Divan Film Festival, singurul festival dedicat filmelor si artei culinare balcanice, a ajuns la cea de-a saptea editie, care va incepe sambata, 20 august, la Craiova, dupa care, de luni, 22 august, festivalul va continua in Portul Cultural Cetate din judetul Dolj, pana duminica, 28 august.

Din programul festivalului, a carui tema este anul acesta “Povesti urbane din Balcani”, fac parte 10 filme de lung metraj (printre care animatia Zarafa si filmul pentru copii Dumbrava minunata), 26 de scurt metraje balcanice si 3 filme de mediu metraj (Marilena de la P7, Ecaterina Teodoroiu si Bucuresti).

Printre cele 10 lung metraje din programul Divan FF se numara Moarte in Sarajevo, filmul castigator al trofeului Ursul de Aur la Berlin 2016, doua comedii savuroase ca Bal-can-can si Parada, precum si ultimul film regizat de Dan Chisu, Bucuresti Non-Stop.

Incepand cu aceasta editie, echipei Divan Film Festival i s-a alaturat si selectionerul italian Massimiliano Narduli, care, impreuna cu directorul artistic al festivalului, Marian Tutui, a realizat programul de scurt metraje. 

Massimiliano a colaborat de-a lungul timpului cu festivaluri de film precum Piemonte Movie (Torino, Italia), Tirana Internationa Film Festival (Albania), Timishort Film Fest (Timisoara) sau Next Film Festival (Bucuresti).

In selectia de scurt metraje se regasesc filme de ieri si de azi, romanesti sau straine, ca: O noapte in Tokoriki (r. Roxana Stroe, 2016), recent premiat la Berlin 2016, TIFF si Anonimul, un film despre aniversarea unei adolescente intr-o discoteca rurala pe ritmuri nouazeciste, Oase pentru Otto (r. Matei-Lucaci Grunberg, 2016), o comedie amara amplasata noaptea, la marginea civilizatiei, unde doua prostituate diferite viseaza cu ochii deschisi, De Sfestanie (r. Tudor Botezatu, 2015), un film cinic si plin de umor despre relatiile de cuplu moderne, Fiti fericiti! E un ordin (r. Sinan Çetin, 2008), o parodie plina de umor despre clasa politica din Turcia, sau Gogulica Cheferist (r. Cornel Dumitrescu, 1929), un somer ale carui peripetii il transforma intr-un Charlot bucurestean.

Ca in fiecare an, la Divan Film Festival vor avea loc si concerte. De data aceasta, sambata, 20 august, la Craiova, in Centrul Vechi, va concerta Maria Raducanu, una dintre cele mai apreciate artiste din Romania, iar luni, 22 august, in Portul Cultural Cetate va urca pe scena cunoscutul tambalist Marius Mihalache.

Cea de-a saptea editie a Divan Film Festival va fi prezentata de actrita de teatru Aida Economu, impreuna Adrian Telespan, fost producator TV si autor al romanului “Cimitirul”. 

Spotul festivalului poate fi vazut aici: 

Mai multe detalii despre programul Divan Film Festival gasiti pe http://divanfilmfestival.ro/ sau pe contul de Facebook: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival

Divan Film Festival va avea loc in perioada 20 – 28 august, dupa cum urmeaza: 20 -21 august, Craiova, 22 – 28 august in Port Cultural Cetate.

In Craiova, proiectiile de film vor avea loc la Cinema Inspire (Mercur Center) si in Centrul Vechi. 

Intrarea este libera la toate proiectiile si concertele Divan Film Festival, atat in Craiova, cat si in Portul Cultural Cetate.

Pe timpul desfasurarii festivalului camparea in Portul Cultural Cetate este gratuita si se va face in limita locurilor disponibile. Inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival

Divan Film Festival este un eveniment anual, organizat de Fundatia pentru Poezie "Mircea Dinescu" in colaborare cu Primaria Municipiului Craiova si Consiliul Judetean Dolj, cu sprijinul CNC, ICR si UCIN.

CineFan.ro va prezinta Programul celei de-a saptea editii a Divan Film Festival:

 

CRAIOVA

Sambata, 20 August

Cinema Inspire (Mercur Center)

11,00 Scurt metraje din Balcani (88 min.)

O problema de vointa / Biserna obala (2015, Muntenegru, r. Dušan Kasalica, 24 min.) 

Filmul urmareste un grup de copii durdulii aflati intr-o tabara de slabit de pe malul marii. Departe de oras, instructorul lor autoritar incearca sa le imprime principiile sale despre sanatate, parca desprinse din revista “Men’s Health”.

O noapte in Tokoriki (2016, Romania, r. Roxana Stroe, 18 min.) 

Intregul sat sarbatoreste majoratul Geaninei intr-un club improvizat pe nume Tokoriki. Iubitul ei si Alin ii vor face un cadou neasteptat, pe care toata lumea il va tine minte. 

Mario privea marea cu dragoste / Mario Was Watching the Sea With Love / Mario e gledal more z zlajubeni (2014, Slovenia, r. Svetlana Dramlić, 12 min.)

Mario e macaragiu intr-un santier naval situat pe o insula idilica. Intr-o zi mohorata si cu mult vant, se gandeste ca marea ar putea avea alta insemnatate pentru el. Decide sa fuga de singuratatea si rutina in care traieste. El isi va aminti de aceasta zi ca fiind extrem de frumoasa. 

Oase pentru Otto (2016, Romania, r. Matei Lucaci-Grunberg, 29 min.) 

Doua femei se intalnesc in circumstante iesite din comun: o prostituata care-si vinde trupul pentru a-si intretine familia si o soprana care are nevoie disperata de 500 de dolari pentru a zbura in Noua Zeelanda, unde o asteapta mult-visatul rol principal din “La Traviata”.

Fiti fericiti! E un ordin / Be Happy, It`s an Order! / Mutlu ol! Bu bir emirdir! (2008, Turcia, r. Sinan Çetin, 5 min.)

O parodie plina de umor despre clasa politica din Turcia, care doreste sa impuna oamenilor obisnuiti un anumit stil de viata, dictandu-le cum sa se distreze si sa fie fericiti.

17,00 Bal-can-can / Balkan-Kan-Kan (2005, Macedonia / Italia / Marea Britanie, r. Darko Mitrevski, 89 min).

Bal-Can-Can, o comedie neagra plina de aventuri si suspans, ne poarta intr-o calatorie prin lumea interlopa din Balcani, de-a lungul careia un dezertor din armata macedoneana impreuna cu fratele lui de sange cauta o bunica moarta, infasurata intr-o carpeta furata. Filmul a castigat doua premii la festivalurile de film de la Moscova (Rusia) si Motovun (Croatia). 

 

Centrul Vechi 

20,00 Deschiderea oficiala

20,30 Concert Maria Raducanu 

Maria Raducanu este o cantautoare si cantareata cu voce de tip soprana, cu o larga deschidere interpretativa, combinand jazz, etno-jazz, muzica veche europeana si fado cu muzica populara romaneasca. 

21,30 Moarte in Sarajevo / Death in Sarajevo / Smrt u sarajevu (2016, Bosnia si Hertegovina / Franta, r. Danis Tanovic; 85 min.)

Cu Moarte in Sarajevo, celebrul regizor bosniac detinator al unui Oscar, Denis Tanović prezinta o alegorie a Europei contemporane prin intermediul povestii hotelului Europa, unul plin de anarhisti, politruci, cartofori, muncitori, demnitari si multe alte personaje ale societatii moderne. La baza scenariului se afla una dintre piesele de teatru ale celebrului activist politic Bernard-Henri Lévy. Filmul a castigat trofeul Ursul de Argint si premiul FIPRESCI la Berlinale 2016.

 

Duminica 21 August 

Cinema Inspire 

11,00 Proiectie de film pentru copii 

Zarafa (2012, Franta / Belgia, r. Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie, 78 min.)

In inima Africii, copiii il asculta pe bunicul care le spune povestea lui Maki, un baietel care fuge de un negustor de sclavi si se imprieteneste o girafa pe nume Zarafa. La putin timp, girafa este capturata; ea urmand sa fie daruita regelui Frantei. Maki refuza sa lase asta sa se intample. 

17,00 Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului / Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul / Istanbul hatirasi: köprüyü geçmek (2005, Germania / Turcia, r. Fatih Akin, 90 min.)

Celebrul regizor Fatih Akin ne poarta intr-o calatorie prin Istanbul, orasul care leaga Europa de Asia si repune in discutie notiuni bine cunoscute despre Est si Vest. El arunca o privire scenei muzicale vibrante care include muzica traditionala turceasca, alaturi de rock si hip-hop. Premiul Publicului la Ghent International Film Festival. 

21,30 Parada / The Parade (2011, Serbia / Slovenia / Croatia / Franta / Macedonia / Marea Britanie, r. Srdjan Dragoević, 115 min.) 

Transformand excesul in principiu comic, aceasta farsa turbulenta ce arunca in joc clisee si stereotipuri s-a dovedit a fi un nesperat succes de casa in Serbia. In Parada, operatiunea de salvare a pitbull-ului unui gangster face doua lumi foarte diferite sa se ciocneasca: machismul de scoala veche se confrunta cu preocuparile colorate ale homosexualilor, pe masura ce cativa fosti inamici se trezesc obligati sa formeze o legatura fragila cu un grup de activisti gay. Gasca cea pestrita este trimisa intr-o misiune imposibila si probabil sinucigasa: organizarea unei parade gay si protejarea participantilor de atacurile nationalistilor si ale neo-nazistilor.

 

PORTUL CULTURAL CETATE 

Luni, 22 august 

Valea Cinematografica 

19,00 Concert Marius Mihalache.

Marius Mihalache este muzicianul care a reusit sa dea unui instrument traditional balcanic (tambalul) valente, subtilitati si rezonante incredibile, rivalizand cu sonoritatile specifice muzicii clasice si jazzului.

21,30 A treia repriza / The Third Half / Tretoto poluvreme (2012, Macedonia, r. Darko Mitrevski, 113 min).

Decis sa puna bazele cel mai bun club de fotbal din tara, Dimitar angajeaza un antrenor german, Rudolph Spitz, pentru a aduce ordinea in echipa sa de “oi negre”. Dar atunci cand primele tancuri naziste isi fac aparitia in oras si Rebecca, frumoasa fiica a unui bancher local, fuge cu cel mai valoros jucator al echipei, toate planurile lui Dimitry sunt incurcate...

 

Marti, 23 August 

Gara Fluviala 

10,00 Dumbrava minunata (1981, Romania, r. Gheorghe Naghi, 75 min.)

Lizuca are sase ani - nefiind cu mult mai mare decat catelul sau, Patrocle - cand mama sa moare, lasand-o in grija bunicilor. La scurt timp dupa aceea, isi fac aparitia tatal Lizucai si noua lui sotie, o femeie rea careia nu ii plac copiii, si o iau pe Lizuca din casuta bunicilor de langa dumbrava. Fetita si prietenul ei patruped fug de mama vitrega cea haina si isi petrec noaptea intr-o scorbura ce se transforma intr-o lume feerica, populata de vietati si personaje de basm.

 

Mansarda 

10,30 Simpozion international “Viata Urbana in Balcani”. Moderator: Marian Tutui. 

Participanti: Nevena Daković (Serbia), Massimiliano Nardulli (Italia), Rhiannon Wain (Marea Britanie), Mariana Hristova (Bulgaria), Marilena Iliesiu, Andrei Sendrea (Romania).

 

Gara Fluviala

11,30 Scurt metraje romanesti mute cu acompaniament (105 min.) 

Asa e viata (1928, Romania, r. Marin Iorda, 12 min.)

Jean Georgescu reuneste gaguri americane si umorul romanesc pentru a ilustra aventurile unui tanar bucurestean.

Gogulica cheferist (1929, Romania, r. Cornel Dumitrescu, 9 min.)

Gogulica este un somer ale carui peripetii il transforma intr-un Charlot bucurestean. 

Ecaterina Teodoroiu (1930, Romania, r. Ion Niculescu- Bruna, 43 min.)

Filmul, intitulat si Eroina de la Jiu, relateaza un episod eroic din Primul Razboi Mondial. In film apar interpreti neprofesionisti, care-si joaca propriile roluri (mama Ecaterinei Teodoroiu, comisarul Pompilian), precum si fragmente din jurnale de actualitati (vizita Reginei Maria la un spital de razboi, scene de pe front). Din singura copie arhivata lipsesc cateva secvente. 

Bucuresti (1942, Romania, r. Nicolae Traian Bratu, 41 min.)

Documentarul lui Nicolae Traian Bratu constituie primul film romanesc color, in care spectatorii au prilejul sa vada succesiunea anotimpurilor in Bucurestiul anului 1942.

17,00 Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului / Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul (2005, Germania / Turcia, r. Fatih Akin, 90 min.)

 

Mansarda

17,30 Masterclass “Critica de film: Era digitala” sustinut de Dana Duma.

 

Valea Cinematografica 

21,30 Parada / The Parade (2011, Serbia / Slovenia / Croatia / Franta / Macedonia / Marea Britanie, r. Srdjan Dragoević, 115 min.). Invitat special: Srdjan Dragoević.

 

Miercuri, 24 august 

Mansarda 

10,30 Simpozion international - “Viata urbana in Balcani” (II). Moderator: Nevena Daković.

Participanti: Dana Duma (Romania), Lydia Papadimitriou (M.Britanie), Ana Grgić (Croatia), Wang Yao (China), Galina Maksimović (Serbia), Özge Özdüzen (Turcia)  

 

Gara Fluviala 

10,30 Scurt metraje prezentate la Altcine Action! Festival 2016 (68 min.)

Promisiunea / The Pledge / Taximo (2014, Grecia, r. Christos Gkotsis, 15 min.) 

Un barbat locuieste pe o insula, ducand o viata izolata. Singura sa companie este o tanara cu care a facut o intelegere stranie: aceasta se preface ca este sotia decedata a barbatului. Ce consecinte va avea oare incalcarea promisiunii? 

Piramida / Pyramid (2013, Grecia, r. Galaxy Spanos, 8 min.)

Nikitas, iubita sa, Anastasia, si bunul sau prieten Dimitri merg in localul lor preferat. Se isca o bataie... 

Cufundat / Diving In / Kopanje (2014, Slovenia, r. Simon Intihar, 15 min.)

Un barbat provoaca un accident ce-i distruge viata si pe cea a familiei sale. Acum isi doreste un singur lucru, ca oamenii pe care ii iubeste din toata inima sa-i ofere o ultima sansa. 

Ne vedem dimineata / See You in The Morning / Deite na to proi (2014, Grecia, r. Alma Zekollari, 15 min.)

Alma Zekollari ne permite sa aruncam o privire asupra programului de zi cu zi al sotului sau. Cei doi detin o brutarie in Atena, unde Alma a lucrat ca vanzatoare vreme de sase ani. In timpul realizarii documentarului, regizoarea descopera ce-l mana pe sotul sau si care este secretul succesului afacerii lor. 

Libelula / Dragonfly (2015, Romania, r. Mihai Salajan, Adelina Bulibasa, 15 min.) 

O calatorie in universul unui bloc obisnuit, care ne arata cum este traiul intr-o “cutie de chibrituri” prin ochii paznicului cladirii. Traiul de zi cu zi, rutina, trecutul, prezentul si poate chiar si viitorul - toate sunt expuse in mai putin de 15 minute. Un film despre oameni obisnuiti si vietile lor obisnuite. 

12,00 Vaca sfanta / Holy Cow (2015, Azerbaidjan / Germania / Romania / Qatar, r. Imam Hasanov, 77 min).

Visul lui Tapdig este sa aduca o vaca din Europa in satucul pitoresc din Azerbaidjan in care locuieste, in speranta ca astfel familia sa o va duce mai bine. Hotaraste sa-i puna numele Madona. Planul lui Tapdig starneste rumoare in sanul comunitatii - batranii satului vad un pericol in aducerea unei vaci din strainatate, intrucat laptele acesteia e plin de chimicale. Nici macar sotia sa, Vana, nu doreste sa creasca o vaca dintr-o rasa neobisnuita. Cu toate acestea, Tapdig e gata sa-si asume orice risc si provoaca mentalitatea conservatoare a satenilor, pentru a le destupa mintile si a-i convinge sa vada lucrurile din alta perspectiva. Oare cum putem reusi sa acceptam schimbarea si sa ne pastram traditiile in acelasi timp? Vaca sfanta aduce in discutie prejudecatile pe care le avem cand vine vorba de necunoscut si in ce masura suntem dispusi sa acceptam ceva nou. 

17,00 Balcanii in timp si spatiu (93 min.)

Afaceri imbrobodite (2016, Romania, r. Julianna Cristescu, 12 min.)

Un bloc de pensionari din Sf. Gheorghe. E o veritabila societate caracterizata de relatii stranse. Oamenii se cunosc bine si de aceea, cand se petrece ceva neobisnuit, intregul bloc este tulburat. De aici se naste povestea...   

Ofiter (2015, Romania, r. Stefan Zaharia, 16 min.) 

Un barbat sobru de varsta a doua ii cere ajutorul unui tanar pentru a ingriji un mormant. Surprinzator, lucrurile vor lua o intorsatura comica...  

Fiti fericiti! E un ordin / Be Happy, It`s an Order! / Mutlu ol! Bu bir emirdir! (2008, Turcia, r. Sinan Çetin, 5 min.)

O parodie plina de umor despre clasa politica din Turcia, care doreste sa impuna oamenilor obisnuiti cum sa traiasca, dictandu-le cum sa se distreze si sa fie fericiti.

Spiritul balcanilor / Balkan Spirit (2013, Germania, r. Hermann Vaske,  60 min.) 

Regizorul Hermann Vaske  face o incursiune in  lumea artistica balcanica, in speranta ca va reusi sa dea o definitie notiunii de “spirit balcanic” si intervieveaza artisti celebri precum Marina Abramović, Angelina Jolie (care a ales un subiect din aceasta zona a Europei pentru debutul ei regizoral), Emir Kusturica, muzicieni precum cei de la Baba Zula, Goran Bregović, sau chiar regizori si actori romani precum Catalin Mitulescu si Ada Condeescu.

 

Mansarda 

17,30 Masterclass “In culisele cabinei de montaj” Aleksandra Milovanović.

 

Valea Cinematografica 

21,30 10 ani de la premiera: Marilena de la P7 (2006, r. Cristian Nemescu, sunet Andrei Toncu, 48 min). 

Marilena de la P7 spune povestea lui Andrei (Gabriel Huian), un adolescent de 13 ani dintr-un cartier din Bucuresti, care decide intr-o buna zi sa fure un troleibuz pentru a o impresiona pe Marilena (Madalina Ghitescu) - o prostituata de care s-a indragostit. Un film despre lucrurile pe care le facem din dragoste...

22,30 Bucuresti Non-Stop (2015, Romania, r. Dan Chisu, 86 min.)  

Bucuresti Non-Stop este un film de lung metraj ce ilustreaza povestea unui cartier din Bucuresti. Mai exact, filmul este o noapte din viata unui magazin non-stop aflat intr-un cartier de blocuri. Invitat special: Olimpia Melinte.

 

Joi, 25 August 

Gara Fluviala 

11,00 Scurt metraje din Balcani (69 min.)

O problema de vointa / A Matter of Will / Biserna obala (2015, Muntenegru, r. Dušan Kasalica, 24 min.) 

Filmul urmareste un grup de copii durdulii aflati intr-o tabara de slabit de pe malul marii. Departe de oras, instructorul lor autoritar incearca sa le imprime principiile sale despre sanatate, parca desprinse din revista “Men’s Health”.

Retea indisponibila (2016, Romania, r. Adina Dulcu, 15 min.)

Ce faci atunci cand te trezesti intr-o situatie limita? Pui mana pe telefon si incepi sa suni. Dar daca nimeni nu e disponibil? Daca pari deconectat de orice retea, fie ea mobila sau nu? Si daca singurul apel pe care il primesti inapoi e cel de care te temi cel mai mult?...

Musetel / Chamomile / Hamomili (2012, Grecia, r. Neritan Zinxhiria, 15 min.)

E singura, departe de civilizatie, captiva intr-o lume moarta in care adie miresme de musetel. 

Sfarsit (2015, Romania, r. Dorian Boguta, 15 min.)

Iarna. O plaja pustie. Un cer vinetiu. Un sunet surd in aer. O rulota. Un barbat pe la 40 de ani, imbracat in costum, e intins pe nisip in pozitie fetala si se uita in gol. Are ochii obositi si lipsiti de expresie. Noapte, aceeasi plaja, acelasi cer, acelasi sunet. Barbatul din rulota incearca sa scrie ceva. O haita de caini salbatici a inconjurat rulota si incearca sa ajunga inauntru…

Epifanie / Epiphany / Prosvjetljenje (2016, Croatia, r. Dražen Žarković, 4 min.) 

Un film despre un moment de cotitura din viata unui barbat care descopera ca a devenit ca tatal sau.

 

Gara Fluviala 

17,00 Scurt metraje din Balcani (88 min)

O tara pentru doi / A Country of Two (2016, Albania  / Grecia / Romania, r. Neritan Zinxhiria, 9 min). 

In 1991, dupa mai bine de patru decade de opresiune si izolare, regimul comunist din Albania s-a prabusit, poporul albanez urmand sa se confrunte cu noua situatie politica. Criza refugiatilor s-a extins de-a lungul Europei, in Germania, Italia si Grecia. Unii dintre refugiati au reusit sa-si cladeasca o noua viata, altii n-au fost atat de norocosi. Shpetim si Fatbardha erau impreuna. Au decis sa mearga pe jos din Albania pana in Grecia pentru a-si putea trai povestea de dragoste. 25 de ani mai tarziu, fiul lor parcurge aceeasi distanta, de data aceasta din Grecia in Albania. 

Defect / Damaged Goods / Kalo (2015, Bosnia-Hertegovina, r. Nermin Hamzagić, 20 min.)

Tarik traieste singur si lucreaza ca gestionar de stoc intr-un supermarket. Micul magazin de vizavi angajeaza o fata noua. La adapostul intunericului, Tarik ii deseneaza flori pe vitrina magazinului. Se ascunde de ochii indiscreti ai lumii, pentru care orice emotie e un semn de slabiciune.

Mama / Mother (2014, Macedonia, r. Lidija Mojsovska, 12 min.)

Povestea unei femei de varsta mijlocie care decide sa faca avort, pentru a putea avea grija de batrana si bolnava sa mama. 

4 ½ simturi (2016, Romania, r. Raluca Racean-Gorgos, Ion Arama, 22 min.)

Un film despre echilibru si dezechilibru, lupta si abandon. Povestea unui nevazator spusa si prin „ochii" lui.

Pielea noastra va deveni cenusie / Our Skin is Going to Gray / Koza ce nam postavi siva (2014, Serbia, r. Ivan Bakrač,  13 min.)

Intr-un mic apartament din blocurile de beton ale Belgradului modern, doi artisti traverseaza un impas creativ in timpurile crizei globale.

De sfestanie (2015, Romania, r. Tudor Botezatu, 12 min.)

Un cuplu tanar, obisnuit, isi incepe ziua cu sex matinal si planuri pentru mai tarziu. Amandoi sunt egoisti, autoritari si incearca sa se pacaleasca unul pe celalalt, insa doar unul dintre ei va castiga partida, dovedind ca oricat de elaborat ar fi planul… fara cheie nu se poate iesi. 

 

Valea Cinematografica 

21,30 Moarte in Sarajevo / Death in Sarajevo / Smrt u sarajevu (2016, Bosnia si Hertegovina / Franta, r. Danis Tanović; 85 min.)

 

Vineri, 26 august

Gara Fluviala 

17,00 Scurt metraje din Balcani (88 min)

O tara pentru doi / A Country of Two (2016, Albania – Grecia - Romania, r. Neritan Zinxhiria, 9 min.) 

Defect / Damaged Goods / Kalo (2015, Bosnia-Hertegovina, r. Nermin Hamzagić, 20 min.)

Mama / Mother (2014, Macedonia, r. Lidija Mojsovska, 12 min.)

4 ½ simturi (2016, Romania, r. Raluca Racean-Gorgos, Ion Arama, 22 min.)

Pielea noastra va deveni cenusie / Our Skin is Going to Gray / Koza ce nam postavi siva (2014, Serbia, r. Ivan Bakrač, 13 min.)

De sfestanie (2015, Romania, regia: Tudor Botezatu, 12 min.)

 

Valea Cinematografica 

21,30 A treia repriza / The Third Half / Tretoto poluvreme (2012, Macedonia, r. Darko Mitrevski, 113 min).

Decis sa puna bazele cel mai bun club de fotbal din tara, Dimitar angajeaza un antrenor german, Rudolph Spitz, pentru a aduce ordinea in echipa sa de “oi negre”. Dar atunci cand primele tancuri naziste isi fac aparitia in oras si Rebecca, frumoasa fiica a unui bancher local, fuge cu cel mai valoros jucator al echipei, toate planurile lui Dimitry sunt incurcate...

 

Sambata, 27 august 

Gara Fluviala 

17,00 Scurt metraje din Balcani (74 min.)

Retea indisponibila (2016, Romania, r. Adina Dulcu, 15 min.)

O noapte in Tokoriki (2016, Romania, r. Roxana Stroe, 18 min.) 

Mario privea marea cu dragoste / Mario Was Watching the Sea With Love / Mario e gledal more z zlajubeni (2014, Slovenia, r. Svetlana Dramlić, 12 min.)

Oase pentru Otto (2016, Romania, r. Matei Lucaci-Grunberg, 29 min.) 

 

Valea Cinematografica 

21,30 Bal-can-can (2005, Macedonia - Italia - Marea Britanie, 89 min.)


Din aceeasi categorie...

Filme românești recente prezentate în șase cinematografe de artă din Polonia

Filme românești recente prezentate în șase cinematografe de artă din Polonia

Institutul Cultural Român de la Varșovia organizează o nouă ediție a Caravanei Noului Cinema Românesc în Polonia în perioada 17 aprilie – 1 decembrie 2024.

Nasty s-a lansat la Sala Palatului: Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani

Nasty s-a lansat la Sala Palatului: Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani

Premiera documentarului Nasty, despre viața și cariera lui Ilie Năstase, a adus împreună unii dintre cei mai importanți sportivi români din istorie, personalități internaționale, vedete și mii de fani. ...

Himera: Tezaure antice și iubiri pierdute într-un film magic de Alice Rohrwacher, de vineri în cinema

Himera: Tezaure antice și iubiri pierdute într-un film magic de Alice Rohrwacher, de vineri în cinema

Himera / La Chimera, o incursiune în universul fermecător al cineastei italiene Alice Rohrwacher, pe urmele unui englez îndrăgostit ce explorează tezaure antice și iubiri pierdute, va avea premiera în cinema de vineri, 19 aprilie. ...

Video: Regizoarea Ana-Maria Comănescu - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

Video: Regizoarea Ana-Maria Comănescu - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe Regizoarea Ana-Maria Comănescu. ...

Încep înscrierile pentru Sisterhood of Young Animation Auteurs 2024

Încep înscrierile pentru Sisterhood of Young Animation Auteurs 2024

La cea de-a 4-a ediție Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA), Animest continuă parteneriatul cu Animation Festival Network și deschide programul de mentorat dedicat cineastelor din lumea animației către alte două țări. ...

Cătălin Saizescu debutează în teatru regizând piesa Dragoste şi Progres

Cătălin Saizescu debutează în teatru regizând piesa Dragoste şi Progres

Vineri 12 aprilie și sâmbătă 13 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti are loc premiera piesei de teatru Dragoste şi Progres regizată de Cătălin Saizescu, o piesa de teatru care face o radiografie a cenzurii din pe...

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie 2024).

Marele jaf al tramvaiului, de vineri pe marile ecrane din România

Marele jaf al tramvaiului, de vineri pe marile ecrane din România

Lungmetrajul Marele jaf al tramvaiului / The Great Tram Robbery semnat de regizorul sârb Slobodan Šijan, producție cu participare românească, are premiera în cinematografele din România pe 12 aprilie 2024. ...

Ioana Mischie ne aduce Guvernul Copiilor 2 în cinematografe din 26 aprilie

Ioana Mischie ne aduce Guvernul Copiilor 2 în cinematografe din 26 aprilie

Guvernul Copiilor 2, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie.

3 Sud Est lansează melodia În camera ta, parte din coloana sonoră a filmului Retreat Vama Veche

3 Sud Est lansează melodia În camera ta, parte din coloana sonoră a filmului Retreat Vama Veche

3 Sud Est, trupa fenomen care a cucerit topurile muzicale de-a lungul timpului, aduce în playlisturile de vară În camera ta.

Începe cea de-a 14-a ediție a Festivalului Filmului Românesc în Spania

Începe cea de-a 14-a ediție a Festivalului Filmului Românesc în Spania

Institutul Cultural Român de la Madrid organizează, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei, cea de-a 14-a ediție a Festivalului Filmului Românesc în Spania (Muestra de Cine Rumano), în perioada aprilie - decembrie 2024.

Premiera Primul Meu Film Documentar #26 la Muzeul de Istorie Teodor Cincu din Tecuci

Premiera Primul Meu Film Documentar #26 la Muzeul de Istorie Teodor Cincu din Tecuci

Pe data de 12 aprilie 2024 suntem invitati în Sala Mare a Muzeului de Istorie „Teodor Cincu”, pentru o seară de scurtmetraj documentar.

Video: Regizorul Claudiu Mitcu - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

Video: Regizorul Claudiu Mitcu - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde il au ca invitat pe Regizorul și producatorul Claudiu Mitcu. ...

Thrillerul românesc Kingdom of Judas se lansează în cinematografe din 12 aprilie

Thrillerul românesc Kingdom of Judas se lansează în cinematografe din 12 aprilie

Aflată la debutul său cu filmul de lungmetraj Kingdom of Judas, Sabina Lisievici va putea fi văzută pe marele ecran, alături de echipa formată din artiști, atât cunoscuți cât și debutanți, începând cu 12 aprilie. ...

Au început înscrierile la Let's Go Digital! 2024

Au început înscrierile la Let's Go Digital! 2024

Adolescenții pasionați de film, fotografie sau editare video sunt așteptați să se înscrie într-unul dintre cele mai longevive programe dedicate lor din țară: Let’s Go Digital! (LGD!) din cadrul Festivalului Internațional de Film...

Un an dificil: umor, prietenie și un strop de nebunie, într-o savuroasă comedie, din 5 aprilie, la cinema

Un an dificil: umor, prietenie și un strop de nebunie, într-o savuroasă comedie, din 5 aprilie, la cinema

Éric Toledano și Olivier Nakache, duoul de regizori francezi care a cucerit publicul în 2011, cu Intouchables, revin pe marile ecrane cu o comedie de actualitate: Un an dificil. ...

Weekend de vis, noul film regizat de Ovidiu Georgescu, din 31 mai în cinematografe

Weekend de vis, noul film regizat de Ovidiu Georgescu, din 31 mai în cinematografe

Weekend de vis, un film plin de umor, în regia lui Ovidiu Georgescu, va putea fi văzut în cinematografele din România, începând din 31 mai.

Proiecții speciale ale filmului Horia - de azi, în cinematografele din marile orașe

Proiecții speciale ale filmului Horia - de azi, în cinematografele din marile orașe

Din 10 aprilie, filmul Horia va rula în cinematografele din toată țara.

Serie de filme online, în aprilie, la Institutul Cervantes: Povești de rezistență. În căutarea unui loc în lume

Serie de filme online, în aprilie, la Institutul Cervantes: Povești de rezistență. În căutarea unui loc în lume

Luna aprilie vine cu o nouă serie de filme online în programul Institutului Cervantes.

Ilie Năstase lansează discul Globe Trotter Lover

Ilie Năstase lansează discul Globe Trotter Lover

În 1987, aflat în plină glorie internațională, tenismenul român Ilie Năstase a primit propunerea de a înregistra două melodii în Franța.

Noi filme în seria Thrillerele de joi seara, la Diva

Noi filme în seria Thrillerele de joi seara, la Diva

Seria de filme thriller difuzate în premieră, în fiecare seară de joi, continuă și în luna aprilie la DIVA cu un nou calup de povești TV cât se poate de intense.

Moartea lui Iosif Zagor va fi proiectat în avanpremieră în deschiderea Festivalului One World 2024

Moartea lui Iosif Zagor va fi proiectat în avanpremieră în deschiderea Festivalului One World 2024

Moartea lui Iosif Zagor, documentarul de debut în regia lui Adi Dohotaru, se va vedea pentru prima dată în această săpămână pe 5 și 6 aprilie în cadrul Festivalului de film One World Romania. ...

Video: Actrița Judith State - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

Video: Actrița Judith State - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe actrița Judith State. ...

Pe 17 aprilie, începe la Varșovia Caravana Noului Cinema Românesc 2024

Pe 17 aprilie, începe la Varșovia Caravana Noului Cinema Românesc 2024

În perioada 17-21 aprilie, Institutul Cultural Român de la Varșovia și Kino Muranów vă invită la o incursiune cinematografică în România.

Mrs. Buică - două nominalizări la Premiile Gopo - acum în cinematografe

Mrs. Buică - două nominalizări la Premiile Gopo - acum în cinematografe

După o perioadă intensă în care stârnit multe dezbateri, documentarul lui Eugene Buică se regăsește pe lista nominalizărilor la doua importante Gale.