Pe data de 4 octombrie a avut premiera noului film din seria DC, Joker.

Regizat de Todd Phillips după un scenariu scris de Scott Silver, Joker e povestea de început al acestui criminal în serie din Gotham. E mai violent și tulburător decât în orice altă ecranizare.

Joker-ul a mai fost adus la viață de alți 3 actori: Jack Nicholson (Batman 1989) primind premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, Heath Ledger (The Dark Knight 2008) primind premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar și Jared Leto (Suicide Squad 2016) - cel mai slab Joker văzut pe marele ecran. Nu-mi dau seama ce au încercat să facă cu Joker în Suicide Squad.

De această dată Joker e interpretat magistral de Joaquin Phoenix. Râsul acela proeminent pe care îl are Joker e de fapt o boală. Nu se poate opri din acel râs isteric când intră în transă. Ce îl face pe Arhur Fleck să devină Joker?!

Bolile mintale, deţinerea armelor, degradarea apatică a societăţii, prăpastia dintre bogaţi şi săraci, toate aceste probleme fac din societate un mediu greu de respirat şi dificil de acceptat.

Arthur Fleck e un bolnav mintal care trăieşte împreună cu mama sa, care prezintă afecţiuni similare.  Arthur lucrează ca clovn şi îi place foarte mult ceea ce face. Se bucură că are şansa să distreze oamenii şi să îi facă să zâmbească. Visul lui este să devină un adevărat comediant, însă problema lui cum spuneam mai sus o constituie o tulburare incontrolabilă, acel râs puternic imposibil de gestionat. De aceea, Arthur este și văzut de ceilalți oameni/angajați ca un ciudat.

Gotham City e un oraș în criză. Cei bogați se lăfăie pe când cei săraci își duc viața de pe o zi pe alta. Rata criminalităţii a crescut, iar miliardarul Thomas Wayne (Brett Cullen) intenţionează să candideze în funcţia de primar pentru a restabili ordinea în oraş. Dar să nu vă imaginați că tatăl lui Bruce Wayne e doar lapte și miere. De această dată facem cunoștință cu un alt Thomas.

O zi foarte grea la locul de muncă schimbă totul pentru Arthur. Rămâne fără servici și începe să se transforme încet încet în psihopatul care începe să ucidă și îi și place ceea ce face. Arthur este un suflet disperat într-un loc care îi zdrobeşte pe cei nevoiaşi. Strigătele lui de ajutor trec neobservate acolo unde nimănui nu îi pasă. Transformarea lui în Joker reprezintă un rezultat al mediului în care trăieşte. 

Gotham City este e un oraş întunecat în care abundă sărăcia, drogurile, criminalitatea, disperarea şi amărăciunea. Joker este de fapt produsul violenţei care a pus stăpânire pe Gotham City. 

Joaquin Phoenix e aproape de recunoscut cu corpul său ca un schelet, râsul de necontrolat... Cu siguranță va fi nominalizat la Oscar pentru cel mai bun rol principal. Dacă ar lua premiul Oscar, ar fi pentru prima dată când acest personaj ar primi pentru rolul principal (celelalte două statuete au fost acordate pentru rolul secundar). Nu știu dacă face un rol mai bun decât cel al lui Heath Ledger, dar e altceva. 

Știați că?! (extrase de pe buzzfeed.com)

i) Pentru rolul din Joker, Joaquin Phoenix a adoptat o dietă extremă, prin care a pierdut peste 20 de kilograme.

ii) Rolul Jokerului a fost conceput pentru Joaquin Phoenix

iii) Phoenix susţine că nu a avut în minte personajul Joker-ului din filmele Batman anterioare atunci când şi-a construit rolul.

iv) În timpul pregătirilor pentru rol, Phoenix a studiat mişcările starurilor filmului mut. S-a mai inspirat din personajul lui Sperie-Ciori din Vrăjitorul din Oz. Şi filmul mut The Man Who Laughs a fost o referinţă majoră pentru film.

v) Povestea personajului, care urmăreşte destinul unui comic de stand-up ratat, vine din romanul grafic Batman: The Killing Joke. The Killing Joke este considerat povestea finală Batman vs. Joker şi una dintre cele mai populare benzi desenate. 

vi) Machiajul de clovn al lui Arthur a fost făcut „antichizat” cu intenţie - buzele au fost făcute într-un roşu-închis pentru a semăna cu sângele. 

vii) Scenariul filmul s-a schimbat pe loc de numeroase ori, înainte de filmări, şi actorii au fost nevoiţi să improvizeze. Din declaraţiile regizorului Todd Phillips, personajul Sophie (Zazie Beets) a fost cea mai „implicată” în improvizaţii. 

viii) Înainte de filmări, Phillips i-a spus lui Phoenix că vede râsetul caracteristic al Joker-ului drept ceva aproape dureros. Phoenix a exersat diferite maniere de a râde şi a „dat probe” în faţa regizorului. 

ix) Ar fi cel puţin trei râsete diferite ale Jokerului: cel de „suferinţă”, cel de „băiatul de gașcă” şi „râsetul autentic” de bucurie la final. Înspăimântător. 

x) Deşi Robert DeNiro este actorul american preferat al lui Phoenix, cei doi abia şi-au vorbit pe platou. În mare parte datorită stilului actoricesc similar al celor doi. 

xi) De fapt, a existat o anumită tensiune între cei doi, deoarece DeNiro a insistat ca toată distribuţia să facă o repetiţie generală înaintea scenelor în care joacă, pe când Phoenix nu a agreat repetiţiile generale. În pofida poziţiilor contrare, cei doi au ajuns la un acord şi totul a mers bine. 

xii) Phillips i-a ceruit compozitoarei Hildur Guðnadóttir să scrie muzica după scenariu, un lucru neobişnuit pentru muzica de film. Interesant: Guðnadóttir a semnat şi muzica pentru serialul Cernobîl de la HBO (mini serie care la noi se lansează din păcate doar pe DVD... Trebuie să fiu tâmpit să mi-l cumpăr pe DVD, când îl pot viziona la o calitate mult mai bună pe HBOGO. Să se uite cei de la Warner pe DVD, dacă lor li se pare că se vede așa de bine pe DVD). 

xiii) Tot muzica ei a fost adesea pusă pe platou ca fundal pentru a face echipa să intre în atmosfera filmului. Beets susţine că muzica era „o motivaţie pentru ceea ce făceam”. De fapt, muzica ei a schimbat scena de dans din baie faţă de cum era în scenariu. În scenariu, Arthur intră în baie, ascunde arma şi se spală pe faţă. Phillips a pus muzica lui Guðnadóttir în timpul filmării, iar Phoenix a început să danseze, lucru care a rămas în film.


Din aceeasi categorie...

Jumanji: The Next Level - Nivelul urmator al distractiei!

Din 6 decembrie veți putea viziona în cinematografe al treilea film din seria Jumanji, intitulat Jumanji: The Next Level / Jumanji: Nivelul următor.

Zavera, de Andrei Gruzsniczki, premiera mondiala in competitia Festivalului International de Film de la Cairo

Lung metrajul Zavera, regizat de Andrei Gruzsniczki, cu Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Ioana Flora în distribuție, va avea premiera mondială sâmbătă, 23 noiembrie, în competiția internațională a celei de-a 41-a ediții a Festivalului Internațional de ...

Incepe Festivalul Bucharest Best Comedy Film 2019

5 zile, 10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

Festivalul International de film KINOdiseea s-a incheiat duminica la Tulcea

Filmele din selecția Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, au putut fi urmărite la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 14 și 17 noiembrie.   ...

Zilele Filmului German 2019

Cele mai noi producţii germane vin la Bucureşti la cea de-a 14-a ediţie a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Organizat de Goethe-Institut, evenimentul va avea loc între 21 şi 27 noiembrie la Bucureşti şi va fi găzduit, pentru al doilea an consecutiv, de Cinema...

GreenTech Film Festival la Cluj-Napoca

GreenTech Film Festival prezintă la Cluj-Napoca o ediţie specială vineri, 22 noiembie, la Centrul de Cultură Urbană – Cinema Dacia, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca.

Ford vs Ferrari: Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Din 15 noiembrie veți putea viziona în cinematografe un candidat serios la Oscar: Ford vs Ferrari.

Michael Keaton, Samuel L Jackson si Maggie Q vin in Romania pentru a filma thrillerul The Asset

La începutul anului viitor Michael Keaton (Birdman, Batman, Robocop), Samuel L. Jackson (Jurassic Park, Good Fellas, Pulp Fiction) și Maggie Q (Designated Survivor, Divergent, Mission Impossible 3) vor filma în România pentru The Asset în regia lui M...

Incepe Saptamana Filmului Maghiar la Bucuresti, editia a 13-a

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează Săptămâna Filmului Maghiar (SFM) în perioada 10-18 noiembrie 2019.

KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tanar

După ce își încheie programul la București, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, sosește la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 14 și 17 noiembrie.   ...

Terminator: Dark Fate - unde-s doi puterea creste!

Din 1 noiembrie veţi putea viziona în cinematografe cel mai nou film din seria Terminator - Terminator: Dark Fate / Terminator: Destin întunecat.

Terminator: Recapitularea seriei

Din 1 noiembrie veţi putea viziona în cinematografe cel mai nou film din seria Terminator: Terminator: Dark Fate / Terminator: Destin întunecat.

Indragita actrita Tamara Buciuceanu-Botez moare la 90 ani

Tamara Buciuceanu-Botez a murit, marți, la Spitalul Elias din Bucureşti. Actrița a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase. „Este într-o stare gravă, intuba...

Cardinalul: Un film inspirat din fapte reale - din 8 noiembrie la cinema

Cardinalul, noul film semnat Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, va putea fi văzut pe ecranele din România începând cu 8 noiembrie. ...

Lung metraje romanesti si maghiare de top la Alter-Native 2019

La Festivalul Internaţional de Film de Scurt-Metraj Alter-Native 27, pe lângă scurt metrajele incluse în programul de concurs, cinefilii târgumureşeni vor avea ocazia de a viziona multe dintre cele mai noi şi de succes lung metraje ale cinematografie...

Incepe Astra Film Festival 2019

Începând de luni, 14 octombrie, centrul istoric al Sibiului va fremăta efectiv timp de 7 zile la vibrațiile celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film, un festival de amploare și prestigiu cultural mondial. ...

Juriul AFF 2019 si programul Astra Film Junior

Au fost desemnați membrii juriului celor 4 secțiuni competiționale din cadrul celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu, care va avea loc în perioada 14-20 octombrie. ...

Joker: Joaquin Phoenix in filmul anului

Înainte de a vorbi depre noua premieră Joker, aș dori să călătoresc puțin în viitor și să îl felicit pe Joaquin Phoenix pentru interpretarea rolului Arthur Fleck și pentru Premiul Oscar pe care l-a primit în data de 9 februarie 2020. ...

Rambo: Last Blood - Stallone is Back

Din 20 septembrie veți putea urmări în cinematografe în premieră ultimul capitol din seria Rambo: Last Blood.

L-am vizionat eu, ca sa nu trebuiasca sa-l vizionati voi: Ad Astra

Din 20 septembrie Odeon Film ne-a adus în cinematografe catastrofa numită Ad Astra.

Cineplexx Titan se deschide cu oferte promotionale!

Cineplexx Romania anunță deschiderea Cineplexx Titan, în Centrul Comercial Auchan Titan. Iubitorii de film sunt așteptați în noul multiplex începând cu data de 15 august, cu oferte promoționale care durează până la finalul lunii septembrie.  ...

Fast and Furious: Hobbs and Shaw

Din 2 august 2019, puteți urmări în cinematografe primul spin-off al seriei Fast and Furious, intitulat Hobbs & Shaw.  ...

Horror-ul, supranaturalul si romantismul sunt La granita - la cinema din 2 august

Tina lucrează ca ofițer vamal și în timp ce pasagerii merg pe lungul coridor către terminal, ea îi privește aproape nemișcată. Și-i adulmecă.

Castigatorii Festivalului International de Film Buzau – BUZZ 2019

S-a încheiat cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Buzău – BUZZ, care a avut loc între 7 şi 13 iulie. 

Caravana Micile Vedete face o scurta trecere prin Bucuresti

Peste 4000 de elevi de la 5 școli din București au participat în ultimele 3 luni la cea de-a 14 ediție a Caravanei Micile Vedete, alături de Olympus.

Evenimente

Incepe IPIFF 2019!

Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți - IPIFF, organizat de Uniunea Producătorilor de Film si Audiovizual din Româ...

Noutati Home Entertainment

Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw pe 4K UHD (STEELBOOK si plastic), Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe 4K UHD (STEELBOOK și plastic), Blu-ray și DVD un nou capitol din seria Furios și iute, Fast & Furious presents: Ho...

Ultimele Stiri

Jumanji: The Next Level - Nivelul urmator al distr…

Din 6 decembrie veți putea viziona în cinematografe al treilea film din seria Jumanji, intitulat Jumanji: The Next Level / Jumanji: Nivelul următor.

09-12-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw pe 4…

Pro Video lansează pe 4K UHD (STEELBOOK și plastic), Blu-ray și DVD un nou capitol din seria Furios și iute, Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw / Furios și iute: Hobbs & Shaw.

28-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Game of thrones season 8 pe Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD ulitum sezon din epopea, Game of thrones / Urzeala tronurilor.

26-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The kitchen pe DVD

Pro Video lansează pe DVD o dramă inspirată din fapte reale, The kitchen / Bucătăria iadului.

26-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Zavera, de Andrei Gruzsniczki, premiera mondiala i…

Lung metrajul Zavera, regizat de Andrei Gruzsniczki, cu Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Ioana Flora în distribuție, va avea premiera mondială sâmbătă, 23 noiembrie, în competiția internațională a celei de-a...

23-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Incepe IPIFF 2019!

Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți - IPIFF, organizat de Uniunea Producătorilor de Film si Audiovizual din România - UPFAR ARGOA, este primul festival de acest gen din România. 

23-11-2019 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Incepe Festivalul Bucharest Best Comedy Film 2019

5 zile, 10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

22-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Festivalul International de film KINOdiseea s-a in…

Filmele din selecția Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, au putut fi urmărite la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între...

21-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Zilele Filmului German 2019

Cele mai noi producţii germane vin la Bucureşti la cea de-a 14-a ediţie a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Organizat de Goethe-Institut, evenimentul va avea loc între 21 şi 27 noiembrie la...

20-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Incepe a doua editie a Festivalului Filmului Pales…

A doua ediție a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) începe joi la Cinema Muzeul Țăranului din București cu proiecția în premieră în România a puternicei drame Mafak  /Şurubelniţa (2018), în prezenţa tinerei...

20-11-2019 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Yesterday pe Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD un muzical în care veţi asculta cele mai cunoscute melodii ale formaţiei The Beatles, Yesterday.

19-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

GreenTech Film Festival la Cluj-Napoca

GreenTech Film Festival prezintă la Cluj-Napoca o ediţie specială vineri, 22 noiembie, la Centrul de Cultură Urbană – Cinema Dacia, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca.

18-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Ford vs Ferrari: Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Din 15 noiembrie veți putea viziona în cinematografe un candidat serios la Oscar: Ford vs Ferrari.

15-11-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil, Emanuel Lazarescu

Michael Keaton, Samuel L Jackson si Maggie Q vin i…

La începutul anului viitor Michael Keaton (Birdman, Batman, Robocop), Samuel L. Jackson (Jurassic Park, Good Fellas, Pulp Fiction) și Maggie Q (Designated Survivor, Divergent, Mission Impossible 3) vor filma în...

12-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Incepe Saptamana Filmului Maghiar la Bucuresti, ed…

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează Săptămâna Filmului Maghiar (SFM) în perioada 10-18 noiembrie 2019.

09-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

GreenTech Film Festival 2019: Tarile nordice, lide…

În perioada 11-17 noiembrie se desfăşoară la Bucureşti şi pe 22 noiembrie la Cluj-Napoca, cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival

09-11-2019 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Incepe cea de-a XI-a editie KINOdiseea 2019

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, între 8 și 13 noiembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo...

08-11-2019 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate f…

După ce își încheie programul la București, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, sosește la Tulcea, la Teatrul Jean Bart...

06-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Men in Black: International pe 4K UHD, Blu-ray si …

Empire Film lansează al patrulea film din seria Men in Black în format 4K UHD, Blu-ray şi DVD, Men in Black: Intrnational / Bărbații în negru: Internațional.

03-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Charlie's Angels pe 4K UHD

Empire Film lansează în format 4K UHD, Charlie's Angels / Îngerii lui Charlie.

03-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Benzi desenate

Romanul grafic Watchmen, disponibil in Romania la Editura Art

In colectia Grafic (Editura Art) a fost lansat volumul de banda desenata Watchmen. ...