Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează Săptămâna Filmului Maghiar (SFM) în perioada 10-18 noiembrie 2019.

Ajuns la a 13-a ediție SFM oferă publicului o imagine amplă asupra noilor producţii cinematografice maghiare, prezintă varietatea, spiritualitatea, prezentul acestei arte.

Filmele maghiare au cucerit și în acest an multe trofee internaționale, precum și la festivalurile din România (One World Romania - Tuza-Ritter Bernadett: O femeie captivă / Egy nő fogságban, Cinepolitica – Szász Attila: Iarnă eternă / Örök tél, Ceau Cinema – Reisz Gábor: Versuri pocite / Rossz versek).

Mai există filme maghiare care au menirea de a fi văzute și de publicul bucureștean. În ultimii ani multe filme maghiare au ajuns în cinematografele din România – anul acesta vom avea în focus și o întâlnire cu distribuitorii de film, vom prezenta politica de distribuție de film de la Fondul Național de Film din Ungaria.

Vom avea o secțiune specială cu tematica anului comemorativ „30 de ani în libertate”, pe de altă parte, datorită Programului Național de Digitizare și Restaurare a Filmului lansat în 2017 pentru conservarea pe termen lung a resurselor cinematografice maghiare. Prin acest program 25-30 de lung metraje maghiare vor fi reînnoite în fiecare an datorită lucrărilor coordonate ale Arhivei de Film și ale Laboratorului de Film din cadrul Fondului Național al Filmului. Vom prezenta câteva și din aceste filme clasice restaurate la Săptămâna Filmului de la București.

Proiecţiile din cadrul Săptămânii Filmului Maghiar vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), filmele fiind subtitrate în limba română. Anul acesta evenimentele SFM vor ajunge din nou şi în alte locaţii, vom avea proiecții în cadrul anului comemorativ „30 de ani în libertate” la Universitatea Bucureşti Facultatea de Ştiinţe Politice (Calea Plevnei 59), Pavilion 32 @ Institutul Goethe (Calea Dorobanți nr. 32) şi Point Art Hub (Eremia Grigorescu 10), o expoziție cinematografică va putea fi vizitată la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București (Str. Gina Patrichi nr 8), vom avea un masterclas la UNATC (Str. Matei Voievod nr. 75-77), un cineconcert la ArCuB (Str. Lipscani nr. 84-90) și Disco Retro la Hangar Gastropub (Șoseaua Pipera nr. 44).

Ungaria a lansat un program de restaurare digitală a filmelor clasice maghiare, iar Institutul Balassi aduce în centrul atenţiei şi aceste filme printr-o secţiune specială a ediţiei actuale a Săptămânii Filmului Maghiar.

În această idee, precum şi legat de Anul comemorativ „30 de ani în libertate”, deschidem cea de-a 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar cu o delicatesă cinematografică, pelicula Martorul de Bacsó Péter. Această variantă necenzurată a filmului a fost prezentată publicului pentru prima dată la Festivalul de la Cannes din acest an, în secţiunea Cannes Classics. Acum 38 de ani în cadrul aceluiaşi festival a fost proiectat în secţiunea Un Certain Regard în prezenţa regizorului. Filmul va fi prezentat de Ráduly György, directorul Arhivelor Cinematografice Maghiare.

Tot în secţiunea Filme de patrimoniu restaurate prezentăm publicului două filme de desen animat ale lui Dargay Attila: Szaffi şi Mateiaş Gâscarul, dar şi peliculele Piaţa Moscova, respectiv În derivă. Filmul de cult Piaţa Moscova, regizat de Török Ferenc constituie din nou o atracţie pentru public din anul 2017 de când rulează în cinematografe versiunea restaurată digital.

Varianta restaurată a peliculei În derivă de Gaál István a fost prezentată pentru prima dată publicului internaţional în august 2019 în programul Venice Classics de la Festivalul Internaţional de Film din Veneţia, iar acum va ajunge pentru prima dată și la București. 

Proiectăm o iniţiativă ce merită toate laudele: Asociaţia Filmtett din Cluj prezintă, cu titlul Transsylvania Film, procesul de restaurare a două filme mute turnate la Cluj cu 101 ani în urmă. Datorita lui Gyalui Jenő, dramaturgul de odinioară al studiolului lui Janovics Jenő, s-au păstrat pentru un secol mai multe secțiuni de role cuprinzând sute de cadre și multe fotografii de scenă din peliculele A kancsuka hazájában / În țara cnutului (1918) și A métely / Contagiunea (1918). Cu ajutorul acestora, respectiv în baza scenariilor și materialelor de presă de epocă Zágoni Bálint şi echipa lui au reușit reconstituirea celor două filme.

Reflectând asupra schimbării regimului din Europa de Est şi din Ungaria din 1989, dedicăm o secţiune specială Anului comemorativ „30 de ani în libertate”, în programul căreia figurează atât filme documentare, cât şi lungmetraje artistice: Bacsó Péter: Martorul, Török Ferenc: Piaţa Moscova, Forgács Péter: UnitateGermană @ Balaton – Pământ de miere, Gazdag Gyula: Cronici maghiare I-II, Schiffer Pál: Elektra Kft., sau introducere în economia politică a capitalismului, Almási Tamás: Fără ajutor. Satira lui Bacsó Péter, filmul de cult al lui Török Ferenc, filmul documentar al lui Forgács Péter despre urmărirea turiştilor estgermani la Balaton, documentarul lui Gazdag Gyula despre momentele cheie din istoria Ungariei din perioada 1956-1989 văzute prin prisma a patru destine personale, precum şi alte două filme documentare care prezintă distrugerea a două perle ale industriei socialiste maghiare (Uzinele Metalurgice din Ózd şi Videoton) – sunt toate filme care reflectă la schimbarea de regim din Ungaria din punctul de vedere al omului mic ridicat sau doborât de valurile schimbăriilor.

Bereczki Csaba, directorul pentru distribuție internațională din cadrul Fondului Național de Film din Ungaria revine la București pentru o proiecție dedicată distribuitorilor de film din România, organizatorilor de festivaluri de film, precum și jurnaliștilor de specialitate, unde va prezenta politica de distribuție internațională a filmului maghiar. 

SFM este un forum important de dialog și cooperare dintre cineaștii din cele două țări, în acest spirit regizorul Almási Tamás va veni la UNATC unde va susține un masterclass despre seria de documentare realizate într-un deceniu în Ózd, fosta acropolă a metalurgiei socialiste maghiare: În trap / Szorításban (1987), Primii 100 de ani / Az első 100 év (1990), Decelerarea / Lassítás (1991), Fabrica e a noastră / Miénk a gyár I.-II. (1993), Clamă de oțel / Acélkapocs (1994), Sterp / Meddő (1995), Petrenko / Petrenkó (1995), Fără ajutor / Tehetetlenül (1997).

În cadrul Săptămânii Filmului Maghiar la Bucureşti vor avea premiera bucureşteană mai multe lungmetraje maghiare premiate deja la diverse festivaluri internaţionale, precum: Pálfi György: Vocea Domnului, Bergendy Péter: Trezoreria, Topolánszky Tamás: Curtiz, Ujj-Mészáros Károly: X – Radiat din sistem, Nagypál Orsi: Deschis. La proiecţia filmului Trezoreria va fi prezent regizorul Bergendy Péter, al cărui peliculă intitulată Examenul a fost inclus în programul SFM din 2012, iar pe actorul din rolul principal Anger Zsolt, publicul l-a putut vedea în mai multe ediţii anterioare (Investigatorul, 2008; Coach Surfing, 2014; Noaptea mea e ziua ta, 2016; Bucla temporală, 2017).

Ca şi în anii trecuţi, programul cuprinde şi filme pentru tinerii spectatori. Astfel la sfârşitul săptămânii, sâmbătă şi duminică, cei mici vor putea urmări două filme de desene animate: Szaffi, respectiv Mateiaş Gâscarul, capodopere care au bucurat mai multe generaţii şi de care se bucură şi astăzi adulţii cu suflet de copil.

În secţiunea de filme documentare ale Săptămânii Filmului Maghiar publicul poate urmări pelicule în care personajele principale provin din medii marginalizate, dar care cu voinţă de fier, prin devotament şi perseverenţă înving greutăţile şi dovedesc că în orice circumstanţe există speranţă şi cale de ieşire, şi că merită să-şi urmeze fiecare drumul ales.

Ghetto Balboa în regia lui Bogdán Árpád urmăreşte un băiat rrom care prin „luptă” ajunge în liga pugiliştilor profesionişti. Bogdán Árpád, ale cărui filme le-a putut urmări publicul bucureştean şi la ediţii anterioare, precum pelicula Viaţă nouă fericită distinsă în 2007 la Berlinale cu Premiul juriului (2010), sau scurt metrajul Tensiune înaltă (2011) ori Geneză (2018), va fi prezent la ediţia din acest an.

Filmul documentar Lecţii uşoare de Zurbó Dorottya aduce în atenţia publicului o tânără somaleză care împlineşte în faţa publicului vârsta majoratului. Kafiya în lupta ei pentru viaţă învaţă şi îşi asumă cultura și valorile a unei societăți total străine pentru ea, fiind nevoită să ţină în secret toate acestea în faţa mamei ei rămasă acasă. Euforia existenţei regizată de coregrafa şi dansatoarea Szabó Réka ne povesteşte despre bucuria de a exista, prin dansul unei femei de 90 de ani, supraviețuitor din Auschwitz. Pelicula care a obţinut Marele Premiul la Festivalul de Film de la Locarno şi Premiul pentru drepturile omului la Festivalul de Film din Sarajevo în 2019 este un exemplu cum un om care a trecut prin situaţii foarte crunte, poate trăi cu demnitate şi se poate bucura de viaţă fără ca traumele prin care a trecut să o amărască.

Pelicula Trei dansuri de Halász Glória urmăreşte trei generaţii de studenţi la balet clasic de la Universitatea de Dans din Budapesta, băieţi care din dăruire pentru balet s-au rupt devreme de familie și se confruntă cu regulile stricte ale procesului de devenire ca artişti, prin suferinţe fizice şi psihice.

Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti doreşte să aducă în faţa publicului bucureştean şi producţiile cinematografiei maghiare din Transilvania. În acest sens anul acesta proiectăm filme despre trecutul şi prezentul acesteia. Alături de filmele realizate în urmă cu 101 ani la Cluj, reconstituite de Zágoni Bálint, în program vor fi prezente şi două regizoare de origine din Transilvania: Szőcs Petra cu filmul Deva şi Moldovai Katalin cu filmul Ca şi până acum, un film selectat pentru secţiunea Cinéfondation la Festivalul de la Cannes în 2019. În Bucureşti îi puteţi întâlni personal pe Moldovai Katalin şi pe asistentul de regie al filmului Deva, Bodor Balázs.

Săptămâna Filmului Maghiar acordă importanţă şi genului marginalizat de distribuitorii de filme: scurt metrajele. Astfel prezentăm scurt metraje distinse cu premii internaţionale: Mentorul de Szabó Szonja, Actor prost de Márton Dániel, Lauretta de Brauner Máté, În trei de Lengyel Balázs, Portar de rezervă de Vékes Csaba şi Ca şi până acum de Moldovai Katalin.

În interpretarea Takarmánybázis Zenei Labóratóriuma veţi putea auzi şi vedea un gen relativ nou prin producţia Csoma – opéra cinematique, un spectacol care dezvăluie vocea interioară a tibetologului Kőrösi Csoma Sándor, şi evocă călătoria sa către Tibet, respectiv legendele ale căror personaj principal a devenit. Protagoniştii spectacolului sunt Szemző Tibor, Gőz László şi Kéringer László. Vom omagia pe transilvanăneanul care a plecat din secuime către Tibet chiar acum 200 de ani. 

Programul SFM cuprinde în acest an un retrodisco cu muzica perioadei schimării de regim. Vom dansa la Hangar Gastropub în spiritul Anului comemorativ „30 de ani în libertate”. prin „îndrumarea” lui DJ ABASC.

Expoziţia Lucrurile care nu se văd prezintă activitatea unui scenograf de filme Damokos Csaba, recent câştigător al premiului de cel mai bun scenograf la Festivalul Alexandre Trauner Art/Film de la Szolnok, pentru ultimul să film la care a colaborat, Valan – Valea îngerilor, turnat la Bălan în ianuarie-aprilie 2018.

Programul detaliat al Săptămânii Filmului Maghiar la Bucureşti, ediția a 13-a, îl găsiți pe siteul: www.ccu.ro


Din aceeasi categorie...

Zavera, de Andrei Gruzsniczki, premiera mondiala in competitia Festivalului International de Film de la Cairo

Lung metrajul Zavera, regizat de Andrei Gruzsniczki, cu Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Ioana Flora în distribuție, va avea premiera mondială sâmbătă, 23 noiembrie, în competiția internațională a celei de-a 41-a ediții a Festivalului Internațional de ...

Incepe Festivalul Bucharest Best Comedy Film 2019

5 zile, 10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

Festivalul International de film KINOdiseea s-a incheiat duminica la Tulcea

Filmele din selecția Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, au putut fi urmărite la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 14 și 17 noiembrie.   ...

Zilele Filmului German 2019

Cele mai noi producţii germane vin la Bucureşti la cea de-a 14-a ediţie a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Organizat de Goethe-Institut, evenimentul va avea loc între 21 şi 27 noiembrie la Bucureşti şi va fi găzduit, pentru al doilea an consecutiv, de Cinema...

GreenTech Film Festival la Cluj-Napoca

GreenTech Film Festival prezintă la Cluj-Napoca o ediţie specială vineri, 22 noiembie, la Centrul de Cultură Urbană – Cinema Dacia, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca.

Ford vs Ferrari: Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Din 15 noiembrie veți putea viziona în cinematografe un candidat serios la Oscar: Ford vs Ferrari.

Michael Keaton, Samuel L Jackson si Maggie Q vin in Romania pentru a filma thrillerul The Asset

La începutul anului viitor Michael Keaton (Birdman, Batman, Robocop), Samuel L. Jackson (Jurassic Park, Good Fellas, Pulp Fiction) și Maggie Q (Designated Survivor, Divergent, Mission Impossible 3) vor filma în România pentru The Asset în regia lui M...

KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tanar

După ce își încheie programul la București, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, sosește la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 14 și 17 noiembrie.   ...

Terminator: Dark Fate - unde-s doi puterea creste!

Din 1 noiembrie veţi putea viziona în cinematografe cel mai nou film din seria Terminator - Terminator: Dark Fate / Terminator: Destin întunecat.

Terminator: Recapitularea seriei

Din 1 noiembrie veţi putea viziona în cinematografe cel mai nou film din seria Terminator: Terminator: Dark Fate / Terminator: Destin întunecat.

Indragita actrita Tamara Buciuceanu-Botez moare la 90 ani

Tamara Buciuceanu-Botez a murit, marți, la Spitalul Elias din Bucureşti. Actrița a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase. „Este într-o stare gravă, intuba...

Cardinalul: Un film inspirat din fapte reale - din 8 noiembrie la cinema

Cardinalul, noul film semnat Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, va putea fi văzut pe ecranele din România începând cu 8 noiembrie. ...

Lung metraje romanesti si maghiare de top la Alter-Native 2019

La Festivalul Internaţional de Film de Scurt-Metraj Alter-Native 27, pe lângă scurt metrajele incluse în programul de concurs, cinefilii târgumureşeni vor avea ocazia de a viziona multe dintre cele mai noi şi de succes lung metraje ale cinematografie...

Incepe Astra Film Festival 2019

Începând de luni, 14 octombrie, centrul istoric al Sibiului va fremăta efectiv timp de 7 zile la vibrațiile celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film, un festival de amploare și prestigiu cultural mondial. ...

Juriul AFF 2019 si programul Astra Film Junior

Au fost desemnați membrii juriului celor 4 secțiuni competiționale din cadrul celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu, care va avea loc în perioada 14-20 octombrie. ...

Joker: Put on a happy face

Pe data de 4 octombrie a avut premiera noului film din seria DC, Joker.

Joker: Joaquin Phoenix in filmul anului

Înainte de a vorbi depre noua premieră Joker, aș dori să călătoresc puțin în viitor și să îl felicit pe Joaquin Phoenix pentru interpretarea rolului Arthur Fleck și pentru Premiul Oscar pe care l-a primit în data de 9 februarie 2020. ...

Rambo: Last Blood - Stallone is Back

Din 20 septembrie veți putea urmări în cinematografe în premieră ultimul capitol din seria Rambo: Last Blood.

L-am vizionat eu, ca sa nu trebuiasca sa-l vizionati voi: Ad Astra

Din 20 septembrie Odeon Film ne-a adus în cinematografe catastrofa numită Ad Astra.

Cineplexx Titan se deschide cu oferte promotionale!

Cineplexx Romania anunță deschiderea Cineplexx Titan, în Centrul Comercial Auchan Titan. Iubitorii de film sunt așteptați în noul multiplex începând cu data de 15 august, cu oferte promoționale care durează până la finalul lunii septembrie.  ...

Fast and Furious: Hobbs and Shaw

Din 2 august 2019, puteți urmări în cinematografe primul spin-off al seriei Fast and Furious, intitulat Hobbs & Shaw.  ...

Horror-ul, supranaturalul si romantismul sunt La granita - la cinema din 2 august

Tina lucrează ca ofițer vamal și în timp ce pasagerii merg pe lungul coridor către terminal, ea îi privește aproape nemișcată. Și-i adulmecă.

Castigatorii Festivalului International de Film Buzau – BUZZ 2019

S-a încheiat cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Buzău – BUZZ, care a avut loc între 7 şi 13 iulie. 

Caravana Micile Vedete face o scurta trecere prin Bucuresti

Peste 4000 de elevi de la 5 școli din București au participat în ultimele 3 luni la cea de-a 14 ediție a Caravanei Micile Vedete, alături de Olympus.

O vara pop spectaculoasa cu Natalie Portman si Jude Law in Vox Lux

După proiecția în cadrul American Independent Film Festival din primăvara acestui an, Voodoo Films lansează în cinematografele din Romania Vox Lux, cel de-al doilea lung metraj al lui Brady Corbet, în data de 12 iulie. ...

Evenimente

Incepe IPIFF 2019!

Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți - IPIFF, organizat de Uniunea Producătorilor de Film si Audiovizual din Româ...

Noutati Home Entertainment

Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw pe 4K UHD (STEELBOOK si plastic), Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe 4K UHD (STEELBOOK și plastic), Blu-ray și DVD un nou capitol din seria Furios și iute, Fast & Furious presents: Ho...

Ultimele Stiri

Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw pe 4…

Pro Video lansează pe 4K UHD (STEELBOOK și plastic), Blu-ray și DVD un nou capitol din seria Furios și iute, Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw / Furios și iute: Hobbs & Shaw.

28-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Game of thrones season 8 pe Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD ulitum sezon din epopea, Game of thrones / Urzeala tronurilor.

26-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The kitchen pe DVD

Pro Video lansează pe DVD o dramă inspirată din fapte reale, The kitchen / Bucătăria iadului.

26-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Zavera, de Andrei Gruzsniczki, premiera mondiala i…

Lung metrajul Zavera, regizat de Andrei Gruzsniczki, cu Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Ioana Flora în distribuție, va avea premiera mondială sâmbătă, 23 noiembrie, în competiția internațională a celei de-a...

23-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Incepe IPIFF 2019!

Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți - IPIFF, organizat de Uniunea Producătorilor de Film si Audiovizual din România - UPFAR ARGOA, este primul festival de acest gen din România. 

23-11-2019 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Incepe Festivalul Bucharest Best Comedy Film 2019

5 zile, 10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

22-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Festivalul International de film KINOdiseea s-a in…

Filmele din selecția Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, au putut fi urmărite la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între...

21-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Zilele Filmului German 2019

Cele mai noi producţii germane vin la Bucureşti la cea de-a 14-a ediţie a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Organizat de Goethe-Institut, evenimentul va avea loc între 21 şi 27 noiembrie la...

20-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Incepe a doua editie a Festivalului Filmului Pales…

A doua ediție a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) începe joi la Cinema Muzeul Țăranului din București cu proiecția în premieră în România a puternicei drame Mafak  /Şurubelniţa (2018), în prezenţa tinerei...

20-11-2019 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Yesterday pe Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray și DVD un muzical în care veţi asculta cele mai cunoscute melodii ale formaţiei The Beatles, Yesterday.

19-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

GreenTech Film Festival la Cluj-Napoca

GreenTech Film Festival prezintă la Cluj-Napoca o ediţie specială vineri, 22 noiembie, la Centrul de Cultură Urbană – Cinema Dacia, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca.

18-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Ford vs Ferrari: Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Din 15 noiembrie veți putea viziona în cinematografe un candidat serios la Oscar: Ford vs Ferrari.

15-11-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil, Emanuel Lazarescu

Michael Keaton, Samuel L Jackson si Maggie Q vin i…

La începutul anului viitor Michael Keaton (Birdman, Batman, Robocop), Samuel L. Jackson (Jurassic Park, Good Fellas, Pulp Fiction) și Maggie Q (Designated Survivor, Divergent, Mission Impossible 3) vor filma în...

12-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Incepe Saptamana Filmului Maghiar la Bucuresti, ed…

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează Săptămâna Filmului Maghiar (SFM) în perioada 10-18 noiembrie 2019.

09-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

GreenTech Film Festival 2019: Tarile nordice, lide…

În perioada 11-17 noiembrie se desfăşoară la Bucureşti şi pe 22 noiembrie la Cluj-Napoca, cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival

09-11-2019 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Incepe cea de-a XI-a editie KINOdiseea 2019

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, între 8 și 13 noiembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo...

08-11-2019 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate f…

După ce își încheie programul la București, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, sosește la Tulcea, la Teatrul Jean Bart...

06-11-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Men in Black: International pe 4K UHD, Blu-ray si …

Empire Film lansează al patrulea film din seria Men in Black în format 4K UHD, Blu-ray şi DVD, Men in Black: Intrnational / Bărbații în negru: Internațional.

03-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Charlie's Angels pe 4K UHD

Empire Film lansează în format 4K UHD, Charlie's Angels / Îngerii lui Charlie.

03-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Zombieland pe 4K UHD

Empire Film lansează în format 4K UHD, filmul regizat de Ruben Fleischer Zombieland / Bun venit in Zombieland.

03-11-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Benzi desenate

Romanul grafic Watchmen, disponibil in Romania la Editura Art

In colectia Grafic (Editura Art) a fost lansat volumul de banda desenata Watchmen. ...