Unul dintre cele mai premiate si mai provocatoare filme lansate in ultimul an, Elle, in regia lui Paul Verhoeven, va avea cateva proiectii exclusive la Cluj-Napoca, Bucuresti si Targu Mures. 

Adus in cadrul Cinematecii TIFF, filmul pentru care Isabelle Huppert a primit Globul de Aur si o nominalizare la Oscar nu va fi distribuit in circuitul salilor romanesti. 

Lansat in competitie la Cannes, Elle a facut valuri in randul criticii si al publicului, fiind inclus in topurile de final de an.

„E unul dintre acele momente in care o actrita nu e doar laudata, ci de-a dreptul idolatrizata pentru bravura si indrazneala ei. Ceea ce e foarte bine, pentru ca Elle este un film curajos, care darama paradigme si care merita sa fie vazut”, scrie Variety.

Michèle (Isabelle Huppert) este una dintre acele femei pe care nimic nu pare sa le atinga. Sefa a unei companii de jocuri video, ea pare la fel de distanta si de cruda in viata sa personala, pe cat este in cea profesionala. 

Un necunoscut misterios o ataca insa in propria casa, schimbandu-i pentru totdeauna viata. 

De neoprit, Michelle il gaseste pe barbatul care a asaltat-o. Incepe un joc straniu si incitant – un joc care poate degenera in orice moment. 

Elle a avut premiera mondiala in Competitie la Cannes 2016, a castigat doua Globuri de Aur pentru Cel mai bun film strain si Cea mai buna actrita in rol principal si are doua nominalizari la Oscar pentru aceleasi categorii. 

Program

Cinema Victoria, Cluj-Napoca:

Duminica, 26 februarie, ora 20:00

Marti, 28 februarie, ora 17:30

Joi, 2 martie, ora 20:00

Duminica, 5 martie, ora 17:30

Rezervari bilete, aici: www.cinemavictoria.ro/rezervari

 

Cinema Elvire Popesco, Bucuresti

Duminica, 26 februarie, ora 20:00

Marti, 28 februarie, ora 19:00

Duminica, 5 martie, ora 17:30

Bilete, aici: https://eventbook.ro/film/bilete-film-elle

 

Cinema Arta, Targu Mures

Sambata, 25 februarie, ora 19:00

Rezervari online: http://www.cinemaarta.ro/ 

Detalii despre proiectiile Cinematecii TIFF: tiff.ro/cinemateca-tiff/evenimente 

 

Cinemateca TIFF este un proiect gandit ca o continuare a Festivalului International de Film Transilvania pe parcursul anului. 

Proiectiile au loc saptamanal la Cinema Victoria din Cluj si uneori in alte orase. 

In program - filme care au facut istorie in cinematografie, productii independente premiate in festivaluri, retrospective ale unor autori importanti, dar si filme noi, in avanpremiera in Romania. 

Cinemateca TIFF este un proiect initiat de Asociatia Film si Cultura Urbana (AFCU), in parteneriat cu Asociatia Victoria Film si Casa TIFF.