Caravana Metropolis – Cinema in aer liber se intoarce cu cele mai bune filme la Brasov in perioada 26-31 iulie.

Evenimentul a devenit deja o traditie la Brasov, aceasta fiind cea de-a cincea editie care se desfasoara in Piata Sfatului. 

6 filme de autor vor fi proiectate de marti pana duminica, de la orele 21:30, utilizand cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 m², si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii. 

Filmele din selectia oficiala, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile si varstele, se bucura de numeroase premii la importante festivaluri internationale, precum Cannes, Berlin, sau la ceremoniile Premiilor Oscar si BAFTA. 

Pretul biletelor este 10 lei bilet intreg si 5 lei pentru elevi si studenti si se pot achizitiona in avans de pe site-ul www.eventbook.ro (https://eventbook.ro/program/caravana-metropolis-brasov-2016) sau din locatie pe durata evenimentului.

Pentru informatii detaliate si programul filmelor selectate la cea de-a cincea editie a Caravanei Metropolis, sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Iata cele 6 filme care vor fi proiectate la Brasov:

Marti, 26 iulie: Testamentul Nou Nout / Le Tout Nouveau Testament (foto sus) (Franta 2015, r. Jaco Van Dormael). Cu: Catherine Deneuve, Benoit Poelvoorde. Nominalizat la Globul de Aur si la Premiile Cesar pentru cel mai bun film strain.

O comedie absurda si drama in acelasi timp, despre viata, moarte, destin si liber arbitru. Despre un Dumnezeu care ne da totul pe tava, un Dumnezeu lipsit de compasiune pentru umanitatea creata chiar de el, care in accese dictatoriale ne serveste niste legi implacabile si ciudate in acelasi timp (legile lui Murphy). Dumnezeu va fi confruntat cu propriile legi in timpul calatoriei sale pe Pamant.

Miercuri, 27 iulie: Daneza / The Danish Girl (Marea Britanie, 2015, r. Tom Hooper). Cu: Eddie Redmayne, Alicia Vikander. Premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur si la 5 premii BAFTA.

Este anul 1910, iar pictorita Gerda Gottlieb asteapta un model. Acesta intarzie sa apara, asa ca Gerda il roaga pe sotul ei, Einar, sa imbrace desuuri de dama pentru a-l poza. Nici unul dintre ei nu stie ca acest eveniment minor le va schimba vietile: Einar se va reinventa treptat sub numele de Lili Elba, iar doua decenii mai tarziu va deveni primul barbat din lume care va suporta o operatie de schimbare a sexului.

Joi, 28 iulie: Despre oaameni si oi / Rams (Islanda 2015, r. Grimur Hakonarson). Cu: Theodór Júlíusson, Sigurour Sigurjónsson. Caatigator al Premiului Un Certain Regard, la Cannes 2015 si al premiului publicului la TIFF 2015.

Cu toate ca impart pamantul si stilul de viata, fratii nu si-au mai vorbit de patru decenii. Atunci cand o boala incurabila infecteaza turma lui Kiddi, toata valea devine amenintata iar autoritatile decid sa eutanasieze animalele pentru a opri raspandirea, decizie pe care fratii nu o pot accepta. Filmul este o poveste inteligenta despre diverse tipuri de pierderi.

Vineri, 29 iulie: Fiul lui Saul / Son of Saul (Ungaria 2015, r. László Nemes). Cu: Géza Röhrig, Levente Molnár. Filmul a primit peste 30 de nominalizari si a caatigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film strain, in 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului si cu Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Cannes si cel mai bun film la editia din acest an a Globurilor de Aur. 

Saul Ausländer (Géza Röhrig) este un prizonier evreu din Ungaria, forţat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare din lagarul de concentrare. In timpul ce se afla intr-unul dintre crematorii, Saul descopera cadavrul unui baiat pe care il banuieste a fi propriul sau fiu si decide sa indeplineasca o misiune imposibila, aceea de a salva din flacari trupul neinsufletit al copilului si a-l inmormanta cum se cuvine. 

Sambata, 30 iulie: Amy (Marea Britanie, r. Asif Kapadia). Cu: Amy Winehouse. Castigator al Premiilor Oscar si BAFTA pentru Cel mai bun documentar in 2016.

Un talent unicintr-o generatie, Amy Winehouse a fost o cantareata care a captat atentia intregii lumi. Un artist de jazz in cel mai authentic sens al cuvantului - a scris si a cantat din suflet, folosindu-se de harul sau muzical pentru a-si analiza propriile probleme.

Duminica, 31 iulie: Dincolo de calea ferata (Romania 2016, r. Catalin Mitulescu). Cu: Alexandru Potocean, Ada Condeescu. Mentiune speciala a juriului Karlovy Vary IFF.  

Radu se intoarce din Italia dupa o absenta de un an si isi gaseste sotia total schimbata. Cei doi petrec o noapte in care incearca sa se regaseasca. Distanta a creat neincredere si confuzie intre ei, insa Radu spera la posibilitatea unui nou inceput. Muzica rasuna dincolo de calea ferata, iar toti prietenii petrec la nunta din cartier. Nicicand noaptea nu a fost atat de lunga.

Proiect finantat de Consiliul Local Brasov, proiect realizat cu sprijinul CNC,  Sponsor AXN, Membru Europa Cinemas.

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non profit de educare a publicului tanar, precum Caravana Metropolis – Cinema in aer liber, Balkanik Arts & Culture Festival si KINOdiseea - Festivalul International de Film pentru Copii, la care au participat la cele sapte editii peste 50.000 de persoane.