Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania (UPFAR- ARGOA), organizeaza in parteneriat cu Primaria Mangalia prin Directia de Cultura si Sport, cea de-a XII-a editie a IPIFF: Festivalul Indie al Producatorilor de Film Independenti.

Intre 25 si 28 August 2017, Festivalul Indi al Producatorilor de Film Independenti soseste la Mangalia.

Inca de la prima editie din 2006, Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti (IPIFF) a urmarit promovarea filmului romanesc si a identitatii si personalitatii producatorului de film. 

IPIFF a fost organizat la inceput in Constanta, Mamaia, iar apoi in Bucuresti. Incepand cu editia din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Targu Jiu, festivalul si-a propus sa se transforme intr-un eveniment cultural itinerant, sa devina promotorul si sustinatorul productiilor INDIE, a producatorilor de film cu adevarat independenti. 

Festivalul IPIFF pune un accent deosebit pe productia de film “INDIE”, film suta la suta independent, realizat cu mijloace proprii si cu multa, multa, prietenie.

Pentru aceasta editie, a XII-a de la Mangalia, organizatorii doresc ca Festivalul sa aiba o alura estivala cu filme si evenimente care sa atraga publicul, vaduvit de faptul ca in oras nu exista un cinematograf si nici alte spatii pentru spectacole in afara de Casa de Cultura a orasului.

Pe langa filmele aflate in competitie (filme de lung si scurt metraj de fictiune si documentare), spectatorii vor avea ocazia sa urmareasca o mini retrospectiva a filmelor de succes premiate la IPIFF in ultimii doi ani de zile (Doua lozuri si Bucuresti Non Stop), o seara de Stand-Up Comedy – Cristian Dumitru si una de Tango – Kari Tibor (muzica, dans si film). 

Ultima seara a festivalului va fi onorata de prezenta indragitului cantaret de muzica populara Nicolae Furdui Iancu care va concerta alaturi de Mariana Deac in acompaniamentul formatiei „Crai Nou”.

Nici copiii aflati in ultimele zile de vacanta nu vor fi uitati. Vor avea loc matinee pentru copii cu filme de animatie celebre (Cars, Mercy Street: Strada sperantei, Ballerina) si spectacole de Teatru Interactiv (Aladin, Mica Sirena, Peter Pan).