In aceasta saptamana CineFan are un nou invitat special pentru voi: regizorul si scenaristul Alexandru Maftei, autorul excelentelor filme Buna! Ce faci? si Domnisoara Christina. Ii dam cuvantul mai jos lui Alex care va va impartasi care este filmul pe care vi-l recomanda cu drag in aceasta saptamana. Enjoy!

"Indraznesc sa va recomand un film de dragoste. Este vorba despre In the mood for love / Fa yeung nin wa regizat de Wong Kar Wai, cu Tony Chiu Wai Leung si Maggie Cheung, filmat de Christopher Doyle, cu muzica compusa de Shigeru Umebayashi. 

Filmul este despre un barbat si o femeie care realizeaza ca partenerii lor de viata sunt amanti. In ciuda atractiei crescande pe care si ei o simt unul pentru altul decid sa nu urmeze calea adulterina pe care au ales-o sotii lor.

Este povestea unei iubiri pe care cei doi incearca sa o suprime dar care iese la iveala prin fiecare gest si devine din ce in ce mai greu de stapanit. Este un film despre dorinta, despre o dorinta acaparatoare pe care cei doi si-o reprima cu toata puterea de care sunt in stare. 

Rar vezi un conflict interior exprimat mai puternic si mai rafinat decat in acest film. De la jocul interiorizat si asumat in cele mai mici detalii, la imaginea care creaza un halo anume in jurul celor doi, de la muzica obsedanta la coloristica halucinanta a decorurilor si a costumelor - filmul este o bujuterie."