Inferno, regizat de Ron Howard, va deschide cea de-a patra editie a Dracula Film Festival, care va avea loc anul acesta in perioada 12 – 16 octombrie, la Brasov.

Inferno, thrillerul bazat pe romanul cu acelasi nume al lui Dan Brown, ii are ca protagonisti pe Tom Hanks, Felicity Jones, iar intr-un rol secundar apare celebra actrita romanca Ana Ularu.

Faimosul expert in simbolistica, Robert Langdon (Tom Hanks), se afla pe urmele unor indicii care il conduc la marele Dante. Doar ca acesta se trezeste amnezic intr-un spital italian, unde se aliaza cu Sienna Brooks (Felicity Jones), o doctorita care, spera el, il va ajuta sa isi redobandeasca memoria. 

Impreuna pleaca intr-o cursa nebuneasca prin Europa pentru a dejuca un complot mondial.

Filmul va fi proiectat in avanpremiera nationala, este distribuit de InterComFilm Distribution, iar din 14 octombrie va rula in cinematografele din Romania.

Timp de 5 zile, pasionatii de filme horror si fantasy, vor putea sa vada in cadrul Dracula Film Festival cele mai noi si apreciate filme de gen, atat in cadrul competitiilor de lung metraj, scurt metraj international si romanesc, cat si in afara lor.

Therapy (Franta, 2016), cel de-al doilea lung metraj al lui Nathan Ambrosioni, numit si copilul minune al filmului horror, in varsta de doar 16 ani, va fi proiectat, de asemenea, in afara competitiei, la Dracula FF. 

Filmul a facut parte din selectiile oficiale ale festivalelor Fantasia (Canada) si Sitges (Spania) si prezinta, intr-un mod inedit din punct de vedere al montajului, aventurile sumbre ale unui grup de prieteni care exploreaza cladirea abandonata a unui spital de nebuni. 

Under The Shadow (Iran, 2016), debutul in lung metraj al regizorului de origine iraniana Babak Anvari, care a avut premiera mondiala la Sundance 2016, va rula de asemenea in afara competitiei Dracula Film Festival. 

Premiat la Fantaspoa 2016 (Brazilia), filmul spune povestea unei mame si a fiicei sale, care incearca sa se descurce in Teheranul sfasiat de razboi al anilor ‘80, cand o entitate malefica incepe sa le bantuie locuinta.

Metropolis, capodopera lui Fritz Lang, unul dintre cele mai cunoscute filme mute ale expresionismului, care se afla la baza genului science fiction, va fi proiectat in inchiderea Dracula Film Festival. 

Intr-o metropola futurista, in care cele doua clase sociale, cea a liderilor bogati si cea a muncitorilor inrobiti de saracie sunt foarte bine delimitate, fiul conducatorului orasului se indragosteste de o profeta din clasa de jos. 

Filmul va fi acompaniat muzical live de catre DJ-ul francez RadioMentale.

Dracula Film Festival va avea loc in Brasov, in perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sica Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One si Centrul Cultural Reduta.

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History. Festivalul este finantat de Primaria Municipiului Brasov, Consiliul Judetean Brasov si Centrul National al Cinematografiei.

Trailer Inferno: