Halloween alături de The Nun a fost unul din cele mai așteptate filme horror ale anului. Îl vom putea viziona din 19 octombrie doar la cinema.

De-a lungul anilor Michael Myers - un criminal bolnav psihic ce ucide dădace a apărut în 10 filme. El face parte din aceeași categorie cu Jason Voorhees (seria Friday the 13th) și Freddy Krueger (seria A Nightmare on Elm Street).

După filmul original din 1978, Michael s-a transformat într-o sperietoare, o mașină de făcut crime imposibil de ucis. Datorită regizorului David Gordon Green, Michael revine pe marele ecran mai înfricoșător ca niciodată. De scenariul noului film s-au ocupat Jeff Fradley, Danny McBride și David Gordon Green.

În 1978, de Halloween, adolescenta Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) a supraviețuit întâlnirii cu Michael Myers (Nick Castle). Între timp Halloween a devenit un clasic. Acest film regizat de John Carpenter, un slasher-movie făcut cu 300.000 de dolari, a devenit cel mai profitabil film independent din toate timpurile.

Acest personaj a mai apărut în alte 9 ecranizări, doar că acum acest film ignoră celelalte continuări, fiind continuarea directă a originalului. Pentru o recapitulare a celorlalte filme și pentru a vedea liniile temporale click AICI.

Aaron Korey (Jefferson Hall) și Dana Haines (Rhian Rees), doi ziariști care se ocupă de crime remarcabile petrecute în trecut ajung la sanatoriul Smith's Grove pentru a-i lua un interviu lui Michael, care a fost capturat de Dr. Samuel Loomis (Donald Pleasence) după ce a fost împușcat și a căzut de pe balcon.

Acum, Michael e în proprietatea statului, iar Dr. Ranbir Sartain (Haluk Bilginer), îl tratează pe Michael și încearcă să-i înțeleagă comportamentul de la moartea lui Loomis. Michael înțelege lumea din jur, dar nu vorbește.

Michael Myers urmează să fie mutat din institutul de boli nervoase unde şi-a petrecut ultimele decenii, chiar în preajma fatidicei date de 31 octombrie, într-o închisoare de maximă securitate. Ghici ce se întâmplă?!

Michael Myers, creația lui John Carpenter, nu putea fi înțeles, oprit și nici ucis definitiv, în pofida naturii sale umane, iar această formulă se repetă din nou. Mut, fără chip, aproape invincibil, Michael Myers nu este doar un criminal în serie, e răul reincarnat (Bau-Bau). Bineînțeles obiectivul său, e să o ucidă pe Laurie care i-a scăpat „printre degete” în 1978.

Laurie Strode trăiește într-o casă izolată, blindată, antrenându-se neîncetat pentru o nouă confruntare cu Michael. A avut 2 căsnici eșuate, nu se înțelege cu fiica sa, Karen (Judy Greer), deoarece aceasta fost crescută timp de 13 ani în paranoia, arme și coșmaruri, datorită mamei sale, până la urmă fiind luată în plasament.

Michael a îmbătrânit și, tocmai această aparență de vulnerabilitate îl face mai periculos. Iar când isi va pune din nou masca, va deveni din nou mașina de ucis perfectă. Doar că de această dată, acest personaj negativ are un oponent pe măsură, pe Laurie Strode.

Paradoxal, pe măsură ce Michael se apropie, Laurie este mai în largul ei. Cei doi au nevoie unul de celălalt, se definesc, dar în același timp vor să încheie o dată pentru totdeauna conturile.

Bineînțeles nu puteau lipsi dramele adolescentine din dragoste. Alysson (Andi Matichak), nepoata lui Laurie, trece printr-o astfel de dramă. Din fericire, atât Alysson cât și Karen, mama ei și fiica lui Laurie vor crește și se vor alătura luptei contra demenței lui Michael.

Finalul e de pus în ramă. Personajul favorit devine Karen, iar Alysson... Probabil vom afla în continuarea acestui film.

Prezentul Halloween este unul dintre cele mai bune sequel-uri făcute vreodată, iar ca un plus beneficiază de muzica obsedantă a lui lui John Carpenter, care nu numai că și-a dat acordul pentru acest sequel și a realizat muzica lui, dar este și producător. Coloana sonoră joacă un rol foarte important în film, și face cumva o legătură emoțională cu filmul clasic din 1978. Senzația că te-ai întors în timp, accentuează emoțiile pe care le trăiești alături de personajele principale din prezent.

În iunie 2018, McBride a confirmat că el și Green inițial au vrut să facă două filme care să fie filmate deodată. Dar s-au răzgândit, pentru că au vrut să vadă întâi reacțiile publicului la primul film: Au vrut să vadă ce funcționează și ce nu.

În septembrie 2018, producătorul Jason Blum a spus „vom face o continuare dacă filmul va fi un succes”. La un buget de doar 15 milioane de dolari și încasări în primul weekend de 100 milioane de dolari, cu siguranță noul Halloween va fi considerat un succes.

Dacă eu nu am reușit să vă conving să urmăriți acest film la cinema, poate vă va convinge trailer-ul.