Spectacolul de gala al filmului va fi introdus de Nanni Moretti.

Incepand cu 30 august, Bacalaureat – care va rula in Italia sub titlul Un padre, una figlia  - va fi distribuit in peste 40 de orase din Italia, printre care Venetia, Bologna, Bari, Parma, Florenta, Napoli, Milano, Padova, Trieste sau Genova, distribuit de Bim Film. 

Bacalaureat a fost achizitionat spre distributie in 45 de tari si pana la sfarsitul anului va fi distribuit in cinematografe in Olanda (septembrie), Ungaria si Islanda (octombrie), Portugalia, Grecia, Croatia, Israel, Slovacia (noiembrie), Franta, Spania, Elvetia, Belgia, Republica Ceha, Albania (decembrie). 

Programul lansarilor internationale poate fi urmarit pe www.bacalaureat2016.com. 

Distribuitorul italian a pus la dispozitie o adresa de e-mail pentru comunitatile de romani din Italia care doresc sa se informeze cu privire la programarea filmului in orasul in care domiciliaza: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. si Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pe 26 august, regizorul Cristian Mungiu va participa la avanpremiera italiana a filmului care va avea loc la Arena Nuovo Sacher din Roma, de la ora 21.00. 

Proiectia va fi urmata de o discutie cu publicul moderata de un alt castigator de Palme d'Or, regizorul italian Nanni Moretti, recompensat in 2001 pentru Camera fiului / La stanza del figlio.

Din 27 august, Cinemateca din Bologna va organiza o integrala Cristian Mungiu, prezentand toate lung metrajele regizorului. 

Cristian Mungiu va sustine pe 27 august, de la ora 19.00, un masterclass la Cinema Lumière din Bologna iar de la ora 21.45 va participa la proiectia Bacalaureat de la Arena Puccini, proiectie urmata de o discutie cu publicul.

Bacalaureat a avut premiera in luna mai in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes unde a fost recompensat cu Premiul pentru cea mai buna regie. 

A fost cea de a treia participare a lui Cristian Mungiu in competitia oficiala de la Cannes, la precedentele doua, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, in 2007, pentru 4 luni, 3 saptamini si 2 zile si premiile pentru scenariu si interpretare feminina, in 2012, pentru Dupa Dealuri.

Iata varianta de poster pentru Italia: