Din 30 noiembrie veți putea viziona în cinematografe filmul horror The Possession of Hannah Grace / Diavolul în carne şi oase.

Acest film mi-a adus aminte de filme horror ale anilor 1970: The Exorcist, Let’s Scare Jessica to Death, The Haunting of Julia.

Toate capodopere ale horror-ului psihologic, au fost surse de inspiraţie pentru regizorul Diederik van Rooijen, care a regizat acest film după un scenariu scris de Brian Sieve. După prostioara Slender Man, se pare că cei de la Sony şi-au revenit şi au realizat un film horror care să vă facă să vi se ridice părul.

O şedinţă şocantă de exorcism scapă de sub control. O adolescentă se află în mrejele unei entităţi demonice, iar preotul Marcato şi asistentul său, părintele Cunningham, încearcă cu disperare să izgonească răul din trupul şi mintea acesteia.

În timp ce ei recită cu ardoare slovele Evangheliei, trupul Hannei se contorsionează în poziţii imposibile, iar ochii ei albaştri trimit sclipiri duşmănoase. Printr-un răcnet sfidător, spiritul îşi asigură adversarii că el va trăi veşnic în trupul Hannei, iar eforturile lor de a o salva nu vor duce la nimic bun. 

La 3 luni de la acest eveniment, fosta poliţistă, Megan Reed (Shay Mitchell) încearcă să revină la o viaţă normală, după ce asistase la moartea partenerului său, fără să poată interveni şi după ce ajunsese să consume droguri şi alcool pentru a-şi învinge durerea. Ea se pregăteşte să dea o probă pentru slujba de recepţioner în cadrul morgii spitalului din Boston.

Acesta e chiar spitalul unde ea s-a tratat de dependenţa de droguri în care căzuse. Deşi Lisa Robersts (Stana Katic), asistenta care o susţinea, este preocupată de faptul că Megan va lucra singură în morgă, ea este încântată să vadă că aceasta face eforturi de a-şi relua viaţa normală. Tura de noapte nu e uşoară pentru nimeni, dar dacă va fi ocupată tot timpul, Megan se va ţine departe de tentaţia de a înghiţi ceva. 

Iniţial, noua rutină îi face bine lui Megan. Ea se împrieteneşte cu personalul de noapte din spital — gardienii de serviciu, Dave (Max McNamara) şi Ernie (Jacob Ming-Trent), sau cu şoferul ambulanţei, Randy (Nick Thune).

Fostul ei prieten, poliţistul Andrew (Grey Damon), se teme că noua ei slujbă va lăsa urmele asupra lui Megan, dar el speră că liniştea şi singurătatea o vor face să se vindece mai repede. Dar după ce Randy aduce cadavrul mutilat al unei tinere, Megan începe să observe că se întâmplă o serie de lucruri ciudate şi inexplicabile: lumina începe să pâlpâie, maşinile se opresc, şi cel mai îngrijorător este că rănile de pe cadavru încep să dispară treptat ca şi când cadavrul a găsit o metodă de a se vindeca singur.

Iniţial, Megan alungă aceste constatări zicând că sunt rodul imaginaţiei ei bogate, dar în curând ea începe să-şi dea seama că se află într-un mare pericol, fiindcă e urmărită de un duşman neobişnuit, care nu se va opri până n-o va ucide. Ceea ce duşmanul nu realizează este faptul că Megan nu acceptă să se lase înfrântă până nu va epuiza toate formele de luptă posibile. 

Producătorul Sean Robins spunea: „Acest film îşi are originile într-un articol din presă unde se vorbea despre un cetăţean care a fost nevoit să presteze muncă în folosul comunităţii într-o morgă. Ideea ca o tânără să stea singură într-o morgă, nefiind obişnuită cu cadavre, mirosuri fetide sau izolare, a fost ceva ce ne-a intrigat peste măsură. Când eram copil, aveam un prieten al cărui tată lucra la morgă. De la el am auzit fel de fel de poveşti.

Este o poveste despre o tânără care se luptă să-şi păstreze sănătatea psihică, fiind ţinută în condiţii macabre de singurătate şi ciudăţenie din cauza unei meserii sinistre. Ea nu este sigură la început dacă ceea ce i se întâmplă este din cauza halucinaţiilor sau a unei forţe supranaturale.” 

Scenaristul Brian Sieve (serialul Scream şi filmul Boogeyman 2) s-a concentrat pe munca de cercetare. El a urmărit documentare despre experienţele pe care le-a trăit personalul medical din spitalele de urgenţă, care era însărcinat cu ducerea cadavrelor la morgă şi a luat interviuri specialiştilor de la Institutul Medico-Legal din Los Angeles.

Având proaspete în minte aceste experienţe reale, Sieve a scris un scenariu pentru un thriller psihologic, adaptându-l temelor clasice ale unui horror. Chiar dacă el a apelat la spaimele supranaturale obişnuite, el şi-a legat scenariul de experienţa şi perspectiva unui fost poliţist, care e acum distrus emoţional.

Pentru Mitchell, rolul lui Megan reprezintă o oportunitate unică de a interpreta un personaj complex aflat sub o presiune inimaginabilă, care se străduieşte din răsputeri să-şi adune curajul necesar pentru a înfrânge puterea supranaturală care o ameninţă.

Ea spunea: „Mi-a plăcut mai ales faptul că ea reuşeşte să învingă obstacolele de-a lungul filmului - şi că nu moare pur şi simplu. Ea dovedeşte că poate s-o facă. Ar fi foarte greu pentru oricare dintre noi să stăm singuri într-o morgă, noaptea, dar Megan, care a trecut prin multe în ultima vreme, cred că e oarecum liniştită, chiar dacă e înconjurată de cadavre. Aici, ea nu e judecată, nimeni nu-i spune că a greşit din nou. Dar pe măsură ce lucrurile se înrăutăţesc la morgă, ea începe să fie roasă de îndoială.”

Pentru Megan, care crede că „atunci când mori, mori şi gata,” ideea că ar putea fi bântuită de forţe supranaturale pare absurdă, aşa încât presupune că mintea îi joacă feste.

Dansatoarea şi modelul Kirby Johnson o interpretează pe adolescenta care se întoarce din morţi pentru a o bântui pe Megan, în subsolul morgii. „Când am vorbit cu Diederik, era foarte încântat să puteam să fac toate acele mişcări ciudate, fiindcă nu mai trebuia să le realizeze prin efecte digitale. Era uluit de mişcările de contorsionism pe care pot să le fac, cum ar fi faptul că pot să-mi scot braţele din umăr. În acelaşi timp, el mă proteja foarte mult în timp ce lucram la secvenţele mele.”

Abilităţile remarcabile ale lui Johnson au fost puse în valoare în secvenţele de exorcism, în care demonul care o posedă pe Hannah Grace îi îndoaie corpul în poziţii inimaginabile pentru un corp uman.

Secvenţa s-a filmat într-o biserică din Amsterdam, de-a lungul a două zile, iar imaginile erau atât de înfricoşătoare încât cel puţin o persoană a trebuit să părăsească platoul de filmare. „Kirby a fost incredibilă,” susţine van Rooijen. „Ea e capabilă să-şi scoată braţele şi picioarele din articulaţii, iar asta e ceva înfricoşător. Aceasta ne-a ajutat să creăm ceva cu totul special, pentru că filmările sunt în majoritate, live. Nu sunt multe efecte digitale acolo. Am surprins reacţii pe viu, iar asta e important pentru asemenea secvenţe. Ne-am simţit bine în ziua aceea, dar ne-a fost şi frică totodată”. 

Acțunea are loc în oraşul Boston. Primăria (construită în 1968) şi clădirea Hurley (terminată în 1971) au fost folosite ca locaţii exterioare, iar la Boston Metro Hospital s-au filmat unele interioare. Primele două clădiri sunt exemple ale arhitecturii brutale, îndrăzneţe, cu structură din beton şi materiale de construcţie la vedere. Aceste clădiri impozante sunte  extrem de potrivite pentru această poveste de posedare demonică. 

The Possession of Hannah Grace / Diavolul în carne şi oase ajunge in cinematografe din 30 noiembrie, distribuit de InterComFilm Distribution.

 


Din aceeasi categorie...

Guvernul Copiilor 3D, primul documentar 3D romanesc, regizat de Ioana Mischie ajunge la cinema din 1 iunie

De Ziua Internațională a Copilului, Guvernul Copiilor 3D va fi lansat în premieră națională.

Burning: La cinema din 17 mai

Thriller-ul psihologic coreean Burning / In flacari, în regia lui Lee Chang-Dong se lansează în România din 17 mai.

Micile Vedete ne prezinta povestea lui Mos Craciun... dupa Craciun

Micile Vedete pornesc într-o nouă aventură în lumea fantastică a filmului pentru copii și vă prezintă povestea lui Moș Crăciun... după Crăciun.

Incasarile filmelor din MCU (Marvel Cinematic Universe)

Pe 26 aprilie 2019 s-a lansat Avengers: Endgame / Răzbunătorii: Sfârşitul jocului - cel de-al 22-lea film cu supereroi din seria MCU (Marvel Cinematic Universe / Universul Cinematografic Marvel).  ...

Celebrul scriitor norvegian Jo Nesbo vine in Romania!

Celebrul scriitor norvegian Jo Nesbø se va afla în România la începutul lunii mai. Autorul seriei crime Harry Hole se va întâlni cu publicul din București marți, 7 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. ...

Paul Wesley din The Vampire Diaries vine la East European Comic Con 2019

Paul Wesley, cunoscut pentru rolul lui Stefan Salvatore din serialul care a atins un succes global, The Vampire Diaries, va participa la cea de-a șaptea ediție East European Comic Con. ...

Carice von Houten, Melissandre din Game of Thrones vine la East European Comic Con 2019

Carice von Houten, nimeni alta decât Melissandre, un personaj-cheie din fenomenul Game of Thrones, va participa la cea de-a șaptea ediție a East European Comic Con, care va avea loc în perioada 24-26 mai la Romexpo. ...

Shazam! este lider de box office in Romania pentru al doilea weekend consecutiv

Cel mai nou supererou din universul DC Comics, Shazam! s-a poziţionat din nou în fruntea box office-ului românesc pentru al doilea weekend. Shazam! a avut încasări în valoare de 624.673 lei, generaţi de cei 26.650 spectatori, care au ales să vizione...

Incepe American Independent Film Festival 2019

A treia ediție a American Independent Film Festival începe vineri 12 aprilie la Cinema PRO cu Gala de deschiderea a festivalului, urmată de proiecția în premieră, de la ora 20:00 a filmului The Sisters Brothers, în prezența regizorului Jacques Audiar...

Filme romanesti si cineasti invitati la Este Film Festival 2019

An de an, suntem mândri și ne bucură participarea realizatorilor din domeniul cinematografic la ESTE FILM Festival.

Jacques Audiard prezent la premiera romaneasca cu The Sisters Brothers, in deschiderea AIFF 2019

Cea de-a 3-a ediție a American Independent Film Festival și-a anunțat astăzi programul complet.

Under The Silver Lake, McQueen si Wildlife - in premiera la American Independent Film Festival 2019

American Independent Film Festival anunță titluri noi din programul ediției a treia.

Dumbo - Invata sa crezi in imposibil

Din 29 martie poate fi vizionat la cinema noua adaptare live action a celor de la Disney, Dumbo, urechilă zburător.

Game Night - Un joc cu intorsaturi

Pro Video a lansat pe 20 iunie 2018 pe Blu-ray și DVD comedia neagră Game Night / Jocul de-a dectivii. ...

Este Film Festival: Cele mai bune productii europene, in premiera la Sibiu

ESTE FILM Festival aduce la fiecare ediție cele mai apreciate și premiate filme europene.

Transylvania Comic Con: Fenomenul Comic Con se extinde in Romania

East European Comic Con, cel mai amplu eveniment de acest gen din centrul și estul Europei se extinde anul acesta pentru prima dată cu o ediție în afara Capitalei.

Manu Bennett din Hobbit si Spartacus revine la East European Comic Con

Manu Bennett, cunoscut pentru rolul lui Crixus din serialul de succes Spartacus, a avut parte de un timp minunat in Romania cand a venit prima data la East European Comic Con, astfel incat a ales sa se intoarca in tara noastra si la editia din 2019. ...

Ne-a parasit criticul si istoricul de film Tudor Caranfil...

Criticul si istoricul de film Tudor Caranfil s-a stins din viata in cursul acestei zile la 87 ani, lansand lumea cinematografica din Romania mai saraca...

The Old Man and the Gun - Ultimul film al lui Robert Redford - in premiera la AIFF 2019

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival.

Captain Marvel: Carol Denvers si nostalgia anilor '90

Din 8 martie (de Ziua Femeii) veți putea urmări la cinema al 21-lea film MCU, Captain Marvel.

Adam Brown din The Hobbit si Pirates of the Caribbean vine la EECC 2018

Cea de-a șaptea ediție a celui mai așteptat eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, jocuri video, cosplay, East European Comic Con, va avea loc în perioada 24-26 mai la Romexpo.

Smallfoot: Legenda lui Bigfoot cu susul in jos

Din 1 martie puteți achiziționa de pe www.provideo.ro animația Smallfoot / Aventurile lui Smallfoot în format Blu-ray 3D, Blu-ray și DVD. ...

Sa nu ucizi: Din 1 martie la cinema

Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution anunță premiera în cinematografe a filmului Sa nu ucizi - semnat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru.

Cold Pursuit - Probleme in nameti

Din 22 februarie la cinema veți putea urmări cel mai nou thriller cu Liam Neeson în rol principal, Cold Pursuit / Ucide-i cu sânge rece. ...

Happy Death Day 2U: De cate ori e nevoie sa mori ca sa poti trai linistit?!

Din 15 februarie puteți urmări în premieră... Din 15 februarie puteți urmări în premieră... Din 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema Happy Death Day 2U / Zi de naștere mortală 2 continuarea succesului din 2017. ...

Evenimente

Wandering Earth cel mai de succes blockbuster chinezesc al anului pe Netflix

Toată lumea a auzit de Avengers: Endgame și Captain Marvel. The Wandering Earth / Pământul rătăcitor e în prezent a doua cea mai mare produc...

Noutati Home Entertainment

Halloween pe DVD

Pro Video lansează pe DVD continuarea clasicului horror lansat în 1978 Halloween. ...

Ultimele Stiri

Halloween pe DVD

Pro Video lansează pe DVD continuarea clasicului horror lansat în 1978 Halloween.

20-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Guvernul Copiilor 3D, primul documentar 3D romanes…

De Ziua Internațională a Copilului, Guvernul Copiilor 3D va fi lansat în premieră națională.

16-05-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Burning: La cinema din 17 mai

Thriller-ul psihologic coreean Burning / In flacari, în regia lui Lee Chang-Dong se lansează în România din 17 mai.

16-05-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Micile Vedete ne prezinta povestea lui Mos Craciun…

Micile Vedete pornesc într-o nouă aventură în lumea fantastică a filmului pentru copii și vă prezintă povestea lui Moș Crăciun... după Crăciun.

16-05-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

First Man pe Blu-ray (Steelbook si plastic) si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD filmul care a primit 4 nominalizari la premiul Oscar pentru: cel mai bun montaj sunet, cel mai bun mixaj sunet, cele mai bune efecte vizuale și cea mai bună scenografie câștigând Oscarul...

16-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Mortal Engines pe Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD o nouă aventură de proporții epice, regizată de Christian Rivers (King Kong), Mortal Engines / Mașinării infernale.

16-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Johnny English Strikes Again pe Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD a treia aventură a agentului buclucaș English, Johnny English Strikes Again / Johnny English lovește din nou.

16-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

BlacKkKlansman pe Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD filmul care a primit 6 nominalizari la premiul Oscar pentru: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu adaptat, cel...

16-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The Lorax pe DVD

Pro Video a lansat pe 7 mai Dr. Seuss' The Grinch. Pentru ca să avem întreaga serie de animații Dr. Seuss, Pro Video lansează pe DVD, Dr. Seuss' The Lorax / Lorax :...

16-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Wandering Earth cel mai de succes blockbuster chin…

Toată lumea a auzit de Avengers: Endgame și Captain Marvel. The Wandering Earth / Pământul rătăcitor e în prezent a doua cea mai mare producție chineză din istorie.

09-05-2019 | Eveniment | Avramescu Alexandru Virgil

Instant Family pe Blu-ray si DVD

Odeon Film lansează în format Blu-ray şi DVD, comedia Instant Family / Familie de-a gata. 

09-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The Lego Movie 2: The Second Part pe Blu-ray 3D (S…

Pro Video lansează pe Blu-ray 3D (STEELBOOK și plastic), 4k UHD, Blu-ray și DVD continuarea succesului din 2014, The Lego Movie 2: The Second Part / Marea aventură Lego 2. PRECOMANDĂ acum The Lego Movie...

07-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Incasarile filmelor din MCU (Marvel Cinematic Univ…

Pe 26 aprilie 2019 s-a lansat Avengers: Endgame / Răzbunătorii: Sfârşitul jocului - cel de-al 22-lea film cu supereroi din seria MCU (Marvel Cinematic Universe / Universul Cinematografic Marvel). 

04-05-2019 | CineStuff | Cinefan.ro

The Mule pe 4K UHD, Blu-ray (Steelbook si plastic)…

Pro Video lansează pe 4K UHD, Blu-ray (STEELBOOK și plastic) și DVD, The Mule / Curierul traficanților.

02-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The Grinch pe Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD a 8-a animație ILLUMINATION The Grinch / Grinch.

02-05-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Celebrul scriitor norvegian Jo Nesbo vine in Roman…

Celebrul scriitor norvegian Jo Nesbø se va afla în România la începutul lunii mai. Autorul seriei crime Harry Hole se va întâlni cu publicul din București marți, 7 mai, de...

26-04-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Bastille Day pe DVD

Empire Film lansează pe DVD Bastille Day / Atac de Ziua Națională.

25-04-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Renegades pe DVD

Empire Film lansează pe DVD filmul de actiune scris si produs de Luc Besson Renegades / Renegații.

25-04-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

How to Be a Latin Lover pe DVD

Empire Film lansează pe DVD How to Be a Latin Lover / Cum să fii amantu' la femei.

25-04-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Hell or High Water pe DVD

Empire Film lansează pe DVD Hell or High Water / Cu orice preț.

25-04-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Benzi desenate

Romanul grafic Watchmen, disponibil in Romania la Editura Art

In colectia Grafic (Editura Art) a fost lansat volumul de banda desenata Watchmen. ...