In aceasta saptamana, CineFan il are ca invitat special pe directorul de imagine Marius Panduru. Marius este unul dintre cei mai apreciati director de imagine din Romania, lucrand pana in prezent la peste 20 de proiecte de lung si scurt metraj. Printre ele: A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu), Eu cand vreau sa fluier, fluier (r. Florin Serban), Closer to the Moon (r. Nae Caranfil). In acest an doua dintre proiectele la care a lucrat vor putea fi vazute in cinematografe in urmatoarele 2 luni: De ce eu? (r. Tudor Giurgiu) si Aferim! (r. Radu Jude) - proaspat intrat in competitia oficiala de la Berlinale 2015. Iata alegerea filmica a lui Marius scrisa special pentru voi!

"Este realmente foarte greu sa recomanzi un singur film din multitudinea celor care merita vazute la orice ora, asa cum spune regula jocului. 

Am optat astfel pentru primul film care mi-a venit in minte chiar daca nu este opera care mi-a marcat viata. 12 Angry Men (1957) regia Sidney Lumet

L-am ales pentru exceptionala sa putere de a spune o poveste despre prejudecati si despre caracterul volatil al “adevarului”. 

Un film plin de suspans realizat cu mijloace reduse, practic intr-un singur spatiu de joc (camera de deliberare a juratilor), si care dovedeste inca o data ca atunci cand ai ceva de spus o poti face admirabil fara a apela la efecte cinematografice ce tin mai mult de inginerie decat de harul povestitorului."