintii unui copil diagnosticat cu o boala rara si grava, lupta lor pentru descoperirea unui tratament. M-a marcat filmul mai ales pentru ca l-am vazut cand deja aveam si eu copil si am empatizat cu personajele. 

Nick Nolte si Susan Sarandon (Augusto si Michaela Odone) sunt colosali, de la accentul de italian pe care il are Nick Nolte si oboseala cautarii unui tratament, disperarea greu controlata a lui Susan Sarandon, suferinta de sute de tone pusa pe inima unei mame….nici nu stiu ce sa mai zic, sunt colosali. Iar Peter Ustinov in rolul unui profesor doctor in boala respectiva este majestuos.

Nu ma pricep la unghiuri de filmare, lumina, culoare, e doar un film cu o poveste incredibila, foarte bine spusa. Si cred ca e bine sa vezi acest film singur, cine stie, poate te apuca plansul si nu vrei sa te vada nimeni.