Oh, Ramona! - o "placinta" romaneascaDin 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema Oh, Ramona!, ecranizarea romanului fenomen Suge-o, Ramona!, scris de Andrei Ciobanu.

Cristina Jacob autoarea succeselor #Selfie și #Selfie 69 e regizoarea acestui film care explorează provocările adolescenţei, cu actori români și străini. Cei care au crescut cu seria American Pie / Plăcinta Americană, probabil nu vor găsi nimic nou la acest film, dar Oh, Ramona are multe de oferit: spectacol vizual, inclusiv secvenţe erotice echilibrate între explicit şi discret şi multe zâmbete.

Andrei (Bogdan Iancu), un adolescent prostuț și tocilar de 16 ani, descoperă iubirea prin alternanța și suprapunerea a două povești de dragoste separate: una cu Ramona (Aggy K Adams) şi alta cu Anemona (Holly Horne).

Ramona este liceana rebelă, manipulatoare și sexy de care Andrei a fost îndrăgostit de când se știe. El îşi doreşte o relaţie de durată cu ea, dar ea îl vrea doar pentru o noapte pentru a vedea cum e sexul cu o persoană virgină.

La polul opus e studenta Anemona, o blondă superbă cu ochi verzi, care are o apariţie precum o nimfă din poveşti. E superbă, delicată, dar din păcate pentru Andrei vine la pachet cu un iubit. De la adolescentul virgin, Andrei ajunge să fie tipul care are de ales între două fete.

Andrei e de fapt un Jim Levenstein, iar în loc de sâni și funduri veți primi: brioșe, savarine, lapte, șampanie, miere și lămâie cu piercing. De aceea am spus că cei care au crescut cu seria American Pie nu vor fi deloc surprinşi de această comedie.

Scenele de sex încep cu două persoane care se sărută, ca mai apoi acestea să fie tăiate la altele cu cineva care își scoate degetele din prăjituri, se joacă cu piercing-urile unor fructe sau se joacă cu prăjiturele. Scenele sunt sugestive, dar pot fi văzute atât de părinți cât și de copii.

Mi-a plăcut la nebunie cum Cristina Jacob colează comentarii peste imagine, tot soiul de pictograme colorate. Cel mai mult mi-a plăcut cum schimbă drogurile cu o banană (doar e un film pentru adolescenţi, nu-i aşa?). Dar în timp ce mănâncă banana elevii scot pe gură rotocoale de fum. Andrei e şi naratorul acestei aventuri, dând rotunjime acestei abordări tinerești și sincere a dragostei.

Cele mai importante sunt alegerile acestuia, care oscilează între iubirea neîmpărtășită față de Ramona și o nouă dragoste, Anemona, care are un iubit pe nume Tudor, dar pe care din păcate nu-l vedem.

Dacă vreţi să vedeţi un film porno sau scene de dragoste deocheate, mai bine staţi acasă. La cinema un spectator chiar s-a exteriorizat în momentul în care personajul interpretat de Bogdan Iancu spune că la film sunt şi minori şi că nu vom viziona scene de filme explicite spunând: „F***-** în gură!”. Bine a că nu a spus: „Suge-o Ramona!” :)

Ce mi-a mai plăcut? Nu se trage de timp. Tot filmul e în engleză. Motivul?! Conform lui Ciobanu, pentru că „în viață cel mai bine e să te compari cu cei mai buni decât tine și nu cu cei mai slabi, am decis să-l facem în engleză pentru că <<ce, noi suntem mai proști decât americanii?>>”. Umorul e cel american, specific anilor 2000.

Cristina Jacob a declarat pentru Mediafax: „Aș vrea să-l vadă toți adolescenții. Eu mă regăsesc în toate poveștile pe care le-am ecranizat și sper să se bucure și ei. E practic povestea lui Andrei Ciobanu spusă prin filtrul meu. Unde a fost o poveste de băiat, e acum o poveste mai echilibrată, spusă și de o fată.” Cu această ocazie cei maturi își vor reaminti de adolescență.