Din 30 noiembrie veți putea viziona în cinematografe filmul horror The Possession of Hannah Grace / Diavolul în carne şi oase.

Acest film mi-a adus aminte de filme horror ale anilor 1970: The Exorcist, Let’s Scare Jessica to Death, The Haunting of Julia.

Toate capodopere ale horror-ului psihologic, au fost surse de inspiraţie pentru regizorul Diederik van Rooijen, care a regizat acest film după un scenariu scris de Brian Sieve. După prostioara Slender Man, se pare că cei de la Sony şi-au revenit şi au realizat un film horror care să vă facă să vi se ridice părul.

O şedinţă şocantă de exorcism scapă de sub control. O adolescentă se află în mrejele unei entităţi demonice, iar preotul Marcato şi asistentul său, părintele Cunningham, încearcă cu disperare să izgonească răul din trupul şi mintea acesteia.

În timp ce ei recită cu ardoare slovele Evangheliei, trupul Hannei se contorsionează în poziţii imposibile, iar ochii ei albaştri trimit sclipiri duşmănoase. Printr-un răcnet sfidător, spiritul îşi asigură adversarii că el va trăi veşnic în trupul Hannei, iar eforturile lor de a o salva nu vor duce la nimic bun. 

La 3 luni de la acest eveniment, fosta poliţistă, Megan Reed (Shay Mitchell) încearcă să revină la o viaţă normală, după ce asistase la moartea partenerului său, fără să poată interveni şi după ce ajunsese să consume droguri şi alcool pentru a-şi învinge durerea. Ea se pregăteşte să dea o probă pentru slujba de recepţioner în cadrul morgii spitalului din Boston.

Acesta e chiar spitalul unde ea s-a tratat de dependenţa de droguri în care căzuse. Deşi Lisa Robersts (Stana Katic), asistenta care o susţinea, este preocupată de faptul că Megan va lucra singură în morgă, ea este încântată să vadă că aceasta face eforturi de a-şi relua viaţa normală. Tura de noapte nu e uşoară pentru nimeni, dar dacă va fi ocupată tot timpul, Megan se va ţine departe de tentaţia de a înghiţi ceva. 

Iniţial, noua rutină îi face bine lui Megan. Ea se împrieteneşte cu personalul de noapte din spital — gardienii de serviciu, Dave (Max McNamara) şi Ernie (Jacob Ming-Trent), sau cu şoferul ambulanţei, Randy (Nick Thune).

Fostul ei prieten, poliţistul Andrew (Grey Damon), se teme că noua ei slujbă va lăsa urmele asupra lui Megan, dar el speră că liniştea şi singurătatea o vor face să se vindece mai repede. Dar după ce Randy aduce cadavrul mutilat al unei tinere, Megan începe să observe că se întâmplă o serie de lucruri ciudate şi inexplicabile: lumina începe să pâlpâie, maşinile se opresc, şi cel mai îngrijorător este că rănile de pe cadavru încep să dispară treptat ca şi când cadavrul a găsit o metodă de a se vindeca singur.

Iniţial, Megan alungă aceste constatări zicând că sunt rodul imaginaţiei ei bogate, dar în curând ea începe să-şi dea seama că se află într-un mare pericol, fiindcă e urmărită de un duşman neobişnuit, care nu se va opri până n-o va ucide. Ceea ce duşmanul nu realizează este faptul că Megan nu acceptă să se lase înfrântă până nu va epuiza toate formele de luptă posibile. 

Producătorul Sean Robins spunea: „Acest film îşi are originile într-un articol din presă unde se vorbea despre un cetăţean care a fost nevoit să presteze muncă în folosul comunităţii într-o morgă. Ideea ca o tânără să stea singură într-o morgă, nefiind obişnuită cu cadavre, mirosuri fetide sau izolare, a fost ceva ce ne-a intrigat peste măsură. Când eram copil, aveam un prieten al cărui tată lucra la morgă. De la el am auzit fel de fel de poveşti.

Este o poveste despre o tânără care se luptă să-şi păstreze sănătatea psihică, fiind ţinută în condiţii macabre de singurătate şi ciudăţenie din cauza unei meserii sinistre. Ea nu este sigură la început dacă ceea ce i se întâmplă este din cauza halucinaţiilor sau a unei forţe supranaturale.” 

Scenaristul Brian Sieve (serialul Scream şi filmul Boogeyman 2) s-a concentrat pe munca de cercetare. El a urmărit documentare despre experienţele pe care le-a trăit personalul medical din spitalele de urgenţă, care era însărcinat cu ducerea cadavrelor la morgă şi a luat interviuri specialiştilor de la Institutul Medico-Legal din Los Angeles.

Având proaspete în minte aceste experienţe reale, Sieve a scris un scenariu pentru un thriller psihologic, adaptându-l temelor clasice ale unui horror. Chiar dacă el a apelat la spaimele supranaturale obişnuite, el şi-a legat scenariul de experienţa şi perspectiva unui fost poliţist, care e acum distrus emoţional.

Pentru Mitchell, rolul lui Megan reprezintă o oportunitate unică de a interpreta un personaj complex aflat sub o presiune inimaginabilă, care se străduieşte din răsputeri să-şi adune curajul necesar pentru a înfrânge puterea supranaturală care o ameninţă.

Ea spunea: „Mi-a plăcut mai ales faptul că ea reuşeşte să învingă obstacolele de-a lungul filmului - şi că nu moare pur şi simplu. Ea dovedeşte că poate s-o facă. Ar fi foarte greu pentru oricare dintre noi să stăm singuri într-o morgă, noaptea, dar Megan, care a trecut prin multe în ultima vreme, cred că e oarecum liniştită, chiar dacă e înconjurată de cadavre. Aici, ea nu e judecată, nimeni nu-i spune că a greşit din nou. Dar pe măsură ce lucrurile se înrăutăţesc la morgă, ea începe să fie roasă de îndoială.”

Pentru Megan, care crede că „atunci când mori, mori şi gata,” ideea că ar putea fi bântuită de forţe supranaturale pare absurdă, aşa încât presupune că mintea îi joacă feste.

Dansatoarea şi modelul Kirby Johnson o interpretează pe adolescenta care se întoarce din morţi pentru a o bântui pe Megan, în subsolul morgii. „Când am vorbit cu Diederik, era foarte încântat să puteam să fac toate acele mişcări ciudate, fiindcă nu mai trebuia să le realizeze prin efecte digitale. Era uluit de mişcările de contorsionism pe care pot să le fac, cum ar fi faptul că pot să-mi scot braţele din umăr. În acelaşi timp, el mă proteja foarte mult în timp ce lucram la secvenţele mele.”

Abilităţile remarcabile ale lui Johnson au fost puse în valoare în secvenţele de exorcism, în care demonul care o posedă pe Hannah Grace îi îndoaie corpul în poziţii inimaginabile pentru un corp uman.

Secvenţa s-a filmat într-o biserică din Amsterdam, de-a lungul a două zile, iar imaginile erau atât de înfricoşătoare încât cel puţin o persoană a trebuit să părăsească platoul de filmare. „Kirby a fost incredibilă,” susţine van Rooijen. „Ea e capabilă să-şi scoată braţele şi picioarele din articulaţii, iar asta e ceva înfricoşător. Aceasta ne-a ajutat să creăm ceva cu totul special, pentru că filmările sunt în majoritate, live. Nu sunt multe efecte digitale acolo. Am surprins reacţii pe viu, iar asta e important pentru asemenea secvenţe. Ne-am simţit bine în ziua aceea, dar ne-a fost şi frică totodată”. 

Acțunea are loc în oraşul Boston. Primăria (construită în 1968) şi clădirea Hurley (terminată în 1971) au fost folosite ca locaţii exterioare, iar la Boston Metro Hospital s-au filmat unele interioare. Primele două clădiri sunt exemple ale arhitecturii brutale, îndrăzneţe, cu structură din beton şi materiale de construcţie la vedere. Aceste clădiri impozante sunte  extrem de potrivite pentru această poveste de posedare demonică. 

The Possession of Hannah Grace / Diavolul în carne şi oase ajunge in cinematografe din 30 noiembrie, distribuit de InterComFilm Distribution.

 


Din aceeasi categorie...

Oh, Ramona! - o "placinta" romaneasca

Oh, Ramona! - o "placinta" romaneascaDin 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema Oh, Ramona!, ecranizarea romanului fenomen Suge-o, Ramona!, scris de Andrei Ciobanu. ...

Alita: Battle Angel – o adolescenta in corp de cyborg

Din 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema cel mai nou film produs de James Cameron (Avatar, Titanic, The Terminator), Alita: Battle Angel / Alita: Îngerul războinic. ...

Dogman sustine cainii abandonati, din 25 ianuarie

“Mângâie un câine și o să-ți găsești un job permanent”, hrănește-l și te vei bucura de recunoștința și dragostea lui toată viața.  

Glass: Supereroi la terapie

Din 18 ianuarie veţi putea urmări cel mai nou film al lui M. Night Shyamalan, Glass, care reprezintă apogeul unei trilogii începute în 2000 cu Unbreakable / Indestructibilul si continuata in 2017 cu Split. ...

Oh, Ramona! de Cristina Jacob, in cinematografe din 14 februarie

Oh, Ramona! este rescrierea cinematografică a cărții Suge-o, Ramona! lui Andrei Ciobanu pe care regizorul și scenaristul Cristina Jacob a ales-o pentru noul ei proiect de comedie. ...

Super promotie LEGO

Pro Video impreuna cu LEGO lanseaza o campanie inedita LEGO. Cumpără seturi LEGO Movie, LEGO CITY, LEGO DUPLO sau LEGO Friends de minimum 120 de lei și PRIMEȘTI CADOU un DVD Marea Aventura LEGO. ...

Bumblebee: Orice aventura are un inceput

Din 28 decemebrie puteți urmări în premieră, cel mai nou film al seriei începute în 2007 de Michael Bay, Transformers. Bumblebee e un prequel al acestei serii și e primul film pe care nu-l regizează Michael Bay. ...

Aquaman: Home is calling

Din 21 decembrie poate fi urmărit la cinema al șaselea film al seriei DCEU (DC Extended Universe): Aquaman.

Micile Vedete deschid lumea povestilor lansand noul film Cartea Magica

Pe 29 noiembrie basmele și personajele de poveste au ajuns în lumea reală și i-au fascinat pe cei mici.

Mortal Engines: Unele cicatrici nu se vindeca niciodata

Producătorii succeselor Lord of the Rings / Stăpânul inelelor și The Hobbit / Hobbitul, ne aduc din 7 decembrie la cinema Mortal Engines / Maşinării infernale. O nouă sagă spectaculoasă e pe cale să înceapă. ...

Robin Hood: Legenda o cunoasteti, povestea nu

Din 7 decembrie poate fi urmărit la cinema Robin Hood. Doar că nu mai e legenda cunoscută de toată lumea.

Cinema Calimani din Toplita se redeschide dupa 12 ani cu filme 3D

Consiliul Local al Municipiului Topliţa şi Primăria Municipiului Topliţa împreună cu SC Cine & Film Concept SRL inaugurează miercuri 5 decembrie 2018 Cinematograful Călimani din Topliţa, după 12 ani în care acesta a fost închis. ...

The Nutcracker and the Four Realms: Magia Craciunului

Din 30 noiembrie poate fi urmărit în cinematografe adaptarea povestirii The Nutcracker and the Mouse King scrisă de E. T. A. Hoffmann.

Creed II: Mostenirea e pe umerii lui

Studiourile Warner se întorc cu o nouă aventură din universul Rocky Balboa, din 24 noiembrie la cinema.

Rocky / Creed: Recapitularea seriei

Din 23 noiembrie are premiera in cinematografe Creed II - cel mai nou film al seriei Rocky. Motiv cu care, ca propunem o recapitulare a celebrei serii de filme.

Propunerea Palestinei la Premiile Oscar ajunge la Festivalul Filmului Palestinian din Romania

Documentarul Ghost Hunting (2017), premiat la Berlin și propus de Palestina pentru Premiile Oscar, va putea fi văzut la Festivalul Filmului Palestinian (FFP) din România, în prezența regizorului Raed Andoni. ...

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, cine e Credance?

Studiourile Warner se întorc cu o nouă aventură din universul Harry Potter (cea mai profitabilă franciză din portofoliu), din acest weekend la cinema.

Ne-a parasit Legendarul STAN LEE, parintele super-eroilor MARVEL

Ziua cea mai neagră a fanilor Marvel, a benzilor desenate și a filmelor cu super-eroi a sosit: ne-a părăsit STAN LEE.

Overlord: Al doilea razboi mondial cu zombie

Overlord este unul din cele mai bune filme horror ale acestui an. Caracterul criminal al Holocaustului şi cruzimea trupelor SS îşi găsesc corespondentul în caracterul inuman al zombilor. Din 9 noiembrie poate fi vizionat la cinema. ...

The Girl in the Spider's Web: Justitiara hacker Lisbeth Salander se intoarce

Hackerul de geniu Lisbeth Salander, justiţiara din populara trilogie Millennium a lui Stieg Larsson revine pe marile ecrane din 9 noiembrie, în The Girl in the Spider's Web / Prizonieră în pânza de păianjen. ...

Incepe Saptamana Filmului Maghiar 2018!

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București organizează în perioada 11-18 noiembrie 2018 Săptămâna Filmului Maghiar, gala filmelor maghiare în București.

Cele mai bune filme pentru copii la editia aniversara KINOdiseea 2018

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie.

Bohemian Rhapsody: They will rock you!

Dragi prieteni cinefani, am deosebita onoare de a va vorbi astazi de un film epic, o capodopera a genului biografic și unul din cele mai emotionale pe care le-am vazut in ultimii ani, respectiv Bohemian Rhapsody. ...

Goosebumps 2: Haunted Halloween - Maleficul Slappy se intoarce

Goosebumps 2: Haunted Halloween / Goosebumps 2: Halloween bântuit e continuarea filmului cu acelaşi nume lansat în 2015.

Hunter Killer: Actiune si suspans la cote inalte

Va salut, dragi prieteni cinefani! Iata mai jos review-ul meu pentru o surpriză destul de plăcuta a acestui an, respectiv Hunter Killler.

Evenimente

Oh, Ramona! - Cel mai vizionat film al acestui weekend in Romania

Filmul pentru adolescenți Oh, Ramona! s-a luat la trântă in acest weekend cu blockbuster-ele americane Alita: Battle Angel și Happy death da...

Noutati Home Entertainment

Bohemian Rhapsody pe Blu-ray (steelbook si plastic) si DVD

Odeon Film lansează în format Blu-ray (STEELBOOK și plastic) şi DVD, filmul biografic care a luat 2 Globuri de aur pentru cea mai bună dramă...

Ultimele Stiri

Oh, Ramona! - Cel mai vizionat film al acestui wee…

Filmul pentru adolescenți Oh, Ramona! s-a luat la trântă in acest weekend cu blockbuster-ele americane Alita: Battle Angel și Happy death day 2U și a ieșit învingător.

19-02-2019 | Eveniment | Avramescu Alexandru Virgil

Bohemian Rhapsody pe Blu-ray (steelbook si plastic…

Odeon Film lansează în format Blu-ray (STEELBOOK și plastic) şi DVD, filmul biografic care a luat 2 Globuri de aur pentru cea mai bună dramă și cel mai bun actor în rol principal (Rami Malek) Bohemian...

19-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald pe Blu…

Pro Video lansează pe Blu-ray 3D, 4k UHD, Blu-ray și DVD continuarea succesului din 2016 Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald / Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald.

18-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Oh, Ramona! - o "placinta" romaneasca

Oh, Ramona! - o "placinta" romaneascaDin 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema Oh, Ramona!, ecranizarea romanului fenomen Suge-o, Ramona!, scris de Andrei Ciobanu.

16-02-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Alita: Battle Angel – o adolescenta in corp de cyb…

Din 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema cel mai nou film produs de James Cameron (Avatar, Titanic, The Terminator), Alita: Battle Angel / Alita: Îngerul războinic.

16-02-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Bad Times at the El Royale pe Blu-ray si DVD

Odeon Film lansează în format Blu-ray şi DVD, thriller-ul Bad Times at the El Royale / Vremuri grele la El Royale.

15-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The Hate You Give pe Blu-ray si DVD

Odeon Film lansează în format Blu-ray şi DVD, drama The Hate You Give / Ura cu care lovești.

15-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Filme romanesti clasice si noi pe DVD

Mulți români își doresc filme originale românești pe DVD.

06-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Smallfoot pe Blu-ray 3D, Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray 3D, Blu-ray și DVD animația Warner Brothers (WB) Smallfoot / Aventurile lui Smallfoot.

05-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Lady Gaga in genunchi in fata actorului regizor Br…

Lady Gaga și Bradley Cooper formează cel mai iubit cuplu de pe marile ecrane, în acest moment. Cei doi au reușit să îi emoționeze pe fani, în timpul unui concert susținut...

01-02-2019 | Eveniment | Avramescu Alexandru Virgil

Searching pe Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray și DVD drama Searching / Căutare.

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Slender Man pe Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray și DVD legenda lui Slender Man.

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The Wife pe Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray și DVD drama The Wife / Soţia.

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Superfly pe Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray și DVD remake-ul clasicului Superfly / Cei mai tari. 

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Hearts Beat Loud pe DVD

Empire Film lansează pe DVD drama Hearts Beat Loud / Ritmul succesului.

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Venom pe Blu-ray 3D, 4K UHD, Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray 3D, 4K UHD, Blu-ray și DVD primul film cu un anti erou Venom. Lumea are destui super eroi, nu-i așa?!

27-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Robert Picardo din Star Trek Voyager vine la East …

East European Comic Con, cel mai mare eveniment din estul Europei, dedicat pasionaților de filme, seriale, jocuri video, cosplay și nu numai, se pregătește pentru a șaptea ediție care va...

27-01-2019 | Eveniment | CineFan.ro

Nominalizari Oscar 2019

Au fost anunțate nominalizările la Premiile Oscar din acest an. Fără prea multe surprize, filmele favorite au primit cele mai multe nominalizări.

22-01-2019 | Eveniment | Avramescu Alexandru Virgil

Dogman sustine cainii abandonati, din 25 ianuarie

“Mângâie un câine și o să-ți găsești un job permanent”, hrănește-l și te vei bucura de recunoștința și dragostea lui toată viața.  

21-01-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Glass: Supereroi la terapie

Din 18 ianuarie veţi putea urmări cel mai nou film al lui M. Night Shyamalan, Glass, care reprezintă apogeul unei trilogii începute în 2000 cu Unbreakable / Indestructibilul si continuata...

19-01-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Benzi desenate

Romanul grafic Watchmen, disponibil in Romania la Editura Art

In colectia Grafic (Editura Art) a fost lansat volumul de banda desenata Watchmen. ...