Debutul in regie al monteurului Ioachim Stroe, scurt metrajul Noiembrie va avea premiera internationala in cadrul Festivalului de Film de la Brest. 

Evenimentul, ajuns la cea de-a 31-a editie, va avea loc chiar in luna care da titlul filmului produs de WeAreBasca, mai exact in perioada 8-13 noiembrie.

Scurt metrajul spune povestea lui Vlad care este ghid turistic pe vase de croaziera. Acum 8 ani, cand a plecat din tara, el a lasat in urma o relatie esuata  dar si un copil, pe Max. Acum Max se afla in pragul adolescentei iar Vlad, aflat pentru o saptamana in Romania, incearca sa recupereze din timpul pierdut. 

„Povestea reintalnirii dintre Vlad si fiul sau Max, este, in primul rand o poveste despre transformare. Despre felul in care, la o anumita varsta, copiii inceteaza sa mai fie copii si se transforma in adolescenti. Despre cum strainii se pot transforma in prieteni si, nu in ultimul rand, despre cum se schimba felul in care ne percepem noi pe noi, atunci cand suntem fortati sa fim sinceri”, declara Ioachim Stroe.

Noiembrie ii are in distributie pe Ovidiu Mihaita si Vlad Alexandru, Ioachim Stroe semneaza scenariul, regia dar si montajul, imaginea a fost realizata de Andrei Butica

Scenografia poarta semnatura Malinei Ionescu, Maria Laura Stroe s-a ocupat de costume, sound-design Ioan Filip, muzica Alexandru Belc iar mixajul de sunet a fost realizat de Dan Stefan Rucareanu.

Ioachim Stroe este unul dintre cei mai cunoscuti editori romani. 

El a semnat montajul pentru productii precum Aurora (Cristi Puiu), Dincolo de calea ferata (Catalin Mitulescu), Cinema, mon amour (Alexandru Belc), Reteaua (Claudiu Mitcu). 

Noiembrie este primul sau film in calitate de regizor si scenarist.

Filmul este o productie independenta 100% semnata de WeAreBasca. Producatori: Claudiu Mitcu, Robert Fita, Ioachim Stroe.