Din data de 17 ianuarie veți putea urmări la cinema mult așteptata continuare Băieţi răi pe viaţă / Bad Boys for Life.

Bad Boys for Life este al treilea film al seriei. După ce primele două au fost regizate de Maestrul Michael Bay, prezentul film are doi regizori noi: Adil El Arbi şi Bilall Fallah. Şi trebuie să recunosc… când am aflat că Michael Bay nu va regiza și al treilea film, m-am cam speriat că nu va fi la fel de antrenant ca anterioarele, dar după ce am ieșit din sala de cinema, pot spune că  schimbarea a fost de bun augur.

Pentru început, un mic remember despre evenimentele din primele filme (deși nu au legătură cu acest sequel). Primul film a fost lansat în 1995. Într-o noapte toridă de vară, e furată o cantitate mare de heroină în valoare de 100 de milioane de dolari, chiar din încăperea destinată depozitării dovezilor. Detectivii Marcus Burnett (Martin Lawrence) si Mike Lowrey (Will Smith), văd în rezolvarea acestui caz șansa vieții lor. Ei trebuie să recupereze drogurile înainte ca unitatea lor să ajungă de râsul lumii. Singura lor pistă se dovedește a fi seducătoarea Julie Mott (Tea Leoni), martora unei crime comise de către unul dintre hoți. 

La 8 ani după acest film a fost lansată și continuarea, Bad Boys II. Mike Lowrey (Smith) și Marcus Burnett (Lawrence) sunt desemnați să oprească invazia de ecstasy spre Miami. Tapia (Jordi Molla) un baron nemilos al drogurilor, e hotărât să își lărgească imperiul și să preia controlul asupra comerțului înfloritor cu narcotice, omorând pe oricine îi stă în cale. Frumoasa soră a lui Marcus, Syd (Gabrielle Union), un agent DEA sub acoperire, este prinsă la mijloc, forțându-i pe „băieții răi” să ajungă la limita legalității. 

Şi iată-ne în prezent. La 17 ani după cel de-al doilea film și la 25 de ani de la premiera primului, Băieții răi revin pe marele ecran pentru o nouă aventură! Regizat de Adil El Arbi și Bilall Fallah după un scenariu scris de Chris Bremner, Peter Craig și Joe Carnahan (care ar fi trebuit să şi regizeze acest film, dar care a renunţat datorită programului încărcat), Bad Boys for Life e cel mai bun film al acestei trilogii.

Mike Lowrey și Marcus Burnett au îmbătrânit. Mike visează că va prinde criminali până la 100 de ani, iar Marcus se gândește la pensionare. Doar ce a devenit bunic și vrea să petreacă mai mult timp alături de famile. Isabel Aretas (Kate del Castillo) evadează dintr-o închisoare mexicană fiind ajutată de fiul ei, Armando (Jacob Scipio). Traficanta de droguri jură răzbunare pentru toţi cei implicaţi în asasinarea soţului. E complet sărită de pe fix și alături de fiul ei vrea să răzbune moartea soțului ei eliminând rând pe rând judecători şi procurori, poliţişti şi experţi în criminalistică… Iar pe lista ei se află și Mike. În acelaşi timp, într-un contrast excelent, Mike şi Marcus se ceartă pe motivul pensionării.

În momentul în care are loc tentativa de asasinare asupra lui Mike, lucrurile se schimbă. Mike vrea să-l găsească pe cel răspunzător pentru tentativa de asasinat, pe când Marcus vrea să iasă la pensie. Dar are loc o tragedie și cei doi își unesc din nou forțele sub deviza „Luptăm împreună. Murim împreună”. Așa că revin în focurile acțiunii pe străzile din Miami, în urmăriri palpitante, cascadorii spectaculoase și surprize comice.

Ȋn lupta lor, vor avea şi ajutor - proaspăt înfiinţata unitate specială AMMO. Tehnica de luptă a devenit mult mai complexă și performantă, așa că veteranii deprinși să spargă uși au de învățat de la colegii lor mai tineri din noua unitate de elită Advance Miami Metro Operations (AMMO), care a introdus tactici de investigare cu tehnologii de ultimă generație la Miami P.D.

Will Smith „duce” filmul în spate, pe când Martin Lawrence e cel cu poantele. Regizorii și scenariștii reușesc să echilibreze scenele de acțiune cu comedia, rezultând un film foarte entertaining, și poate cel mai bun film de acțiune de la John Wick 3 până acum. Amprenta lui Joe Carnahan se simte, iar scenariul este unul care te ține antrenat în acțiune de la început până la final. 

Mike şi Marcus au avut dintotdeauna o problemă cu respectarea regulilor, o pasiune extraordinară pentru improvizaţie şi un mod extrem de personal de a-şi rezolva cazurile.

Michael Bay (care are și un cameo, dând astfel „binecuvântarea” lui acestui film), ridicase ștacheta destul de sus, iar noii regizori Adil El Arbi și Bilall Fallah au orientat franciza într-o direcție nouă, menținând dinamica electrizantă a cuplului Lowery/Burnett: „Energia și intensitatea lui Will și umorul relaxat al lui Martin scot ce e mai bun din cei doi”. Deși nu mai sunt atât de rapizi cum erau în tinerețe, Mike și Marcus au experiență și știu să iasă din situațiile critice. 

Mașinile de ultimă generație nu lipsesc nici din acest film: chiar la începutul filmului vedem un Porsche super-lustruit, noul model din Generația 992, care nu avea voie să fie zgâriat fiindcă nu ar fi putut fi înlocuit. Coordonatorul cascadoriilor este Mike Gunther, care a lucrat și la Transformers: Age of Extinction și Transformers: The Last Knight. Nu lipsesc nici senzațiile tari pe două roți: intră în scenă o mică armată de motociclete. 

În plus, pentru a-și intra în rol, actorii care-i interpretează pe agenții AMMO au urmat cursurile unui colegiu special pentru a se antrena și a se familiariza cu activitatea tactică a poliției din Miami. Un mare plus echipei AMMO formata din Paola Nuniez (Rita), Vanessa Hudgens (Kelly), Charles Melton (Rafe) și Alexander Ludwig (Dorn). Cunoscutul DJ Khaled are și el un cameo în acest film.

Căpitanul de poliție Howard (excepționalul Joe Pantoliano) are în acest film un rol mai mare și aduce un mare plus filmului cu temperamentul său coleric. Secvențele cu acesta sunt sarea și piperul filmului.

Legendarul producător Jerry Bruckheimer declară: „Filmul conține scene de acțiune cu cascadorii incredibile, personaje noi grozave și revelații surprinzătoare. […] Dar, chiar dacă nu ați văzut filmele anterioare Băieți răi, veți ajunge să iubiți personajele și să vă placă acțiunea în care vă conduc”. 

Iar criticii americani laudă acest al treilea film al seriei:

Cinema Blend: „Mult anticipatul sequel loveşte tare, te conduce rapid prin acţiune explozivă, cu glume mai ascuţite decât te-ai fi aşteptat şi celebrând practic tot ce a funcţionat în primele filme Bad Boys, dar totuşi căzând victima unor exagerări tipice acestei francize.”

Indiewire: „Bad Boys for Life nu-și propune să ridice ștacheta pe genul acesta de filme sau să rescrie rețeta blockbuster-ului, însă este minunat să-i vezi pe Lawrence și Smith intrând iar în pielea personajelor lor pentru care s-a găsit loc în peisajul actual de la Hollywood". 

Uproxx: „Pentru prima dată îmi pasă de Mike Lowrey și Marcus Burnett. Și pentru prima oară sper să mai vină alt Bad Boys". 

Și la final o veste bună: SONY a dat undă verde pentru realizarea celui de-al 4-lea film al seriei.

Băieţi răi pe viaţă / Bad Boys for Life ajunge în cinematografe din 17 ianuarie, distribuit de InterComFilm Romania.

Bad Boys Reply ('95) lyrics - Inner Circle

Bad boys bad boys

Watcha gonna do, whatcha gonna do

when they come for you

Bad boys, bad boys

Watcha gonna do, watcha gonna do

when they come for you

When you were eight

And you had bad traits

You go to school and you learn the golden rule

So why are you acting like a bloody fool

If you get hot you must get cool

Bad boys, bad boys

Watcha gonna do whatcha gonna do

When they come for you (repeat)

You chuck it on this one

You chuck it on this one

You chuck it on mother and

You chuck it on you father

You chuck it on you brother and

You chuck it on you sister

You chuck it on that one and you chuck it on me

Nobody naw give you no break

Police naw give you no break

Soldier naw give you no break

Not even you idren naw give you no break

Why did you have to act so mean don't you know

You're a human being born of a mother with

The love of a father reflections come and reflections go

I know sometimes you want to let go

I know sometimes you want to let go


Din aceeasi categorie...

Anonimul 2022: Câștigătorii celei de-a 19-a ediții

Lung metrajul 107 Mothers (Slovacia, Cehia, Ucraina), regizat de Peter Kerekes, a fost recompensat sâmbătă cu Trofeul ANONIMUL 2022.

Ce filme noi vedem la Cineplexx din 12 august

Iata premierele filmelor din aceasta saptamana cinematografica si informatiile referitoare la programul lor din rețeaua Cineplexx.

Caravana filmului românesc aduce filme pentru copii la Zilele Municipiului Brăila

Cinefilii vor putea revedea doua filme regizate de Elisbeta Bostan: Aminitiri din copilărie si Veronica se întoarce (foto).

Video: Anonimul 2022, la jumătatea parcursului - Repere din festival

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), a ajuns la jumătatea parcursului.

Oameni de treabă, noul film al lui Paul Negoescu, are premiera mondială la Sarajevo

Filmul îi are în distribuție pe actorii Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc.

Le Petit Nicolas deschide Animest 2022

Micuțul Nicolas, personajul care a marcat copilăria unor generații întregi de cititori din întreaga lume, îi invită la joacă pe creatorii săi în filmul care va deschide cea de-a 17-a ediție Animest (7-16 octombrie, București).

Anonimul 2022, la start: Peste 3000 de spectatori, la premiera națională Mariupolis 2

Documentarul Mariupolis 2, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în prezența a mai mult de 3 000 de spec...

Filme recente și ateliere de creație în cadrul Caravanei Metropolis 2022

Astăzi începe o nouă ediție a Caravanei Metropolis - Cinema în aer liber, experiența de cinematograf itinerant liber ce poposește până pe 14 august la Sibiu, în Piața Huet.

La Croisade, o comedie captivantă cu Louis Garrel și Laetitia Casta despre noile generații în fața schimbărilor climatice

Prezentat la Cannes în secțiunea Cinema for the Climate, Cruciada copiilor / La Croisade, este noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august.

Bullet Train: Acțiune, aventuri și umor în cel mai bun film al verii - Trenul Asasinilor

Din acest weekend putem vedea la cinema Bullet Train, cel mai nou film al regizorului specializat în filme de acţiune, David Leitch.

Kajillionaire de Miranda July prezentat în premieră la cineclubul F-Sides

Primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei – F-Sides Cineclub lansează o nouă serie de proiecții în premieră în cinematografe din Bucuresti si din țară.

Documentarul de investigație în focus la fARAD 2022

Festivalul internațional de film documentar fARAD revine la Arad între 7-11 septembrie 2022 pentru a noua ediție, dedicată documentarului de investigație.

Regizorul și producătorul Dan Chișu vine la CineFAN.podcast

Regizorul și producătorul Dan Chișu a venit la CineFAN.podcast cu cele mai interesante și inedite povești pe care le-a trăit până acum!

Balaur - Din 9 septembrie în cinematografe

Filmul lui Octav Chelaru îi are în rolurile principale pe Mălina Manovici și Alexandru Papadopol şi este inspirat din fapte reale.

Caravana filmului românesc se va afla la Slănic Moldova, în perioada 3-7 august

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale ajunge pentru prima dată în frumoasa stațiune Slănic Moldova.

Programul Festivalului Anonimul 2022

A fost anunțat programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022.

Nichelle Nichols, Uhura din seria originală Star Trek, moare la 89 de ani

Actriţa americană Nichelle Nichols, cunoscută pentru rolul Lt. Nyota Uhura din seria originală Star Trek, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică la vârsta de 89 de ani, a anunţat duminică familia ei într-un comunicat. ...

Metronom - premiat la Jerusalem Film Festival

Filmul Metronom, în regia lui Alexandru Belc, a fost distins seara trecută cu Premiul Nechama Rivlin pentru cel mai bun film internațional la Jerusalem Film Festival.

Brad Pitt și Sandra Bullock te așteaptă la cinema în Trenul Asasinilor

Ce poate fi acum mai “fierbinte” decât canicula? Un film de acțiune care ne ține pulsul ridicat, cu Brad Pitt și Sandra Bullock, desigur!

Mariupolis 2 deschide Festivalul Anonimul 2022

Regizat de regretatul Mantas Kvedaravičius, Mariupolis 2, care a fost prezentat în premieră mondială în luna mai la Cannes, va deschide cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022. ...

Vedetele au intrat în Gaşca Animăluţelor DC la avanpremiera specială de la Cineplexx

Evenimentul de lansare a animației Gașca Animalutelor DC / DC League of Super-Pets de marți, 26 iulie, a adus cele mai simpatice animaluţe de supereroi pe marele ecran de la Cineplexx Băneasa și față în față cu vedetele care au dublat animația și cop...

Caravana filmului românesc revine în Parcul Municipal din Onești

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale revine în Parcul Municipal din Onești în perioada 31 iulie – 6 august, cu noi surprize pentru iubitorii de film românesc.

Thrillerul psihologic Spre Nord, selecționat la Festivalul de Film de la Veneția 2022

Spre Nord, debutul în lung metraj al regizorului Mihai Mincan, va fi prezentat în premieră la cea de-a 79-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Grota / Il buco, o experiență cinematică mistică, din 29 iulie în cinematografe

Filmul câștigător al Premiului Special al Juriului la Festivalul de la Veneția 2021 poate fi văzut în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

Documentarele Maria, inima României și Regele Mihai: Drumul către casă, la BIFF 2022

Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lung metrajului.

Evenimente

BIDFF 2022: Lung metraje în premieră și evenimente culturale conexe

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu peste 25 de evenimente c...

Noutati Home Entertainment

The Matrix Resurrections pe 4K UHD (Steelbook si plastic), Blu-ray si DVD

Pro Video ne aduce al patrulea film din seria Matrix după Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) și The Matrix Revolutions (2013). The Ma...

Ultimele Stiri

Anonimul 2022: Câștigătorii celei de-a 19-a ediții

Lung metrajul 107 Mothers (Slovacia, Cehia, Ucraina), regizat de Peter Kerekes, a fost recompensat sâmbătă cu Trofeul ANONIMUL 2022.

14-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Noul sezon Chefi la cuțite aniversează un deceniu …

Sezonul 10 Chefi la cuțite va pune la bătaie, din toamnă, la Antena 1, cel mai râvnit trofeu al celebrei competiții culinare.

12-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Poveștile prind viață la AXN în mini vacanța din a…

De sâmbătă până luni, telespectatorii se vor bucura și mai mult de vară cu o selecție de filme pentru întreaga familie.

12-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

BIDFF 2022: Lung metraje în premieră și evenimente…

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu peste 25 de evenimente culturale dedicate atât publicului, cât și comunităților de...

12-08-2022 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Ce filme noi vedem la Cineplexx din 12 august

Iata premierele filmelor din aceasta saptamana cinematografica si informatiile referitoare la programul lor din rețeaua Cineplexx.

12-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Caravana filmului românesc aduce filme pentru copi…

Cinefilii vor putea revedea doua filme regizate de Elisbeta Bostan: Aminitiri din copilărie si Veronica se întoarce (foto).

11-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Video: Anonimul 2022, la jumătatea parcursului - R…

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), a ajuns la jumătatea parcursului.

11-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Oameni de treabă, noul film al lui Paul Negoescu, …

Filmul îi are în distribuție pe actorii Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc.

11-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Filmul Prada - pe locul 1 in topul premierelor de …

Aclamatul film thriller, Prada / Prey de la 20th Century Studios este cea mai vizionată premieră de film pe Disney+, sub brandul Star, în toate teritoriile unde platforma de streaming...

10-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Le Petit Nicolas deschide Animest 2022

Micuțul Nicolas, personajul care a marcat copilăria unor generații întregi de cititori din întreaga lume, îi invită la joacă pe creatorii săi în filmul care va deschide cea de-a 17-a...

10-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Ultimul sezon al serialului Adela incepe joi, 25 a…

Aşteptarea a luat sfârşit! Cum #dacaejoieAdela, cel mai nou sezon al serialului şi totodată ultimul capitol al poveştii Adela - Ce-i al tău e și al meu, va avea premiera...

10-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Anonimul 2022, la start: Peste 3000 de spectatori…

Documentarul Mariupolis 2, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în...

10-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Filme recente și ateliere de creație în cadrul Car…

Astăzi începe o nouă ediție a Caravanei Metropolis - Cinema în aer liber, experiența de cinematograf itinerant liber ce poposește până pe 14 august la Sibiu, în Piața Huet.

09-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

La Croisade, o comedie captivantă cu Louis Garrel …

Prezentat la Cannes în secțiunea Cinema for the Climate, Cruciada copiilor / La Croisade, este noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august.

08-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

12 celebrități intră în junglă în show-ul Sunt cel…

Sunt celebru, scoate-mă de aici! este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și le pune față-n față cu cele mai mari fobii ale lor.

08-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Bullet Train: Acțiune, aventuri și umor în cel mai…

Din acest weekend putem vedea la cinema Bullet Train, cel mai nou film al regizorului specializat în filme de acţiune, David Leitch.

06-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

They Live și Christine de John Carpenter - în augu…

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

06-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Kajillionaire de Miranda July prezentat în premier…

Primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei – F-Sides Cineclub lansează o nouă serie de proiecții în premieră în cinematografe din Bucuresti si din țară.

06-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Documentarul de investigație în focus la fARAD 202…

Festivalul internațional de film documentar fARAD revine la Arad între 7-11 septembrie 2022 pentru a noua ediție, dedicată documentarului de investigație.

06-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Regizorul și producătorul Dan Chișu vine la CineFA…

Regizorul și producătorul Dan Chișu a venit la CineFAN.podcast cu cele mai interesante și inedite povești pe care le-a trăit până acum!

05-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Benzi desenate

A aparut vol. 35 al colectiei Marvel Must-Have - Spider-Man / Black Cat: Infernul violentei

Libertatea in parteneriat cu Editura Litera continua editarea colectiei inedita de benzi desenate: Marvel Must-Have. Săptămâna aceasta a apă...