Din 7 decembrie poate fi urmărit la cinema Robin Hood. Doar că nu mai e legenda cunoscută de toată lumea.

Robin Hood, nu mai e hoțul cu inimă de aur care fura pentru săraci, ci se transformă într-un veritabil luptător pentru a recâştiga inima lui Marian şi de a doborî un sistem corupt până în măduva oaselor.

Robin Hood e un film regizat de Otto Bathurst, după un scenariu scris Ben Chandler şi David James Kelly. Deşi filmul are un ritm copleșitor al scenelor de acțiune și secvențe de urmăriri excelent coregrafiate, nu aduce multe noutati faţă de versiunea din 2010 cu Russell Crowe în rol principal.

Mi s-a părut normală o altă adaptare modernă a acestei legende. Dar, schimbările nu aduc neapărat succesul. Era benefic dacă această versiune era 3D. Dar din păcate succesul nu a fost pe măsura așteptărilor și șansele de a vedea o continuare sunt destul de mici. Păcat, ar fi meritat un sequel având în vedere distribuţia care a fost foarte bine aleasă.

Taron Egerton e noul Robin Hood. Acum nu mai e doar hoţul cu inimă mare care fură de la bogaţi  şi dă la săraci, ci e un adevărat lider politic, conducător de răscoală.

Jamie Foxx este John, aghiotantul şi mentorul său, iar antagonistul, şeriful din Notthingham, este interpretat magistral de Ben Mendelsohn.

Într-un alt rol îl vom vedea pe Jamie Dornan care după seria Fifty Shades of Grey, chiar a învăţat să joace. Acum el e Will Scarlett un lider politic care vrea să scape Notthingham-ul de sărăcie.

Robin de Loxely (Taron Egerton) trăieşte în conacul său din Notthingham alături de iubita sa Marian (Eve Hewson). El se prezintă la datorie în războiul cruciaților unde luptă de 4 ani. În momentul în care încearcă să salveze fiul unui condamnat maur, John (Jamie Foxx) e rănit și trimis acasă. Când se întoarce acasă află că a fost declarat mort de 2 ani și că conacul său a fost confiscat de șeriful de Notthingham (Ben Mendelsohn).

Credeți că asta e tot?! Ei bine, nu! Colac peste pupăză, Marion e acum cu Will Scarlett (Jamie Dornan). Pentru a o recuceri, Robin împreună cu John, pornesc o revoltă îndrăzneață împotriva corupției la nivel înalt, ce are rădăcini și legături chiar și cu Coroana Angliei, într-o aventură plină de acțiune, de explozii, multe lupte, dar și mult romantism. 

Astfel că întâlnim termeni ca redistribuirea averilor, dărâmarea sistemului, revoluție generalizată și alte idei din același spectru. Nu lipsesc ideile de segregare socială și rasială, prezentate nu în spectrul vremurilor de atunci, ci în cel de acum.

Avem chiar și tema corupției Bisericii și a reprezentanților ei. Avem chiar și conspirații globale și urmăriri cu trăsuri, care sunt replica urmăririlor cu mașini, urmăriri demne de un blockbuster. Nu lipsește nimic. 

În plus, străzile Nottingham-ului sunt pavate, deși orașul trebuia să fie plin de noroi, iar șeriful se comportă ca un lider politic de astăzi. Este un Robin Hood plasat doar formal în secolul XII.

Scenariștii au avut grijă de personaje. Cel mai mult mi-a plăcut motivul răutății șerifului de Nottingham, a cărui răutate își are rădăcinile într-o experiență personală traumatică.

Iar ipoteza că britanicii finanțează arabii, ca o înaltă trădare, pentru a prelua tronul de la regele Richard, face personajele negative rele până în măduva oaselor.

Robin Hood rulează în cinematografe din 7 decembrie, distribuit de Vertical Entertaiment.