Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează Săptămâna Filmului Maghiar (SFM) în perioada 10-18 noiembrie 2019.

Ajuns la a 13-a ediție SFM oferă publicului o imagine amplă asupra noilor producţii cinematografice maghiare, prezintă varietatea, spiritualitatea, prezentul acestei arte.

Filmele maghiare au cucerit și în acest an multe trofee internaționale, precum și la festivalurile din România (One World Romania - Tuza-Ritter Bernadett: O femeie captivă / Egy nő fogságban, Cinepolitica – Szász Attila: Iarnă eternă / Örök tél, Ceau Cinema – Reisz Gábor: Versuri pocite / Rossz versek).

Mai există filme maghiare care au menirea de a fi văzute și de publicul bucureștean. În ultimii ani multe filme maghiare au ajuns în cinematografele din România – anul acesta vom avea în focus și o întâlnire cu distribuitorii de film, vom prezenta politica de distribuție de film de la Fondul Național de Film din Ungaria.

Vom avea o secțiune specială cu tematica anului comemorativ „30 de ani în libertate”, pe de altă parte, datorită Programului Național de Digitizare și Restaurare a Filmului lansat în 2017 pentru conservarea pe termen lung a resurselor cinematografice maghiare. Prin acest program 25-30 de lung metraje maghiare vor fi reînnoite în fiecare an datorită lucrărilor coordonate ale Arhivei de Film și ale Laboratorului de Film din cadrul Fondului Național al Filmului. Vom prezenta câteva și din aceste filme clasice restaurate la Săptămâna Filmului de la București.

Proiecţiile din cadrul Săptămânii Filmului Maghiar vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), filmele fiind subtitrate în limba română. Anul acesta evenimentele SFM vor ajunge din nou şi în alte locaţii, vom avea proiecții în cadrul anului comemorativ „30 de ani în libertate” la Universitatea Bucureşti Facultatea de Ştiinţe Politice (Calea Plevnei 59), Pavilion 32 @ Institutul Goethe (Calea Dorobanți nr. 32) şi Point Art Hub (Eremia Grigorescu 10), o expoziție cinematografică va putea fi vizitată la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București (Str. Gina Patrichi nr 8), vom avea un masterclas la UNATC (Str. Matei Voievod nr. 75-77), un cineconcert la ArCuB (Str. Lipscani nr. 84-90) și Disco Retro la Hangar Gastropub (Șoseaua Pipera nr. 44).

Ungaria a lansat un program de restaurare digitală a filmelor clasice maghiare, iar Institutul Balassi aduce în centrul atenţiei şi aceste filme printr-o secţiune specială a ediţiei actuale a Săptămânii Filmului Maghiar.

În această idee, precum şi legat de Anul comemorativ „30 de ani în libertate”, deschidem cea de-a 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar cu o delicatesă cinematografică, pelicula Martorul de Bacsó Péter. Această variantă necenzurată a filmului a fost prezentată publicului pentru prima dată la Festivalul de la Cannes din acest an, în secţiunea Cannes Classics. Acum 38 de ani în cadrul aceluiaşi festival a fost proiectat în secţiunea Un Certain Regard în prezenţa regizorului. Filmul va fi prezentat de Ráduly György, directorul Arhivelor Cinematografice Maghiare.

Tot în secţiunea Filme de patrimoniu restaurate prezentăm publicului două filme de desen animat ale lui Dargay Attila: Szaffi şi Mateiaş Gâscarul, dar şi peliculele Piaţa Moscova, respectiv În derivă. Filmul de cult Piaţa Moscova, regizat de Török Ferenc constituie din nou o atracţie pentru public din anul 2017 de când rulează în cinematografe versiunea restaurată digital.

Varianta restaurată a peliculei În derivă de Gaál István a fost prezentată pentru prima dată publicului internaţional în august 2019 în programul Venice Classics de la Festivalul Internaţional de Film din Veneţia, iar acum va ajunge pentru prima dată și la București. 

Proiectăm o iniţiativă ce merită toate laudele: Asociaţia Filmtett din Cluj prezintă, cu titlul Transsylvania Film, procesul de restaurare a două filme mute turnate la Cluj cu 101 ani în urmă. Datorita lui Gyalui Jenő, dramaturgul de odinioară al studiolului lui Janovics Jenő, s-au păstrat pentru un secol mai multe secțiuni de role cuprinzând sute de cadre și multe fotografii de scenă din peliculele A kancsuka hazájában / În țara cnutului (1918) și A métely / Contagiunea (1918). Cu ajutorul acestora, respectiv în baza scenariilor și materialelor de presă de epocă Zágoni Bálint şi echipa lui au reușit reconstituirea celor două filme.

Reflectând asupra schimbării regimului din Europa de Est şi din Ungaria din 1989, dedicăm o secţiune specială Anului comemorativ „30 de ani în libertate”, în programul căreia figurează atât filme documentare, cât şi lungmetraje artistice: Bacsó Péter: Martorul, Török Ferenc: Piaţa Moscova, Forgács Péter: UnitateGermană @ Balaton – Pământ de miere, Gazdag Gyula: Cronici maghiare I-II, Schiffer Pál: Elektra Kft., sau introducere în economia politică a capitalismului, Almási Tamás: Fără ajutor. Satira lui Bacsó Péter, filmul de cult al lui Török Ferenc, filmul documentar al lui Forgács Péter despre urmărirea turiştilor estgermani la Balaton, documentarul lui Gazdag Gyula despre momentele cheie din istoria Ungariei din perioada 1956-1989 văzute prin prisma a patru destine personale, precum şi alte două filme documentare care prezintă distrugerea a două perle ale industriei socialiste maghiare (Uzinele Metalurgice din Ózd şi Videoton) – sunt toate filme care reflectă la schimbarea de regim din Ungaria din punctul de vedere al omului mic ridicat sau doborât de valurile schimbăriilor.

Bereczki Csaba, directorul pentru distribuție internațională din cadrul Fondului Național de Film din Ungaria revine la București pentru o proiecție dedicată distribuitorilor de film din România, organizatorilor de festivaluri de film, precum și jurnaliștilor de specialitate, unde va prezenta politica de distribuție internațională a filmului maghiar. 

SFM este un forum important de dialog și cooperare dintre cineaștii din cele două țări, în acest spirit regizorul Almási Tamás va veni la UNATC unde va susține un masterclass despre seria de documentare realizate într-un deceniu în Ózd, fosta acropolă a metalurgiei socialiste maghiare: În trap / Szorításban (1987), Primii 100 de ani / Az első 100 év (1990), Decelerarea / Lassítás (1991), Fabrica e a noastră / Miénk a gyár I.-II. (1993), Clamă de oțel / Acélkapocs (1994), Sterp / Meddő (1995), Petrenko / Petrenkó (1995), Fără ajutor / Tehetetlenül (1997).

În cadrul Săptămânii Filmului Maghiar la Bucureşti vor avea premiera bucureşteană mai multe lungmetraje maghiare premiate deja la diverse festivaluri internaţionale, precum: Pálfi György: Vocea Domnului, Bergendy Péter: Trezoreria, Topolánszky Tamás: Curtiz, Ujj-Mészáros Károly: X – Radiat din sistem, Nagypál Orsi: Deschis. La proiecţia filmului Trezoreria va fi prezent regizorul Bergendy Péter, al cărui peliculă intitulată Examenul a fost inclus în programul SFM din 2012, iar pe actorul din rolul principal Anger Zsolt, publicul l-a putut vedea în mai multe ediţii anterioare (Investigatorul, 2008; Coach Surfing, 2014; Noaptea mea e ziua ta, 2016; Bucla temporală, 2017).

Ca şi în anii trecuţi, programul cuprinde şi filme pentru tinerii spectatori. Astfel la sfârşitul săptămânii, sâmbătă şi duminică, cei mici vor putea urmări două filme de desene animate: Szaffi, respectiv Mateiaş Gâscarul, capodopere care au bucurat mai multe generaţii şi de care se bucură şi astăzi adulţii cu suflet de copil.

În secţiunea de filme documentare ale Săptămânii Filmului Maghiar publicul poate urmări pelicule în care personajele principale provin din medii marginalizate, dar care cu voinţă de fier, prin devotament şi perseverenţă înving greutăţile şi dovedesc că în orice circumstanţe există speranţă şi cale de ieşire, şi că merită să-şi urmeze fiecare drumul ales.

Ghetto Balboa în regia lui Bogdán Árpád urmăreşte un băiat rrom care prin „luptă” ajunge în liga pugiliştilor profesionişti. Bogdán Árpád, ale cărui filme le-a putut urmări publicul bucureştean şi la ediţii anterioare, precum pelicula Viaţă nouă fericită distinsă în 2007 la Berlinale cu Premiul juriului (2010), sau scurt metrajul Tensiune înaltă (2011) ori Geneză (2018), va fi prezent la ediţia din acest an.

Filmul documentar Lecţii uşoare de Zurbó Dorottya aduce în atenţia publicului o tânără somaleză care împlineşte în faţa publicului vârsta majoratului. Kafiya în lupta ei pentru viaţă învaţă şi îşi asumă cultura și valorile a unei societăți total străine pentru ea, fiind nevoită să ţină în secret toate acestea în faţa mamei ei rămasă acasă. Euforia existenţei regizată de coregrafa şi dansatoarea Szabó Réka ne povesteşte despre bucuria de a exista, prin dansul unei femei de 90 de ani, supraviețuitor din Auschwitz. Pelicula care a obţinut Marele Premiul la Festivalul de Film de la Locarno şi Premiul pentru drepturile omului la Festivalul de Film din Sarajevo în 2019 este un exemplu cum un om care a trecut prin situaţii foarte crunte, poate trăi cu demnitate şi se poate bucura de viaţă fără ca traumele prin care a trecut să o amărască.

Pelicula Trei dansuri de Halász Glória urmăreşte trei generaţii de studenţi la balet clasic de la Universitatea de Dans din Budapesta, băieţi care din dăruire pentru balet s-au rupt devreme de familie și se confruntă cu regulile stricte ale procesului de devenire ca artişti, prin suferinţe fizice şi psihice.

Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti doreşte să aducă în faţa publicului bucureştean şi producţiile cinematografiei maghiare din Transilvania. În acest sens anul acesta proiectăm filme despre trecutul şi prezentul acesteia. Alături de filmele realizate în urmă cu 101 ani la Cluj, reconstituite de Zágoni Bálint, în program vor fi prezente şi două regizoare de origine din Transilvania: Szőcs Petra cu filmul Deva şi Moldovai Katalin cu filmul Ca şi până acum, un film selectat pentru secţiunea Cinéfondation la Festivalul de la Cannes în 2019. În Bucureşti îi puteţi întâlni personal pe Moldovai Katalin şi pe asistentul de regie al filmului Deva, Bodor Balázs.

Săptămâna Filmului Maghiar acordă importanţă şi genului marginalizat de distribuitorii de filme: scurt metrajele. Astfel prezentăm scurt metraje distinse cu premii internaţionale: Mentorul de Szabó Szonja, Actor prost de Márton Dániel, Lauretta de Brauner Máté, În trei de Lengyel Balázs, Portar de rezervă de Vékes Csaba şi Ca şi până acum de Moldovai Katalin.

În interpretarea Takarmánybázis Zenei Labóratóriuma veţi putea auzi şi vedea un gen relativ nou prin producţia Csoma – opéra cinematique, un spectacol care dezvăluie vocea interioară a tibetologului Kőrösi Csoma Sándor, şi evocă călătoria sa către Tibet, respectiv legendele ale căror personaj principal a devenit. Protagoniştii spectacolului sunt Szemző Tibor, Gőz László şi Kéringer László. Vom omagia pe transilvanăneanul care a plecat din secuime către Tibet chiar acum 200 de ani. 

Programul SFM cuprinde în acest an un retrodisco cu muzica perioadei schimării de regim. Vom dansa la Hangar Gastropub în spiritul Anului comemorativ „30 de ani în libertate”. prin „îndrumarea” lui DJ ABASC.

Expoziţia Lucrurile care nu se văd prezintă activitatea unui scenograf de filme Damokos Csaba, recent câştigător al premiului de cel mai bun scenograf la Festivalul Alexandre Trauner Art/Film de la Szolnok, pentru ultimul să film la care a colaborat, Valan – Valea îngerilor, turnat la Bălan în ianuarie-aprilie 2018.

Programul detaliat al Săptămânii Filmului Maghiar la Bucureşti, ediția a 13-a, îl găsiți pe siteul: www.ccu.ro


Din aceeasi categorie...

Trei filme romanesti participa la cel mai important Festival de Film din Scandinavia

România este una dintre cele 70 de țări care vor participa la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg, cel mai important eveniment de acest gen din Scandinavia, care se va desfășura în perioada 24 ianuarie - 3 februarie. ...

Radu Jude, primul regizor roman cu trei productii la Berlinale 2020

Filmele Tipografic Majuscul și Ieșirea trenurilor din gară, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea Forum a Festiv...

Dolittle: O risipa de talent

Din data de 17 ianuarie veți putea urmări la cinema ecranizarea romanului The Voyages of Doctor Dolittle scris de Hugh Lofting.

Bad Boys for Life: We ride together. We die together. Anul incepe cu un film epic!

Din data de 17 ianuarie veți putea urmări la cinema mult așteptata continuare Băieţi răi pe viaţă / Bad Boys for Life.

The Grudge: Fiori pe sira spinarii

Pe data de 3 ianuarie s-a lansat în cinematografe filmul horror The Grudge / Bestemul. 

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker - Saga ajunge la final

Anul trecut pe 20 decembrie s-a lansat ultimul capitol din saga Războiul Stelelor, Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker / Star Wars - Episodul IX: Ascensiunea lui Skywalker. ...

Louis C.K. - Live in Bucharest la Sala Palatului

La mai puțin de un an după trei spectacole sold out la Cluj-Napoca, Louis C.K. va susține la Sala Palatului, luni, 18 mai, primul său show în București. 

Mizerabilii - din 24 ianuarie la cinema

Filmul-protest al lui Ladj Ly, premiat la Cannes și nominalizat la Oscar, ajunge pe marile ecrane din 24 ianuarie.

Adina Pintilie revine la Berlinale cu noul sau proiect de lung metraj

La doi ani de la câștigarea Ursului de Aur și a Premiului pentru cel mai bun debut cu Touch Me Not la Berlinale 2018, regizoarea Adina Pintilie revine în atenția profesioniștilor de cinema din întreaga lume cu următorul său proiect de lung metraj: ...

Nostalgia Dictaturii va avea premiera pe 26 ianuarie, la Cinema Eforie din Bucuresti

Filmul documentar realizat de Marius Th Barna, după scenariul lui Bogdan Ficeac, va avea premiera pe data de 26 ianuarie 2020, la Cinema Eforie, strada Eforie Nr.2, București, începând cu ora 19:00. Filmul prezintă nostalgia după fostul regim, care...

Balanta, de Lucian Pintilie, revine in cinematografele din Romania, restaurat in format digital 4K

Filmul Balanța (1992), prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD – Groupe Société Générale, va avea premiera de gală pe data de 4 februarie, la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național București, în prez...

Productiile Sony Pictures obtin 20 de nominalizari la Premiile Oscar 2020

Luni, 13 ianuarie a.c., la ora 15 a României, s-au anunțat nominalizările pentru cea de-a 92-a ediție a celebrelor Premii ale Academiei Americane de Film. Producțiile distribuite de studiourile Sony Pictures numără nu mai puțin de 20 de nominalizări ...

Tranzit, selectat la Berlinale Co-Production Market

Tranzit, primul lung metraj al regizoarei Ana-Felicia Scutelnicu de după încheierea studiilor, a fost selectat pentru a participa în februarie, anul acesta, la Berlinale Co-Production Market. ...

Animation Worksheep 2020 a dat start inscrierilor

A paisprezecea ediție a Animation Worksheep, singurul atelier intensiv de animație din România, așteaptă o nouă generație de cursanți între 6 – 28 martie 2020, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETi...

Ivana cea Groaznica: In competitii la Angers, Trieste si Goteborg

Lung metrajul Ivana cea Groaznică, producție România-Serbia regizată de Ivana Mladenović, a fost inclusă în competițiile festivalurilor de la Angers, Trieste și Göteborg. ...

Atlantics si Those Who Remained in premiera pe marele ecran in Romania, la Oscar Weekend

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. ...

Frozen II: Aventuri in Padurea Fermecata

Au trecut șase ani de la primul film. Dar iată că așteptarea a luat sfârșit și Frozen II / Regatul de gheață II ajunge în sfârșit în toate cinematografele din întrega lume. ...

Jumanji: The Next Level - Nivelul urmator al distractiei!

Din 6 decembrie veți putea viziona în cinematografe al treilea film din seria Jumanji, intitulat Jumanji: The Next Level / Jumanji: Nivelul următor.

Zavera, de Andrei Gruzsniczki, premiera mondiala in competitia Festivalului International de Film de la Cairo

Lung metrajul Zavera, regizat de Andrei Gruzsniczki, cu Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Ioana Flora în distribuție, va avea premiera mondială sâmbătă, 23 noiembrie, în competiția internațională a celei de-a 41-a ediții a Festivalului Internațional de ...

Incepe Festivalul Bucharest Best Comedy Film 2019

5 zile, 10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

Festivalul International de film KINOdiseea s-a incheiat duminica la Tulcea

Filmele din selecția Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, au putut fi urmărite la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 14 și 17 noiembrie.   ...

Zilele Filmului German 2019

Cele mai noi producţii germane vin la Bucureşti la cea de-a 14-a ediţie a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Organizat de Goethe-Institut, evenimentul va avea loc între 21 şi 27 noiembrie la Bucureşti şi va fi găzduit, pentru al doilea an consecutiv, de Cinema...

GreenTech Film Festival la Cluj-Napoca

GreenTech Film Festival prezintă la Cluj-Napoca o ediţie specială vineri, 22 noiembie, la Centrul de Cultură Urbană – Cinema Dacia, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca.

Ford vs Ferrari: Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Din 15 noiembrie veți putea viziona în cinematografe un candidat serios la Oscar: Ford vs Ferrari.

Michael Keaton, Samuel L Jackson si Maggie Q vin in Romania pentru a filma thrillerul The Asset

La începutul anului viitor Michael Keaton (Birdman, Batman, Robocop), Samuel L. Jackson (Jurassic Park, Good Fellas, Pulp Fiction) și Maggie Q (Designated Survivor, Divergent, Mission Impossible 3) vor filma în România pentru The Asset în regia lui M...

Evenimente

A inceput Survivor Romania

Ieri 18 ianuarie, ora 20:00 a început pe Kanal D emisiunea concurs Survivor România. ...

Noutati Home Entertainment

It: Chapter 2 pe 4K UHD, Blu-ray (STEELBOOK si plastic) si DVD

Pro Video lansează pe 4K UHD (STEELBOOK și plastic), Blu-ray și DVD un film care a redefinit genul horror, devenind horror-ul cu cele mai ma...

Ultimele Stiri

Trei filme romanesti participa la cel mai importan…

România este una dintre cele 70 de țări care vor participa la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg, cel mai important eveniment de acest gen din Scandinavia, care se...

20-01-2020 | CineStuff | CineFan.ro

Radu Jude, primul regizor roman cu trei productii …

Filmele Tipografic Majuscul și Ieșirea trenurilor din gară, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera...

20-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Dolittle: O risipa de talent

Din data de 17 ianuarie veți putea urmări la cinema ecranizarea romanului The Voyages of Doctor Dolittle scris de Hugh Lofting.

20-01-2020 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

A inceput Survivor Romania

Ieri 18 ianuarie, ora 20:00 a început pe Kanal D emisiunea concurs Survivor România.

19-01-2020 | Eveniment | Avramescu Alexandru Virgil

Bad Boys for Life: We ride together. We die togeth…

Din data de 17 ianuarie veți putea urmări la cinema mult așteptata continuare Băieţi răi pe viaţă / Bad Boys for Life.

18-01-2020 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil, Emanuel Lazarescu

The Grudge: Fiori pe sira spinarii

Pe data de 3 ianuarie s-a lansat în cinematografe filmul horror The Grudge / Bestemul. 

18-01-2020 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker - Saga…

Anul trecut pe 20 decembrie s-a lansat ultimul capitol din saga Războiul Stelelor, Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker / Star Wars - Episodul IX: Ascensiunea lui Skywalker.

18-01-2020 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Louis C.K. - Live in Bucharest la Sala Palatului

La mai puțin de un an după trei spectacole sold out la Cluj-Napoca, Louis C.K. va susține la Sala Palatului, luni, 18 mai, primul său show în București. 

17-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Mizerabilii - din 24 ianuarie la cinema

Filmul-protest al lui Ladj Ly, premiat la Cannes și nominalizat la Oscar, ajunge pe marile ecrane din 24 ianuarie.

17-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Seri de duminica legendare, in ianuarie, la AMC

Elizabeth: Epoca de aur / Elizabeth: The Golden Age (2007) și Alexander / Alexandru (2004) vor rula duminica seară aducând în atenția telespectatorilor spadasini nemuritori, monarhi de legendă, genii militare.

17-01-2020 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

HBO prezinta Avenue 5 - un serial de comedie SF, c…

Primul episod al noii producții HBO, Avenue 5, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie. 

16-01-2020 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Adina Pintilie revine la Berlinale cu noul sau pro…

La doi ani de la câștigarea Ursului de Aur și a Premiului pentru cel mai bun debut cu Touch Me Not la Berlinale 2018, regizoarea Adina Pintilie revine în atenția...

16-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Nostalgia Dictaturii va avea premiera pe 26 ianuar…

Filmul documentar realizat de Marius Th Barna, după scenariul lui Bogdan Ficeac, va avea premiera pe data de 26 ianuarie 2020, la Cinema Eforie, strada Eforie Nr.2, București, începând cu...

16-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Balanta, de Lucian Pintilie, revine in cinematogra…

Filmul Balanța (1992), prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD – Groupe Société Générale, va avea premiera de gală pe data de 4 februarie...

16-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Batalia pentru titlul de Survivor Romania incepe s…

Reality-ul va fi difuzat patru zile consecutiv, de sambata pana marti, de la ora 20:00! Cei 20 de concurenti s-au imbarcat deja in aeronava catre Republica Dominicana.

16-01-2020 | TV & Online | CineFan.ro

Productiile Sony Pictures obtin 20 de nominalizari…

Luni, 13 ianuarie a.c., la ora 15 a României, s-au anunțat nominalizările pentru cea de-a 92-a ediție a celebrelor Premii ale Academiei Americane de Film. Producțiile distribuite de studiourile Sony...

16-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Tranzit, selectat la Berlinale Co-Production Marke…

Tranzit, primul lung metraj al regizoarei Ana-Felicia Scutelnicu de după încheierea studiilor, a fost selectat pentru a participa în februarie, anul acesta, la Berlinale Co-Production Market.

16-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

The Outpost - sezonul 2: Interviu cu Jake Stormoen…

Serialul de tip fantasy, Avanpostul / The Outpost, revine la DIVA cu al doilea sezon, în premieră în România, luni, 20 ianuarie, de la 21:00.

15-01-2020 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Schimbari in grila Kanal D - Ce productii vom pute…

Kanal D le-a pregatit telespectatorilor surprize uriase, pentru aceasta iarna.

15-01-2020 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Animation Worksheep 2020 a dat start inscrierilor

A paisprezecea ediție a Animation Worksheep, singurul atelier intensiv de animație din România, așteaptă o nouă generație de cursanți între 6 – 28 martie 2020, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație...

15-01-2020 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Benzi desenate

Romanul grafic Watchmen, disponibil in Romania la Editura Art

In colectia Grafic (Editura Art) a fost lansat volumul de banda desenata Watchmen. ...