Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează Săptămâna Filmului Maghiar (SFM) în perioada 10-18 noiembrie 2019.

Ajuns la a 13-a ediție SFM oferă publicului o imagine amplă asupra noilor producţii cinematografice maghiare, prezintă varietatea, spiritualitatea, prezentul acestei arte.

Filmele maghiare au cucerit și în acest an multe trofee internaționale, precum și la festivalurile din România (One World Romania - Tuza-Ritter Bernadett: O femeie captivă / Egy nő fogságban, Cinepolitica – Szász Attila: Iarnă eternă / Örök tél, Ceau Cinema – Reisz Gábor: Versuri pocite / Rossz versek).

Mai există filme maghiare care au menirea de a fi văzute și de publicul bucureștean. În ultimii ani multe filme maghiare au ajuns în cinematografele din România – anul acesta vom avea în focus și o întâlnire cu distribuitorii de film, vom prezenta politica de distribuție de film de la Fondul Național de Film din Ungaria.

Vom avea o secțiune specială cu tematica anului comemorativ „30 de ani în libertate”, pe de altă parte, datorită Programului Național de Digitizare și Restaurare a Filmului lansat în 2017 pentru conservarea pe termen lung a resurselor cinematografice maghiare. Prin acest program 25-30 de lung metraje maghiare vor fi reînnoite în fiecare an datorită lucrărilor coordonate ale Arhivei de Film și ale Laboratorului de Film din cadrul Fondului Național al Filmului. Vom prezenta câteva și din aceste filme clasice restaurate la Săptămâna Filmului de la București.

Proiecţiile din cadrul Săptămânii Filmului Maghiar vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), filmele fiind subtitrate în limba română. Anul acesta evenimentele SFM vor ajunge din nou şi în alte locaţii, vom avea proiecții în cadrul anului comemorativ „30 de ani în libertate” la Universitatea Bucureşti Facultatea de Ştiinţe Politice (Calea Plevnei 59), Pavilion 32 @ Institutul Goethe (Calea Dorobanți nr. 32) şi Point Art Hub (Eremia Grigorescu 10), o expoziție cinematografică va putea fi vizitată la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București (Str. Gina Patrichi nr 8), vom avea un masterclas la UNATC (Str. Matei Voievod nr. 75-77), un cineconcert la ArCuB (Str. Lipscani nr. 84-90) și Disco Retro la Hangar Gastropub (Șoseaua Pipera nr. 44).

Ungaria a lansat un program de restaurare digitală a filmelor clasice maghiare, iar Institutul Balassi aduce în centrul atenţiei şi aceste filme printr-o secţiune specială a ediţiei actuale a Săptămânii Filmului Maghiar.

În această idee, precum şi legat de Anul comemorativ „30 de ani în libertate”, deschidem cea de-a 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar cu o delicatesă cinematografică, pelicula Martorul de Bacsó Péter. Această variantă necenzurată a filmului a fost prezentată publicului pentru prima dată la Festivalul de la Cannes din acest an, în secţiunea Cannes Classics. Acum 38 de ani în cadrul aceluiaşi festival a fost proiectat în secţiunea Un Certain Regard în prezenţa regizorului. Filmul va fi prezentat de Ráduly György, directorul Arhivelor Cinematografice Maghiare.

Tot în secţiunea Filme de patrimoniu restaurate prezentăm publicului două filme de desen animat ale lui Dargay Attila: Szaffi şi Mateiaş Gâscarul, dar şi peliculele Piaţa Moscova, respectiv În derivă. Filmul de cult Piaţa Moscova, regizat de Török Ferenc constituie din nou o atracţie pentru public din anul 2017 de când rulează în cinematografe versiunea restaurată digital.

Varianta restaurată a peliculei În derivă de Gaál István a fost prezentată pentru prima dată publicului internaţional în august 2019 în programul Venice Classics de la Festivalul Internaţional de Film din Veneţia, iar acum va ajunge pentru prima dată și la București. 

Proiectăm o iniţiativă ce merită toate laudele: Asociaţia Filmtett din Cluj prezintă, cu titlul Transsylvania Film, procesul de restaurare a două filme mute turnate la Cluj cu 101 ani în urmă. Datorita lui Gyalui Jenő, dramaturgul de odinioară al studiolului lui Janovics Jenő, s-au păstrat pentru un secol mai multe secțiuni de role cuprinzând sute de cadre și multe fotografii de scenă din peliculele A kancsuka hazájában / În țara cnutului (1918) și A métely / Contagiunea (1918). Cu ajutorul acestora, respectiv în baza scenariilor și materialelor de presă de epocă Zágoni Bálint şi echipa lui au reușit reconstituirea celor două filme.

Reflectând asupra schimbării regimului din Europa de Est şi din Ungaria din 1989, dedicăm o secţiune specială Anului comemorativ „30 de ani în libertate”, în programul căreia figurează atât filme documentare, cât şi lungmetraje artistice: Bacsó Péter: Martorul, Török Ferenc: Piaţa Moscova, Forgács Péter: UnitateGermană @ Balaton – Pământ de miere, Gazdag Gyula: Cronici maghiare I-II, Schiffer Pál: Elektra Kft., sau introducere în economia politică a capitalismului, Almási Tamás: Fără ajutor. Satira lui Bacsó Péter, filmul de cult al lui Török Ferenc, filmul documentar al lui Forgács Péter despre urmărirea turiştilor estgermani la Balaton, documentarul lui Gazdag Gyula despre momentele cheie din istoria Ungariei din perioada 1956-1989 văzute prin prisma a patru destine personale, precum şi alte două filme documentare care prezintă distrugerea a două perle ale industriei socialiste maghiare (Uzinele Metalurgice din Ózd şi Videoton) – sunt toate filme care reflectă la schimbarea de regim din Ungaria din punctul de vedere al omului mic ridicat sau doborât de valurile schimbăriilor.

Bereczki Csaba, directorul pentru distribuție internațională din cadrul Fondului Național de Film din Ungaria revine la București pentru o proiecție dedicată distribuitorilor de film din România, organizatorilor de festivaluri de film, precum și jurnaliștilor de specialitate, unde va prezenta politica de distribuție internațională a filmului maghiar. 

SFM este un forum important de dialog și cooperare dintre cineaștii din cele două țări, în acest spirit regizorul Almási Tamás va veni la UNATC unde va susține un masterclass despre seria de documentare realizate într-un deceniu în Ózd, fosta acropolă a metalurgiei socialiste maghiare: În trap / Szorításban (1987), Primii 100 de ani / Az első 100 év (1990), Decelerarea / Lassítás (1991), Fabrica e a noastră / Miénk a gyár I.-II. (1993), Clamă de oțel / Acélkapocs (1994), Sterp / Meddő (1995), Petrenko / Petrenkó (1995), Fără ajutor / Tehetetlenül (1997).

În cadrul Săptămânii Filmului Maghiar la Bucureşti vor avea premiera bucureşteană mai multe lungmetraje maghiare premiate deja la diverse festivaluri internaţionale, precum: Pálfi György: Vocea Domnului, Bergendy Péter: Trezoreria, Topolánszky Tamás: Curtiz, Ujj-Mészáros Károly: X – Radiat din sistem, Nagypál Orsi: Deschis. La proiecţia filmului Trezoreria va fi prezent regizorul Bergendy Péter, al cărui peliculă intitulată Examenul a fost inclus în programul SFM din 2012, iar pe actorul din rolul principal Anger Zsolt, publicul l-a putut vedea în mai multe ediţii anterioare (Investigatorul, 2008; Coach Surfing, 2014; Noaptea mea e ziua ta, 2016; Bucla temporală, 2017).

Ca şi în anii trecuţi, programul cuprinde şi filme pentru tinerii spectatori. Astfel la sfârşitul săptămânii, sâmbătă şi duminică, cei mici vor putea urmări două filme de desene animate: Szaffi, respectiv Mateiaş Gâscarul, capodopere care au bucurat mai multe generaţii şi de care se bucură şi astăzi adulţii cu suflet de copil.

În secţiunea de filme documentare ale Săptămânii Filmului Maghiar publicul poate urmări pelicule în care personajele principale provin din medii marginalizate, dar care cu voinţă de fier, prin devotament şi perseverenţă înving greutăţile şi dovedesc că în orice circumstanţe există speranţă şi cale de ieşire, şi că merită să-şi urmeze fiecare drumul ales.

Ghetto Balboa în regia lui Bogdán Árpád urmăreşte un băiat rrom care prin „luptă” ajunge în liga pugiliştilor profesionişti. Bogdán Árpád, ale cărui filme le-a putut urmări publicul bucureştean şi la ediţii anterioare, precum pelicula Viaţă nouă fericită distinsă în 2007 la Berlinale cu Premiul juriului (2010), sau scurt metrajul Tensiune înaltă (2011) ori Geneză (2018), va fi prezent la ediţia din acest an.

Filmul documentar Lecţii uşoare de Zurbó Dorottya aduce în atenţia publicului o tânără somaleză care împlineşte în faţa publicului vârsta majoratului. Kafiya în lupta ei pentru viaţă învaţă şi îşi asumă cultura și valorile a unei societăți total străine pentru ea, fiind nevoită să ţină în secret toate acestea în faţa mamei ei rămasă acasă. Euforia existenţei regizată de coregrafa şi dansatoarea Szabó Réka ne povesteşte despre bucuria de a exista, prin dansul unei femei de 90 de ani, supraviețuitor din Auschwitz. Pelicula care a obţinut Marele Premiul la Festivalul de Film de la Locarno şi Premiul pentru drepturile omului la Festivalul de Film din Sarajevo în 2019 este un exemplu cum un om care a trecut prin situaţii foarte crunte, poate trăi cu demnitate şi se poate bucura de viaţă fără ca traumele prin care a trecut să o amărască.

Pelicula Trei dansuri de Halász Glória urmăreşte trei generaţii de studenţi la balet clasic de la Universitatea de Dans din Budapesta, băieţi care din dăruire pentru balet s-au rupt devreme de familie și se confruntă cu regulile stricte ale procesului de devenire ca artişti, prin suferinţe fizice şi psihice.

Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti doreşte să aducă în faţa publicului bucureştean şi producţiile cinematografiei maghiare din Transilvania. În acest sens anul acesta proiectăm filme despre trecutul şi prezentul acesteia. Alături de filmele realizate în urmă cu 101 ani la Cluj, reconstituite de Zágoni Bálint, în program vor fi prezente şi două regizoare de origine din Transilvania: Szőcs Petra cu filmul Deva şi Moldovai Katalin cu filmul Ca şi până acum, un film selectat pentru secţiunea Cinéfondation la Festivalul de la Cannes în 2019. În Bucureşti îi puteţi întâlni personal pe Moldovai Katalin şi pe asistentul de regie al filmului Deva, Bodor Balázs.

Săptămâna Filmului Maghiar acordă importanţă şi genului marginalizat de distribuitorii de filme: scurt metrajele. Astfel prezentăm scurt metraje distinse cu premii internaţionale: Mentorul de Szabó Szonja, Actor prost de Márton Dániel, Lauretta de Brauner Máté, În trei de Lengyel Balázs, Portar de rezervă de Vékes Csaba şi Ca şi până acum de Moldovai Katalin.

În interpretarea Takarmánybázis Zenei Labóratóriuma veţi putea auzi şi vedea un gen relativ nou prin producţia Csoma – opéra cinematique, un spectacol care dezvăluie vocea interioară a tibetologului Kőrösi Csoma Sándor, şi evocă călătoria sa către Tibet, respectiv legendele ale căror personaj principal a devenit. Protagoniştii spectacolului sunt Szemző Tibor, Gőz László şi Kéringer László. Vom omagia pe transilvanăneanul care a plecat din secuime către Tibet chiar acum 200 de ani. 

Programul SFM cuprinde în acest an un retrodisco cu muzica perioadei schimării de regim. Vom dansa la Hangar Gastropub în spiritul Anului comemorativ „30 de ani în libertate”. prin „îndrumarea” lui DJ ABASC.

Expoziţia Lucrurile care nu se văd prezintă activitatea unui scenograf de filme Damokos Csaba, recent câştigător al premiului de cel mai bun scenograf la Festivalul Alexandre Trauner Art/Film de la Szolnok, pentru ultimul să film la care a colaborat, Valan – Valea îngerilor, turnat la Bălan în ianuarie-aprilie 2018.

Programul detaliat al Săptămânii Filmului Maghiar la Bucureşti, ediția a 13-a, îl găsiți pe siteul: www.ccu.ro


Din aceeasi categorie...

Au inceput filmarile la Django - cea mai mare productie TV din toate timpurile realizata in Romania

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România.

Editie aniversara a Zilelor Filmului Romanesc, cu ocazia implinirii a 15 ani de existenta a ICR Stockholm

Şapte dintre cele mai apreciate filme româneşti recente, printre care documentarul Colectiv (2019), nominalizat la două premii Oscar, Malmkrog (2020), premiat la Berlinale, şi La Gomera (2019), inclus în competiţia Festivalului de la Cannes, vor pute...

Cristina Jacob a inceput filmarile pentru Stormy Nights

Cristina Jacob, regizoarea comediilor de succes Oh, Ramona, Selfie 69, Love is a Story și Selfie, anunță un nou film - Stormy Nights. ...

Ana Ularu, in serialul Netflix Tribes of Europe

Serialul original german Triburile Europei / Tribes of Europa se lansează exclusiv și la nivel mondial pe Netflix pe 19 februarie.

Babardeala cu bucluc sau porno balamuc va avea premiera mondiala la Berlinale

Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc (Bad Luck Banging or Loony Porn), va avea premiera mondială la Berlinale. ...

Actorul Christopher Plummer a murit la varsta de 91 de ani

Actorul canadian Christopher Plummer, câștigător al Premiului Oscar, a murit la vârsta de 91 de ani.

Filmul 5 Minute, in regia lui Dan Chisu - la cinema din 20 noiembrie

Lung-metrajul 5 Minute, în regia lui Dan Chișu va fi lansat oficial în România pe 20 noiembrie și va fi proiectat în șase cinematografe din țară.

Galeria inimilor frante se expune la cinema

Din 23 octombrie 2020, InterComFilm Distribution aduce pe marile ecrane din toată țara Broken Hearts Gallery / Galeria inimilor frânte.

BIFF 2020: Panorama

Panorama este secțiunea BIFF ce aduce în prim plan filme premiate și consacrate la nivel mondial.

Sebastian Papaiani: De la inceput pana la sfarsit

Iată titlul biografiei unuia dintre cei mai populari actori de cinema din România, apărută la Editura Terra din Focșani.

Filmele Bad Unicorn sunt acum disponibile online

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu.

HaHaHa Production lanseaza Spala-te pe maini, un ghid muzical animat pentru spalatul corect pe maini

HaHaHa Production lanseaza Spala-te pe maini!, un ghid muzical animat pentru promovarea spalatului corect pe maini care este prima si cea mai importanta masura de auto-protectie in lupta impotriva virusilor.  ...

Premiera noul film James Bond, No Time To Die se amana pentru luna noiembrie

Fanii BOND mai au de asteptat pana sa-l reintalneasca pe Daniel Craig in rolul celebrului spion britanic!

The Invisibile Man: Ce nu poti vedea iti poate face rau

Din 29 februarie puteţi urmări în cinematografe un thriller atipic, fără creaturi supranaturale The Invisible Man / Omul invizibil. 

The Call of the Wild: O aventura dincolo de harti

Din 28 februarie veți putea urmări pe marile ecrane The Call of the Wild / Chemarea străbunilor, un film bazat pe romanul cu același nume scris de Jack London.  ...

Numar record de spectatori pentru comedia Miami Bici!

În primele 10 zile de la lansare, comedia românească Miami Bici care a avut premiera pe 21 februarie, reușit să înregistreze un număr record de spectatori, peste 368.000.

Sonic the Hedgehog: Ariciul supersonic

Din 21 februarie puteţi urmări în cinematografe Sonic the Hedgehog, un film live-action bazat pe seria de jocuri video-blockbuster create de Sega. ...

Fantasy Island: Orice-ti doresti. Tot ce te-nspaimanta.

Din 14 februarie puteţi urmări în cinematografe Fantasy Island / Insula Fanteziilor, o adaptare horror a cunoscutului serial TV al anilor '70.

The Gentlemen: O noua bijuterie semnata Guy Ritchie

Noul film al lui Guy Ritchie, Gangsteri cu stil / The Gentlemen poate fi vizionat deja pe marile ecrane din România. Şi dacă sunteţi amatori de filme bune, nu trebuie să-l rataţi! ...

Birds of Prey: Un film cu supereroi dedicat sexului frumos

Din 7 februarie rulează pe marile ecrane de la noi Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn / Păsări de Pradă şi fantastica Harley Quinn. ...

1917: O noua misiune imposibila

Din 24 ianuarie rulează pe marile ecrane de la noi 1917, un film cu 10 nominalizări la Premiile Oscar și cu acțiunea plasată în primul război mondial (vă dați seama și din titlu). ...

A murit Legendarul Kirk Douglas

Kirk Douglas, starul din Spartacus sau Lust For Life a murit la vârsta de 103 ani.

Cursuri de seductie la Astra Film Cinema

Cum poți să seduci un bărbat bogat? School of Seduction: 3 Stories from Russia iti da raspunsul!

Fast and Furious 9 are parte de un prim trailer exploziv!

Din 22 mai 2020 vom putea urmări la cinema al 9-lea episod din Fast Saga.

Superhombre deschide Alpin Film Festival 2020

Alpin Film Festival (AFF) - unicul eveniment din România dedicat culturii și educației montane, revine în perioada 24 februarie - 1 martie la Brașov, Bușteni și Predeal.

Evenimente

Prima TV difuzeaza interviul integral cu Meghan Markle si Printul Harry realizat de catre Oprah Winfrey

Duminică, 21 martie, de la ora 12.00, Prima TV va difuza interviul integral care a făcut furori în lumea întreagă, cel al cuplului Meghan Ma...

Noutati Home Entertainment

Tenet pe Blu-ray (STEELBOOK și plastic) și DVD

Pro Video ne aduce Tenet cel mai nou film al lui Christopher Nolan pe Blu-ray (STEELBOOK și plastic) și DVD.  ...

Ultimele Stiri

Au inceput filmarile la Django - cea mai mare prod…

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România.

11-05-2021 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Editie aniversara a Zilelor Filmului Romanesc, cu …

Şapte dintre cele mai apreciate filme româneşti recente, printre care documentarul Colectiv (2019), nominalizat la două premii Oscar, Malmkrog (2020), premiat la Berlinale, şi La Gomera (2019), inclus în competiţia...

09-04-2021 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Serban Huidu vine la Poezie si delicateturi, noua …

Noua emisiune semnată Mircea Dinescu se poate vedea în fiecare duminică, de la ora 14:00, doar la Prima TV. 

09-04-2021 | TV & Online | CineFan.ro

Cozmin Gusa, invitat la 40 de intrebari cu Denise …

Cozmin Gușă, politician, jurnalist, personalitate foarte activă pe scena publică romanească, este invitatul ediției de marți, 13 aprilie, al emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai, ce va fi difuzată...

09-04-2021 | TV & Online | CineFan.ro

Cristina Jacob a inceput filmarile pentru Stormy N…

Cristina Jacob, regizoarea comediilor de succes Oh, Ramona, Selfie 69, Love is a Story și Selfie, anunță un nou film - Stormy Nights.

05-04-2021 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Cristian Popescu Piedone vine marti, la 40 de int…

Marți, 6 aprilie, de la 23:15, Cristian Popescu Piedone vine la 40 de întrebări cu Denise Rifai, pentru a face lumină în controversatele scandaluri în care a fost protagonist, unul...

02-04-2021 | TV & Online | CineFan.ro

Prima TV difuzeaza interviul integral cu Meghan Ma…

Duminică, 21 martie, de la ora 12.00, Prima TV va difuza interviul integral care a făcut furori în lumea întreagă, cel al cuplului Meghan Markle și Prințul Harry.

18-03-2021 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

colectiv - primul film romanesc nominalizat la Pre…

colectiv, documentarul regizat de Alexander Nanau, scrie istorie, fiind primul film românesc nominalizat la 2 categorii la Gala Premiilor Oscar 2021: Pentru Cel mai bun film documentar şi Cel mai...

15-03-2021 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Babardeala cu bucluc sau porno balamuc castiga Urs…

Lungmetrajul Babardeală cu bucluc sau porno balamuc regizat de Radu Jude este marele câștigător al celei de-a 71-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, fiind recompensat cu...

05-03-2021 | Eveniment | CineFan.ro

Ziua Indragostitilor pe Netflix: Cele mai indragit…

Ești un romantic incurabil? Ai o pasiune pentru filmele romantice? Sau le urmărești doar pentru că vrea iubi?

11-02-2021 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Ana Ularu, in serialul Netflix Tribes of Europe

Serialul original german Triburile Europei / Tribes of Europa se lansează exclusiv și la nivel mondial pe Netflix pe 19 februarie.

11-02-2021 | CineStuff | CineFan.ro

Mircea Dinescu si emisiunea Poezie si delicateturi…

Din martie, celebrul Mircea Dinescu va prezenta emisiunea Poezie și delicatețuri la Prima TV.

11-02-2021 | TV & Online | CineFan.ro

In aceasta seara, la Survivor Romania, se disputa …

Echipa câștigătoare va întra în posesia premiului ales de fani, în urma votului exprimat pe pagina oficială de Instagram a emisiunii – coșul cu legume sau felia de cheescake.

11-02-2021 | TV & Online | CineFan.ro

Babardeala cu bucluc sau porno balamuc va avea pre…

Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc (Bad Luck Banging or Loony Porn), va avea premiera mondială la Berlinale.

11-02-2021 | CineStuff | CineFan.ro

Actorul Christopher Plummer a murit la varsta de 9…

Actorul canadian Christopher Plummer, câștigător al Premiului Oscar, a murit la vârsta de 91 de ani.

06-02-2021 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Tenet pe Blu-ray (STEELBOOK și plastic) și DVD

Pro Video ne aduce Tenet cel mai nou film al lui Christopher Nolan pe Blu-ray (STEELBOOK și plastic) și DVD. 

02-12-2020 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Mic…

Pro Video ne aduce pe Blu-ray al treilea film al seriei Nașul, dar versiunea lui Mario Puzo, Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone / Nașul, Coda: Moartea lui Michael Corleone. Această nouă...

02-12-2020 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Isn't it Romantic pe DVD

Pro Video ne aduce pe DVD comedia romantică Isn't it romantic / Cât romantism!. 

02-12-2020 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Chernobyl pe Blu-ray (Steelbook si plastic)

Pro Video ne aduce miniseria HBO Chernobyl / Cernobîl în format Blu-ray (STEELBOOK și plastic). 

20-11-2020 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Filmul 5 Minute, in regia lui Dan Chisu - la cinem…

Lung-metrajul 5 Minute, în regia lui Dan Chișu va fi lansat oficial în România pe 20 noiembrie și va fi proiectat în șase cinematografe din țară.

17-11-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Benzi desenate

Romanul grafic Watchmen, disponibil in Romania la Editura Art

In colectia Grafic (Editura Art) a fost lansat volumul de banda desenata Watchmen. ...