Din 21 septembrie, rulează în cinematografele din România thriller-ul Peppermint / Peppermint: Gustul răzbunării.

Regizat de Pierre Morel (Taken) după un scenariu scris de Chad St. John, Peppermint e un thriller în care o mamă se transformă într-o mașină de ucis pentru a-și răzbuna familia. Când justiția e coruptă, ce faci? Iei justiția în propriile mâini, indiferent de consencințe.

În urmă cu 5 ani familia North e ciuruită de membrii unui cartel. Riley North (Jeniffer Garner) se trezește din comă după ce soțul și fiica ei au fost uciși în acel atac brutal. Care e motivul acestui asasinat făcut la comandă? Veți afla la cinema.

După ce sistemul legal muşamalizează crimele, Riley, îndurerată şi frustrată, decide să-si facă singură dreptate şi pune la cale o răzbunare cu de-a dreptul sângeroasă.

Cu o motivaţie personală incredibilă, se antrenează draconic timp de cinci ani atât fizic cât şi psihic pentru a deveni imbatabila. Folosindu-se de locaţii secrete subterane şi informaţii obţinute din interiorul poliţiei, aceasta reuşeşte să îi pedepsească în mod sistematic pe toţi cei consideraţi de ea vinovaţi de pierderea soţului si a copilului.

Jeniffer Garner îi dă viață lui Riley. E primul rol în care e nevoită să-și răzbune familia. Ani la rând a intrepretat-o pe agenta Sydney Bristow în serialul TV Alias care a rulat la noi pe PRO TV și PRO CINEMA.

Dar de la Elektra nu am mai văzut-o pe marele ecran într-un rol în care să "căsăpească" tot ce prinde. Jennifer a avut ocazia să își întreacă toate limitele, cea mai mare provocare fiind aceea de a combina experiența dramatică și cu cea de actor de acțiune.

După cum spunea, Jennifer n-a mai filmat o scenă de luptă de mai bine de 11 ani. Antrenamentul fizic este cel care a ajutat-o pe Riley să își canalizeze disperarea și motivația emoțională din spatele răzbunării sale.

Riley este eficace în eliminarea oamenilor care i-au făcut rău, plănuind cu atenție cel puțin cu săptămâni înainte ce are de făcut, iar în toiul luptelor nu stă pe gânduri şi trage în răufăcători oricând are ocazia.

Mi-a plăcut că nu e cu totul invincibilă. Nu se poate lupta cu asasinii unui cartel fără să fie rănită, nu-i aşa? Cine ştie... Dacă era super-erou nu ar fi avut răni.

Diego Garcia (Juan Pablo Raba) e un om fără scrupule care a cumpărat libertatea oamenilor săi. El conduce cartelul cu o mână de fier, dar când intră în scenă Riley pentru a-şi răzbuna familia, imperiul său începe să se cutremure din temelii.

Cu banii câştigaţi din vânzări de droguri a cumpărat tot ce se putea cumpăra, de la poliţişti, avocaţi, judecători pe toată lumea. Doar pe Riley nu a reuşit să o cumpere şi de aceea e şi foarte periculoasă. Nu poate fi cumpărată şi nu vrea decât să se răzbune pe cei răspunzători de asasinarea familiei sale.

Pe urmele lui Riley sunt detectivii Stan Armichale (John Callagher Jr) şi Moises Beltran (John Ortiz). Dacă figura lui John Ortiz vi se pare cunoscută, nu vă înșelați. Acesta la interpretat pe Arturo Braga în seria The Fast and the Furious. Doar că de această dată trece de partea legii.

Eu unul sper ca acest film să fie un succes şi să avem parte de cel puţin o continuare. Riley merită o nouă aventură la cinema.

Peppermint / Peppermint: Gustul răzbunării rulează în cinematografele din România din 21 septembrie, fiind distribuit de Vertical Entertainment