Si in aceasta saptamana avem pentru voi un invitat special. Este vorba de producatoarea Oana Kelemen (Fata galbena care rade, Periferic, producator asociat la filmele Un etaj mai jos, r. Radu Muntean si Box, r. Florin Serban). Alegerea Oanei pentru voi este un film nominalizat la Globul de Aur 2014 pentru cel mai bun film strain si castigator a doua premii la Cannes 2013. Iata mai jos textul Oanei careia ii multumim pentru aceasta recomandare!

"Recomand Cinefanilor Le Passe (The Past) de Asghar Farhadi.

Nu o sa denumesc aici un “all time favorite”, ci o fictiune care mi-a readus un fel de purificare filmica. 

De la Le Passe am primit ceea ce mi-a dat Asghar (ii zic pe nume, de parca l-as cunoaste), fara sa ma intereseze cum si de ce. Naiva si curioasa, m-am lasat condusa pur si simplu, pentru ca am avut incredere in el.

L-am simtit sincer si mi s-a parut ca a ajuns cam pe unde am fost eu, dar mai departe. Am simtit dupa mult timp ca filmul poate inca sa reuseasca sa-mi fie organic pe de-a-ntregul si sa ma completeze lasandu-ma cum eram; sau mai bine zis, sa ma confirme, sa-mi dea energia sa raman cum m-a gasit, dar la puterea un milion. Si atunci mi-a fost frumos."