Din 13 iulie va putea fi vizionată la cinema partea a 3-a a animaţiei Hotel Transylvania, Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation (Summer Vacation) / Hotel Transylvania 3: Monștrii în vacanță.

Aflat pentru a treia oară la cârma producției, regizorul Genndy Tartakovsky (care a vizitat România la lansarea primului film al seriei), a ridicat ștacheta pentru animatori și scenografi în realizarea efectelor vizuale.

Aceștia au creat vulcanul subacvatic, Triunghiul Bermudelor și Atlantida - orașul dispărut. De scenariu s-au ocupat Genndy Tartakovski şi Michael McCullers. Numai la cinema veţi avea parte de un adevărat spectacol vizual 3D, o supradoză de umor și aventură în stilul Hotel Transylvania.

Acţiunea începe în 1897 în Transilvania, unde monştrii călătoresc degizaţi în oameni cu trenul.

În varianta subtitrată (la cinema rulează ambele variante, deci aveți de unde alege!), conductorul anunţă următoarea staţie Budapesta ceea ce mi s-a părut amuzant, având în vedere că Budapesta e capitala Ungariei şi nu e „anexată” Transilvaniei. În varianta dublată s-a „corectat” această scăpare şi conductorul anunţă următoarea staţie ca fiind „Bran-Braşov”.

Ceva asemănător s-a întâmplat și în primul film. În varianta subtitrată personajele spun la un moment dat că de pe castel se poate vedea... Budapesta, iar în varianta dublată, Bucureștiul. Genndy a spus atunci că soția lui este din Budapesta și a vrut să „implice” și orașul ei natal în poveste. Probabil și de această dată greșeala este intenționată.

Revenind la actiunea din acest film, Dr Abraham Van Helsing (voce Jim Gaffigan), vânătorul de vampiri, întrerupe călătoria monştrilor, desconspirându-i. Bineîneînţeles intuiţi ce se va întâmpla...

În prezent Dracula (voce Adam Sandler / Claudiu Bleonț), adminstratorul hotelului Transylvania şi fiica sa Mavis (voce Selena Gomez / Adina Lucaciu) sunt prinşi „până peste cap” să organizeze vacanţele altora. Bineînţeles, soţul ei Johnny (voce Andy Samberg / Cristi Neacșu) e DJ-ul petrecerilor care au loc în hotel.

Singura problemă e că Drac aspiră la o escapadă romantică… Așa că urmează sfatul fiicei sale, Mavis, și se îmbarcă, împreună cu toată gașca de monștri simpatici, pe un vas luxos, în prima croazieră organizată special pentru monștri. Destinația? Atlantida, orașul dispărut.

De îndată ce urcă la bord, Drac începe să vibreze („zing”) de îndată ce urcă la bord: căpitanul navei, Erika (voce Kathryn Hahn), îi ia ochii și… mințile. Vibraţia, în înţelesul monştrilor este egală cu dragostea la prima vedere la oameni.

Croaziera (care e un fel de hotel pe apă cum spune Drac), se anunță cum nu se poate mai antrenantă, răsfățându-i pe monștrii dornici de distracție cu jocuri de volei, şedinţe de bronz la lumina lunii, scuba diving, surfing pe delfini, excursii în Triunghiul Bermudelor, expediție la un vulcan pe fundul mării și jocuri de noroc într-un fel de Las Vegas subacvatic.

În timp ce lui Drac i se aprind călcâiele după Ericka, ea pregătește o surpriză monstruoasă, care i-ar putea anihila pe toți! Dacă iubirea îi va duce la pierzanie veţi afla doar la cinema din 13 iulie.

Tartakovsky susţine că inspiraţia pentru acest nou film i-a venit din propria sa experienţă de viaţă: „După ce am terminat cel de-al doilea film din serie, aveam nevoie de o vacanţă, iar cumnaţii mei ne-au făcut o surpriză procurându-ne bilete pentru o croazieră.

Sigur că toată lumea îşi iubeşte rudele, dar o croazieră te forţează să convieţuieşti cu ele timp de o săptămână. Situaţia asta m-a făcut să mă întreb ce ar face clanul lui Drac într-o asemenea situaţie?”

Totuşi, toată lumea ştie că o vacanţă în familie poate aduce unele surprize. Îţi iubeşti familia si doreşti să fii împreună cu ea, dar... Dacă eşti copil, părinţii te fac de râs. Dacă eşti părinte, copiii te obosesc într-atât încât au nevoie de încă o vacanţă… de recuperare. Bunicul apare în slip când nu te aştepţi şi când nu trebuie, dar ce să-i faci, monştrii sunt exact ca şi noi.

De această dată monştrii nu trec printr-o simplă croazieră, ci printr-o adevărată aventură. Ei explorează noi locaţii exotice, Triunghiul Bermudelor, un vulcan subacvatic, o insulă părăsită și Atlantida, orașul dispărut. Totodată ei trec şi prin pericole, iar la un moment dat încep să se întrebe dacă nu cumva Ericka, căpitanul vasului, vrea să-i împingă într-o cursă.

În Cloudy with a Chance of Meatballs 2, cireașa de pe tort a fost căpșunica. Acum cireașa de pe tort e Kraken-ul (Clash of the Titans). Şi bineînţeles nu va lipsi un duel în muzică între DJ.

Iar la final cu siguranţă veţi recunoaşte melodia celor de la Los del Rio, Macarena. Mai mult decât atât, vă va veni să vă ridicaţi de pe scaune şi să dansaţi alături de personajele preferate (și de ce v-ar opri cineva?) :-)

Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation / Hotel Transylvania 3: Monștrii în vacanță poate fi urmărit în regim de avanpremieră, iar premiera oficială va fi pe 13 iulie 2018, fiind distribuit în cinematografe de InterComFilm Distribution.

PS: Sper doar ca cei de la Empire Film să reuşească să-l lanseze anul viitor în format 3D, chiar dacă cei de la Sony strâmbă din nas, pentru că primele două filme din serie au fost lansate pe Blu-ray 3D.