Cu ocazia celei de-a zecea editii, care va avea loc in perioada 26 martie - 2 aprilie 2014, Festivalul International de Film Bucuresti vine cu o noua imagine de marca, B-EST IFF devenind din acest an BIFF (Bucharest International Film Festival).

Proiectiile BIFF vor avea loc la Cinema Studio, Sala Horia Bernea a Noului Cinematograf al Regizorului Roman (MTR), precum si in Sala Cervantes a Institutului Cervantes. De asemenea, cea de-a zecea editie aduce mai multe proiectii, mai multe filme si mai multi invitati de marca.

Pe langa sectiunile traditionale - Competitie, Panorama si Filmele Copiilor - BIFF va inaugura sectiuni noi, la fel ca alte festivaluri europene, acestea fiind Focus (Chile in 2014) si Giornate Degli Autori (Venice Days).

Lung metrajul care va deschide cea de-a zecea editie a BIFF (Bucharest International Film Festival), proiectat in avanpremiera, este La Grande Bellezza (2013 - foto) al lui Paolo Sorrentino, nominalizat la premiile Oscar 2014 pentru Cel mai bun film strain.

Cea de-a zecea editie a BIFF, care va avea loc intre 26 martie – 2 aprilie, se desfasoara cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei.

CineFan.ro va prezinta programul complet al festivalului.

 

MIERCURI, 26 MARTIE

CINEMA STUDIO

           

19:00 GALA DE DESCHIDERE - BUCURESTI IFF 2014: La Grande Bellezza (Italia, 2013, 142 min., r. Paolo Sorrentino).
Cu: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli

Daca Paul Thomas Anderson ar fi regizat La dolce vita... Prezentat in premiera mondiala in competitia de la Cannes 2013, filmul lui Sorrentino a castigat luna trecuta Oscarul 2014 pentru „Cel mai bun film strain”

JOI, 27 MARTIE

CINEMA STUDIO

17:00 PANORAMA: Tanara si Frumoasa / Jeune & Jolie (Franta, 2013, 95 min., r. Francois Ozon)
Cu: Marine Vacth, Geraldine Pailhas, Frederic Pierrot

Lansat la Cannes in 2013 si nominalizat la Cesar – categoria Tanara speranta – pentru performanta complet lipsita de inhibitii a debutantei Marine Vacth, filmul se pozitioneaza cumva intre Bunuel si Von Trier. Aviz amatorilor.

19:00 COMPETITIE: Short Term 12 (SUA, 2013, 96 min., r. Destin Cretton).
Cu: Brie Larson, John Gallagher Jr., Stephanie Beatriz

Povestea pe cat de trista, pe atat de luminoasa (si inspirata din tineretea regizorului) a unui grup de voluntari (condusi de revelatia Brie Larson) dintr-un azil pentru copii cu probleme psihice din California.

21:00 PANORAMA: Alan Partridge: Alpha Papa (Marea Britanie, 2013, 90 min., r. Declan Lowney).
Cu: Steve Coogan, Colm Meaney

Un DJ proaspat concediat de la un post de radio din Norfolk pune mana pe pusca – si un singur om poate rezolva criza... Personajul-cult creat de Steve Coogan ajunge in fine la cinema. Cinic, suprarealist si satiric pana la sange. A-ha!

INSTITUTUL CERVANTES

20:00 FOCUS: CHILE: Surorile Quispe / Las Ninas Quispe (Chile, Franta, Argentina, 2013, 83 min., r. Sebastian Sepulveda).
Cu: Francisca Gavilan

In 1974, la putina vreme dupa lovitura de stat a generalului Pinochet, se da o noua lege, Ley de la erosion, care le ameninta in mod direct existenta chilienilor din zona rurala... Premiul de imagine, Venetia 2013.

VINERI, 28 MARTIE

CINEMA STUDIO

 

17:00 PANORAMA: Un camp in Anglia / A Field In England (Marea Britanie, 2013, 90 min., r. Ben Wheatley).
Cu: Michael Smiley, Reece Shearsmith

Ben Wheatley, copilul teribil al cinema-ului britanic, propune cu o sarja psihedelica absurd-halucinanta care sfideaza orice clasificari. Premiul special al juriului – Karlovy Vary 2013. Atentie, viitor film cult!

19:00 COMPETITIE: Murdarie / Filth (Marea Britanie, 2013, 97 min., r. Jon S. Baird).
Cu: James McAvoy, Eddie Marsan, Jamie Bell

Prima ecranizare dupa Irvine Welsh post-Trainspotting darama efervescent si aplicat cam tot ce mai era de daramat in materie de tabu-uri si ordine – morala, corporala, politieneasca. Probabil rolul carierei pentru James McAvoy.

21:00 FOCUS: CHILE Dansul Realitatii / La Danza De La Realidad (Chile, Franta, 2013, 130 min., r. Alejandro Jodorowsky).
Cu: Brontis Jodorowsky

„Dupa ce m-am rupt de sinele meu cel iluzoriu, am cautat cu disperare o cale si un sens al vietii”. Aceasta fraza rezuma perfect proiectul biografic al lui Jodorowsky, primul sau film dupa o pauza de 23 de ani.

NOUL CINEMATOGRAF AL REGIZORULUI ROMAN

19:00 PANORAMA: Alan Partridge: Alpha Papa (Marea Britanie, 2013, 90 min., r. Declan Lowney).

21:00 COMPETITIE: Short Term 12 (SUA, 2013, 96 min., r. Destin Cretton).

SAMBATA, 29 MARTIE

CINEMA STUDIO

11:00 COMPETITIE: Uriasul Cel Egoist / The Selfish Giant (Marea Britanie, 2013, 91 min., r. Clio Barnard).
Cu: Conner Chapman, Shaun Thomas

Mai putin o adaptare dupa Oscar Wilde si mai mult o fabula sociala lirica si brutala, care paseste hotarat pe cararea batatorita pe vremuri de Ken Loach sau Alan Clarke si urmata, mai recent, de Lynne Ramsay sau Andrea Arnold.

13:00 IN MEMORIAM PHILIP SEYMOUR HOFFMAN: Magnolia (SUA, 1999, 188 min., r. Paul Thomas Anderson).
Cu: Julianne Moore, William H. Macy, Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman.

„Spre deosebire de multe alte „filme hipertext”, cu ploturi intersectate, Magnolia pare sa utilizeze acest intrument intr-un mod mai profund, mai filozofic. Anderson vede personajele unite la un nivel aflat sub orice nivel al cunoasterii, acolo unde se gasesc soarta si destinul.” [Roger Ebert, 1942-2013]

17:00 COMPETITIE: Upstream Color (SUA, 2013, 96 min., r. Shane Carruth).
Cu: Amy Seimetz, Shane Carruth, Andrew Sensenig.

Un manifest filmic inclasabil, pe care admiratorii cineastului il asteapta de 10 ani, adica de la debutul cu Primer. Recidiva acestui regizor / scenarist / operator / monteur / actor / compozitor il confirma drept rezultatul unui mariaj utopic intre David Cronenberg si Terrence Malick.

19:00 COMPETITIE: O pisica ciudata / The Strange Little Cat (Germania, 2013, 72 min., r. Ramon Zurcher).
Cu: Jenny Schily, Anjorka Strechel, Mia Kasalo

Un exercitiu de stil la limita observationalului, care urmareste o familie berlineza pe parcursul unei singure zile. Un film de diploma pastorit de veteranul Bela Tarr si lansat la Berlin in 2013.

21:00 PANORAMA: Detectivul Orb / Blind Detective (Hong Kong, 2013, 130 min., r. Johnnie To).
Cu: Andy Lau, Sammi Cheng, Philip Keung

Johnnie To la filmul numarul 48. Combinatie improbabila de „serial thriller” si „slapstick comedy” si un nou rol antologic pentru superstarul Andy Lau, premiat ca atare la Sitges, in 2013.

INSTITUTUL CERVANTES

20:00 FOCUS: CHILE: Carne De Caine / Carne De Perro (Chile, Franta, Germania, 2012, 81 min., r. Fernando Guzzoni).
Cu: Alejandro Goic

Doua saptamani in universul haotic al unui ex-tortionar al regimului Pinochet, pornit in cautarea unei noi identitati dar incapabil sa se adapteze noilor realitati.

NOUL CINEMATOGRAF AL REGIZORULUI ROMAN

17:00 PREMIUL DE EXCELENTA DAN NUTU: Ratacire (Romania, 1978, 97 min., r. Alexandru Tatos).
Cu: Ioana Pavelescu, Dan Nutu, Gina Patrichi

„Neadaptarea, tirania dorului de casa, de sinceritatea prieteniilor lasate acolo, amenintarea esuarii sunt pistele pe care cineastul isi poarta eroina cu o evidenta stiinta a discursului epic, pe parcursul caruia rasar autentice momente de captare a emotiei.” [Magda Mihailescu, Informatia, 18 aprilie 1978]

19:00 COMPETITIE: Murdarie / Filth (Marea Britanie, 2013, 97 min., r. Jon S. Baird).

21:00 PANORAMA: Un camp in Anglia / A Field In England (Marea Britanie, 2013, 90 min., r. Ben Wheatley).

CLUB CONTROL

19:00 PANORAMA: The Stone Roses: Made Of Stone (Marea Britanie, 2013, 97 min., r. Shane Meadows).
Cu: Ian Brown, John Squire, Mani

The Stone Roses: Made of Stone este documentarul pe care regizorul britanic Shane Meadows viseaza sa-l faca de ani buni. A reusit in 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte exceptionale de la Heaton Park.

           

DUMINICA, 30 MARTIE

11:00 COMPETITIE: In Bloom (Georgia, 2013, 102 min., r. Nana Ekvtimishvili, Simon Gross).
Cu: Lika Babluani, Mariam Bokeria

Un coming-of-age pe genericul caruia te-ai fi putut astepta sa scrie „directed by Cristian Mungiu”. De altfel, acest debut georgian filmat de Oleg Mutu a fost comparat de critici cu productiile de vaza ale Noului Val Romanesc.

13:00 IN MEMORIAM PETER O TOOLE: Lawrence Of Arabia (Marea Britanie, 1962, 227 min., r. David Lean).
Cu: Peter O Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Omar Sharif.

Lawrence of Arabia este una dintre ultimele productii filmate chiar in 70 mm. A vedea acest film pe marele ecran este pe lista scurta de lucruri care trebuie facute in viata de fiecare cinefil.” [Roger Ebert, 1942-2013]

17:00 COMPETITIE: Violet (Belgia, 2014, 82 min., r. Bas Devos).
Cu: Cesar De Sutter, Raf Walschaerts.

Un eseu ultra-saturat coloristic/emotional, pe cat de minimalist, pe atat de stilizat. Acest debut belgian, in care un pusti isi vede cel mai bun prieten injunghiat mortal, aduce aminte structural si tematic de Paranoid Park – si acesta este un compliment.

19:00 COMPETITIE: O Zi Din Viata Lui Nick Cave / 20.000 Days On Earth (Australia, Marea Britanie, 2014, 97 min., r. Iain Forsyth, Jane Pollard).
Cu: Nick Cave, Warren Ellis, Ray Winstone, Blixa Bargeld, Kylie Minogue

Probabil, docu-fiction-ul eveniment al anului, dublu premiat la Sundance 2014 si prezentat la Bucuresti in premiera absoluta, intr-o proiectie unica, a doua din Europa dupa cea din februarie, de la Berlin, si simultan cu premiera de la New York.

21:00 PANORAMA: Borgman (Olanda, 2013, 113 min., r. Alex Van Warmerdam).
Cu: Jan Bijvoet, Hadewych Minis

Un boschetar patrunde in casa unor bogatani, transformandu-le viata intr-un veritabil cosmar. Cel de-al 8-lea film de cinema al regizorului olandez a parut, in ochii criticii, ca un soi de remake la Funny Games, filtrat prin obiectivul unui Aki Kaurismaki. Marele premiu – Sitges 2013.

INSTITUTUL CERVANTES

20:00 FOCUS: CHILE: Gloria (Chile, Spania, 2013, 110 min., r. Sebastian Lelio).
Cu: Paulina Garcia, Sergio Hernandez

Gloria are 58 de ani si este divortata. Hotarata sa infrunte batranetea si singuratatea, se arunca intr-un iures de petreceri. Il intalneste pe Rodolfo si incepe sa se gandeasca la o relatie stabila... Premiul pentru cea mai buna actrita – Berlin 2013.

NOUL CINEMATOGRAF AL REGIZORULUI ROMAN

17:00 FOCUS: CHILE: Surorile Quispe / Las Ninas Quispe (Chile, Franta, Argentina, 2013, 83 min., r. Sebastian Sepulveda).

19:00 COMPETITIE: O Pisica Ciudata / The Strange Little Cat (Germania, 2013, 72 min., r. Ramon Zurcher).

21:00 COMPETITIE: Upstream Color (SUA, 2013, 96 min., r. Shane Carruth).

LUNI, 31 MARTIE

CINEMA STUDIO

17:00 FOCUS: CHILE: Pasiunea Lui Michelangelo / La Passion De Michelangelo (Chile, Franta, Germania, Argentina, 2012, 97 min., r. Esteban Larrain).
Cu: Sebastian Ayala.

Chile 1983. Guvernul militar organizeaza odiversiune , cu scopul de a distrage atentia opiniei publice: un tanar de 14 ani, Miguel Angel, va declara ca a vazut-o pe Fecioara Maria si ca aceasta i-a vorbit.

19:00 COMPETITIE: Povestile Noastre / Stories We Tell (Canada, 2013, 108 min., r. Sarah Polley).
Cu: Sarah Polley, Michael Polley, Harry Gulkin

Un experiment fascinant, la granita dintre fictiune si documentar, in care actrita devenita regizor investigheaza secretele parintilor (si ei actori!), transformand cinema-ul in realitate si invers. Pregatiti-va batistele!

21:00 FOCUS: CHILE: Gloria (Chile, Spania, 2013, 110 min., r. Sebastian Lelio).

CLUB CONTROL

20:00 PROIECTIE ANIVERSARA: STOP MAKING SENSE (SUA, 1984, 88 min., r. Jonathan Demme). Cu: Talking Heads (David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz, Jerry Harrison)

Jonathan Demme face primul sau film-concert si, in esenta, foloseste mai degraba imagistica Talking Heads, decat sa-si creeze una proprie. Rezultatul este cu mult mai surprinzator decat v-ati putea imagina: un spectacol live cu elemente de Metropolis ”. [Roger Ebert, 1942-2013]

CINEMA ELVIRA POPESCU

17:00 PANORAMA: Ida (Polonia, 2013, 80 min., r. Pawel Pawlikowski).
Cu: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska

19:00 VENICE DAYS PRESENTS: Bethleem (Israel, Belgia, Germania, 2013, 99 min., r. Yuval Adler).
Cu: Shadi Mari, Tsahi Halevy

Debutul regizoral al tanarului Yuval Adler a castigat 7 premii (din 13 nominalizari) la Premiile Academiei de Film din Israel.

21:00 VENICE DAYS PRESENTS: C.R.A.Z.Y. (Canada, 2005, 127 min., r. Jean-Marc Vallee).
Cu: Michel Cote, Marc-Andre Grondin

Inainte de a deveni celebru gratie recent oscarizatului Dallas Buyers Club, regizorul canadian Jean-Marc Vallee a castigat aprecierea criticii internationale cu acest splendid epic ce dateaza din 2005.

MARTI, 1 APRILIE

CINEMA STUDIO

17:00 FOCUS: CHILE: Carne de caine / Carne De Perro (Chile, Franta, Germania, 2012, 81 min., r. Fernando Guzzoni).
Cu: Alejandro Goic

19:00 COMPETITIE: 52 de marti / 52 Tuesdays (Australia, 2014, 114 min., r. Sophie Hyde).
Cu: Tilda Cobham-Hervey, Del Herbert-Jane

52 de marti este deopotriva perioada in care a fost filmat si perioada in care se intampla (cronologic) acest debut australian vibrant, in care o pustoaica la varsta primelor explorari sexuale trebuie sa accepte faptul ca mama ei se pregateste sa devina barbat.

21:00 PANORAMA: Frances Ha (SUA, 2012, 86 min., r. Noah Baumbach).
Cu Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver

Frances Ha isi scoate voioasa palaria in fata Noului Val francez (e filmat alb-negru si din mana), la pachet cu un clin d oeil catre Leos Carax, filtrat printr-un Manhattan mai putin disperat.

NOUL CINEMATOGRAF AL REGIZORULUI ROMAN

19:00 COMPETITIE: Povestile Noastre / Stories We Tell (Canada, 2013, 108 min., r. Sarah Polley).

21:00 VENICE DAYS PRESENTS: C.R.A.Z.Y. (Canada, 2005, 127 min., r. Jean-Marc Vallee).

CINEMA ELVIRA POPESCU

17:00 PANORAMA: Borgman (Olanda, 2013, 113 min., r. Alex Van Warmerdam).

19:00 VENICE DAYS PRESENTS: Viata Frumoasa / La Belle Vie (Franta, 2013, 93 min., r. Jean Denizot).
Cu: Zacharie Chasseriaud, Nicolas Bouchaud

Viata frumoasa este vag bazat pe cazul Fortin, barbatul care si-a rapit cei doi copii si i-a crescut pe ascuns, la tara, vreme de peste zece ani. Primul si extraordinarul lung metraj al lui Jean Denizot a fost primit cu ovatii la Venetia, Salonic si Angers.

21:00 FILM SURPRIZA

MIERCURI, 2 APRILIE

CINEMA STUDIO

19:00 GALA DE INCHIDERE – BUCURESTI IFF 2014: Legaturi De Sange / Blood Ties (Franta, 2013, 144 min., r. Guillaume Canet).
Cu: Clive Owen, Billy Crudup, Mila Kunis, Marion Cotillard, Zoe Saldana.

Un puternic parfum saptezecist pluteste deasupra acestei productii frantuzesti filmate la New York – si nu-i de mirare: co-scenarist/co-producator este James Gray, mare amator de cinema clasic yankeu, care l-a ajutat pe Guillaume Canet sa-si vada visul american cu ochii.

NOUL CINEMATOGRAF AL REGIZORULUI ROMAN

19:00 PANORAMA: Frances Ha (SUA, 2012, 86 min., r. Noah Baumbach).

21:00 COMPETITIE: Uriasul Cel Egoist / The Selfish Giant (Marea Britanie, 2013, 91 min., r. Clio Barnard).

CINEMA ELVIRA POPESCU

17:00 PANORAMA: Michael Kohlhaas (Franta, 2013, 122 min., r. Arnaud des Pallieres).

19:00 PANORAMA: Tanara Si Frumoasa / Jeune & Jolie (Franta, 2013, 95 min., r. Francois Ozon).


Din aceeasi categorie...

Filme românești recente prezentate în șase cinematografe de artă din Polonia

Filme românești recente prezentate în șase cinematografe de artă din Polonia

Institutul Cultural Român de la Varșovia organizează o nouă ediție a Caravanei Noului Cinema Românesc în Polonia în perioada 17 aprilie – 1 decembrie 2024.

Nasty s-a lansat la Sala Palatului: Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani

Nasty s-a lansat la Sala Palatului: Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani

Premiera documentarului Nasty, despre viața și cariera lui Ilie Năstase, a adus împreună unii dintre cei mai importanți sportivi români din istorie, personalități internaționale, vedete și mii de fani. ...

Himera: Tezaure antice și iubiri pierdute într-un film magic de Alice Rohrwacher, de vineri în cinema

Himera: Tezaure antice și iubiri pierdute într-un film magic de Alice Rohrwacher, de vineri în cinema

Himera / La Chimera, o incursiune în universul fermecător al cineastei italiene Alice Rohrwacher, pe urmele unui englez îndrăgostit ce explorează tezaure antice și iubiri pierdute, va avea premiera în cinema de vineri, 19 aprilie. ...

Video: Regizoarea Ana-Maria Comănescu - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

Video: Regizoarea Ana-Maria Comănescu - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe Regizoarea Ana-Maria Comănescu. ...

Încep înscrierile pentru Sisterhood of Young Animation Auteurs 2024

Încep înscrierile pentru Sisterhood of Young Animation Auteurs 2024

La cea de-a 4-a ediție Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA), Animest continuă parteneriatul cu Animation Festival Network și deschide programul de mentorat dedicat cineastelor din lumea animației către alte două țări. ...

Cătălin Saizescu debutează în teatru regizând piesa Dragoste şi Progres

Cătălin Saizescu debutează în teatru regizând piesa Dragoste şi Progres

Vineri 12 aprilie și sâmbătă 13 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti are loc premiera piesei de teatru Dragoste şi Progres regizată de Cătălin Saizescu, o piesa de teatru care face o radiografie a cenzurii din pe...

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie 2024).

Marele jaf al tramvaiului, de vineri pe marile ecrane din România

Marele jaf al tramvaiului, de vineri pe marile ecrane din România

Lungmetrajul Marele jaf al tramvaiului / The Great Tram Robbery semnat de regizorul sârb Slobodan Šijan, producție cu participare românească, are premiera în cinematografele din România pe 12 aprilie 2024. ...

Ioana Mischie ne aduce Guvernul Copiilor 2 în cinematografe din 26 aprilie

Ioana Mischie ne aduce Guvernul Copiilor 2 în cinematografe din 26 aprilie

Guvernul Copiilor 2, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie.

3 Sud Est lansează melodia În camera ta, parte din coloana sonoră a filmului Retreat Vama Veche

3 Sud Est lansează melodia În camera ta, parte din coloana sonoră a filmului Retreat Vama Veche

3 Sud Est, trupa fenomen care a cucerit topurile muzicale de-a lungul timpului, aduce în playlisturile de vară În camera ta.

Începe cea de-a 14-a ediție a Festivalului Filmului Românesc în Spania

Începe cea de-a 14-a ediție a Festivalului Filmului Românesc în Spania

Institutul Cultural Român de la Madrid organizează, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei, cea de-a 14-a ediție a Festivalului Filmului Românesc în Spania (Muestra de Cine Rumano), în perioada aprilie - decembrie 2024.

Premiera Primul Meu Film Documentar #26 la Muzeul de Istorie Teodor Cincu din Tecuci

Premiera Primul Meu Film Documentar #26 la Muzeul de Istorie Teodor Cincu din Tecuci

Pe data de 12 aprilie 2024 suntem invitati în Sala Mare a Muzeului de Istorie „Teodor Cincu”, pentru o seară de scurtmetraj documentar.

Video: Regizorul Claudiu Mitcu - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

Video: Regizorul Claudiu Mitcu - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde il au ca invitat pe Regizorul și producatorul Claudiu Mitcu. ...

Thrillerul românesc Kingdom of Judas se lansează în cinematografe din 12 aprilie

Thrillerul românesc Kingdom of Judas se lansează în cinematografe din 12 aprilie

Aflată la debutul său cu filmul de lungmetraj Kingdom of Judas, Sabina Lisievici va putea fi văzută pe marele ecran, alături de echipa formată din artiști, atât cunoscuți cât și debutanți, începând cu 12 aprilie. ...

Au început înscrierile la Let's Go Digital! 2024

Au început înscrierile la Let's Go Digital! 2024

Adolescenții pasionați de film, fotografie sau editare video sunt așteptați să se înscrie într-unul dintre cele mai longevive programe dedicate lor din țară: Let’s Go Digital! (LGD!) din cadrul Festivalului Internațional de Film...

Un an dificil: umor, prietenie și un strop de nebunie, într-o savuroasă comedie, din 5 aprilie, la cinema

Un an dificil: umor, prietenie și un strop de nebunie, într-o savuroasă comedie, din 5 aprilie, la cinema

Éric Toledano și Olivier Nakache, duoul de regizori francezi care a cucerit publicul în 2011, cu Intouchables, revin pe marile ecrane cu o comedie de actualitate: Un an dificil. ...

Weekend de vis, noul film regizat de Ovidiu Georgescu, din 31 mai în cinematografe

Weekend de vis, noul film regizat de Ovidiu Georgescu, din 31 mai în cinematografe

Weekend de vis, un film plin de umor, în regia lui Ovidiu Georgescu, va putea fi văzut în cinematografele din România, începând din 31 mai.

Proiecții speciale ale filmului Horia - de azi, în cinematografele din marile orașe

Proiecții speciale ale filmului Horia - de azi, în cinematografele din marile orașe

Din 10 aprilie, filmul Horia va rula în cinematografele din toată țara.

Serie de filme online, în aprilie, la Institutul Cervantes: Povești de rezistență. În căutarea unui loc în lume

Serie de filme online, în aprilie, la Institutul Cervantes: Povești de rezistență. În căutarea unui loc în lume

Luna aprilie vine cu o nouă serie de filme online în programul Institutului Cervantes.

Ilie Năstase lansează discul Globe Trotter Lover

Ilie Năstase lansează discul Globe Trotter Lover

În 1987, aflat în plină glorie internațională, tenismenul român Ilie Năstase a primit propunerea de a înregistra două melodii în Franța.

Noi filme în seria Thrillerele de joi seara, la Diva

Noi filme în seria Thrillerele de joi seara, la Diva

Seria de filme thriller difuzate în premieră, în fiecare seară de joi, continuă și în luna aprilie la DIVA cu un nou calup de povești TV cât se poate de intense.

Moartea lui Iosif Zagor va fi proiectat în avanpremieră în deschiderea Festivalului One World 2024

Moartea lui Iosif Zagor va fi proiectat în avanpremieră în deschiderea Festivalului One World 2024

Moartea lui Iosif Zagor, documentarul de debut în regia lui Adi Dohotaru, se va vedea pentru prima dată în această săpămână pe 5 și 6 aprilie în cadrul Festivalului de film One World Romania. ...

Video: Actrița Judith State - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

Video: Actrița Judith State - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe actrița Judith State. ...

Pe 17 aprilie, începe la Varșovia Caravana Noului Cinema Românesc 2024

Pe 17 aprilie, începe la Varșovia Caravana Noului Cinema Românesc 2024

În perioada 17-21 aprilie, Institutul Cultural Român de la Varșovia și Kino Muranów vă invită la o incursiune cinematografică în România.

Mrs. Buică - două nominalizări la Premiile Gopo - acum în cinematografe

Mrs. Buică - două nominalizări la Premiile Gopo - acum în cinematografe

După o perioadă intensă în care stârnit multe dezbateri, documentarul lui Eugene Buică se regăsește pe lista nominalizărilor la doua importante Gale.