Studiourile Warner se întorc cu o nouă aventură din universul Harry Potter (cea mai profitabilă franciză din portofoliu), din acest weekend la cinema.

Deşi nu se ridică la înălțimea primului film al seriei, pelicula e salvată de întorsăturile de situaţie, efectele speciale 3D şi Johnny Deep.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald / Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald poate fi urmărit la cinema din 17 noiembrie 2018.

De când s-a anunţat acest prequel la seria Harry Potter, fanii serie originale s-au împărţit în două. Unii aşteaptă cu înfocare această aventură, iar pe alţii îi lasă rece. Oricum ar fi, nu e o aventură pentru „încuiați”.

Dacă vă place lumea magică e filmul vostru. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald e regizat de acelaşi David Yates după un scenariu scris de J. K. Rowling (autoarea cărţilor Harry Potter).

Acțiunea are loc la câteva luni după evenimentele din prima parte. De acastă dată ne mutăm în Europa, mai exact în Anglia şi Franţa. Grindelwald (Johnny Deep), vrăjitorul malefic caută să restabilească ordinea în lume: vrea atât ca încuiaţii cât şi cei pur-sânge să fie conduşi de acesta și să prevină... (aflați voi ce la cinema :)). Scopul său e să-şi atragă discipoli fără să apeleze la măcel.

El doreste să-l aducă pe Credence (Ezra Miller) de partea lui, fiindcă doar acesta ar putea să-l învingă pe Albus Dumbledore (Jude Law).

Pe de altă parte, Newt (Eddie Redmayne) primește de la același Dumbledore sarcina de a-l găsi pe Credence înaintea inamicului public numărul unu. Însoțit de Jacob (Dan Fogler), Newt, noul erou din universul vrăjitorilor şi al magiei mai salvează și niște animale fantastice pe parcurs.

Ce se va întâmpla cu Jacob, Queenie (Alison Sudol), Tina (Katherine Waterston), Leta Lestrange (Zoë Kravitz) şi fratele mai mare al lui Newt, Theseus Scamander (Callum Turner) veţi afla doar la cinema.

Dacă în primul film a predominat comicul, al doilea film e mult mai întunecat şi sinistru. Acţiunea e mult mai întortocheată şi plină de suspans şi mai multe fire narative, care din păcate nu duc niciunde. Mai avem de asteptat până această serie se va termina. În caz că nu ştiaţi mai urmează 3 continuări, Rowling spunând că acţiunea din această serie se va întinde pe 19 ani, culminând cu bătălia dintre Dumbledore și Grindelwald.

Sunt foarte curios cum va evolua Nagini, pentru că din cauza ei o păţeşte Snape. Scenariul a fost bine gândit şi am primit răspunsuri pentru întrebările din prima parte. Partea nasoală e că trebuie să aşteptăm al 3-lea film pentru a primi răspunsuri la întrebările care rămân după acest film.

Johnny Deep e senzaţional în acest rol. E prima dată după atâţia ani (în care l-a imitat pe Jack Sparrow) când a jucat altceva. Până acum în pielea oricărui personaj intra aveam senzaţia că îl imită pe Jack Sparrow.

Dar în rolul lui Dumbledore e imposibil să nu-l remarcaţi pe Jude Law, care face un rol de excepţie. Acesta încearcă din răsputeri să evite un război. Nu știu ce alt actor ar fi putut să-l interpreteze pe acest colos.

Continuarea e destinată fanilor francizei pentru că lărgeşte mitologia lumii vrăjitorilor şi oferă detalii despre istoria marilor clanuri ce se înfruntă încă de la începutul francizei Harry Potter. Pentru unii dintre noi e entuziasmant să aflăm cine e rudă cu cine, dar pentru „încuiați” filmul cu siguranță nu-i va impresiona.

Deși inițial am bănuit că acestă serie e de fapt un Hobbit pentru Lord of the rings (o mașină de făcut bani), pot să spun că m-am răzgândit. Scenariul e bine gândit și acțiunea vă va prinde. Eu unul abia aștept să văd cum va decurge acțiunea în continuare. Bineînțeles efectele speciale și 3D-ul fac toți banii.

Filmul este distribut în Romania de Vertical Entertainment.