Invitata speciala a Cinefanului din aceasta saptamana este actrita Ana Maria Moldovan. Cinefanii o cunosc din seriale de succes precum In familie sau Numai iubirea. La cinema am putut-o vedea in lung metrajele Buna! Ce faci? (r. Alexandru Maftei), Intalniri incrucisate (r. Anca Damian) sau Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) sau in scurt metraje premiate Ploaie in desert (r. Ilinca Neagu) sau Boxed In (r. Ilinca Neagu). Ana Maria a si regizat scurt metrajul How Blind is Your Date. La teatru, Ana Maria Moldovan a jucat in numeroase piese de succes precum Oblomov, Gaitele, Veronica se hotaraste sa moara, Aventurile lui Habarnam, Joi.megajoy, Portretul lui Dorian Gray. In curand o vom vedea in documentarul Chuck Norris vs. Comunism (r. Ilinca Calugareanu) unde o interpreteaza pe Irina Nistor. Iata mai jos recomandarea ei speciala pentru voi!

"Am descoperit filmul Words and Pictures intamplator. Doi profesori, o scoala, elevi, responsabilitati.

Juliette Binoche si Clive Owen joaca cu mult rafinament personaje complexe tulburate de nelinisti interioare specifice artistilor. Ea reprezinta lumea imaginilor, el lumea cuvintelor. Aparentul conflict dintre cele doua lumi este condimentat cu povestea lor de dragoste. 

Filmul este ca o aducere aminte a zbaterilor adolescentine cand crezi ca poti schimba lumea. Cei doi profesori ajunsi la maturitate impovarati de propriile lor esecuri incearca sa duca mai departe prin elevi, aceasta dorinta arzatoare de a imbunatatii existenta prin arta. Ce este mai puterinc: cuvantul sau imaginea? 

Nu stiu daca este un film de dragoste sau educativ. Este un pretext perfect sa petreci o dupa amiaza in fata televizorului ca apoi sa te simti mai inspirat".