Invitata noastra speciala din aceasta saptamana este actrita Iulia Lumanare. Iulia a fost distribuita in numeroase piese de teatru si productii cinematografice si a devenit cunoscuta publicului prin rolul Corina din filmul Caravana Cinematografica (r: Titus Muntean) dar si prin intermediul serialului La Urgenta. Iulia a fost nominalizata in 2010 la Premiile Gopo pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar pentru rolul din filmul Caravana Cinematografica. De curand a aparut in serialul produs de HBO Ramai cu mine. Iata recomandarea speciala a Iuliei pentru voi!

"Honey (Bal) 2010. Regia: Semih Kaplanoglu. Ar putea parea ca m-am oprit la acest titlu pentru ca in 2010 a luat un premiu important, si imi doresc sa raman departe de aceasta banuiala. Nu pentru ca a luat Ursul de Aur trebuie vazut filmul asta si nici pentru ca il recomand eu. Am chiar senzatia ca rup vraja vorbind despre el. Si nici n-am sa vorbesc despre el, ci despre el prin mine. 

Daca m-ai intreba care e primul cuvant ce-mi vine in minte cand ma gandesc la film, raspunsul  ar fi „vraja”, forma superioara a seductiei pe care ecranul o exercita asupra spectatorului. Si intalnirea cu Bal ar trebui sa nu fie programata, asa cum faci de obicei cu filmul. Ar fi minunat daca l-ai descoperi din intamplare, pentru ca are atata forta, prin candoarea si linistea lui, incat ar putea sa te opreasca in loc.

Pentru cei ca mine, care au nostalgia placilor de vinil cu povesti, e ocazia perfecta de a vedea asta in imagini; pentru ceilalti, e cea mai potrivita sa le inteleaga mirajul. Ti-e teama sa si respiri cand te uiti la filmul asta, de parca ai putea sa tulburi claritatea imaginii si nu vrei asta. 

Te seduce cu blandete si vrei sa nu se opreasca. Niciun ton fals, nicio acuta, nicio rupere de ritm, nicio lungime inutila… nimic nu te face sa te incrunti. Totul curge. E o stare de gratie pe care nici un cinefil n-ar trebui sa si-o refuze."

Foto: Iulia Lumanare. ©2013 HBO Romania SRL. All rights reserved. Adi Marineci pentru HBO Romania.