Din 7 februarie rulează pe marile ecrane de la noi Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn / Păsări de Pradă şi fantastica Harley Quinn.

Birds of Prey e al optulea film din DC Extended Universe, a cărui acţiune se petrece după Suicide Squad. E primul film al acestei serii care nu este 3D. E regizat Cathy Yan după un scenariu scris de Christina Hodson.

Harley Quinn ne spune povestea vieţii ei. Aflăm originile acesteia şi cum s-a despărţit de Joker după evenimentele din Suicide Squad.

„Joker și eu? Ne-am despărțit... Pentru prima dată eram complet singură. Dar nu eram singura damă din Gotham care își dorea emancipare. Aceasta este povestea noastră. EU o spun, așa că voi începe de unde naiba vreau.”

Harley Quinn (Margot Robbie) este o reprezentantă a haosului şi nimeni nu-i poate contesta asta, dar tot prăpădul de pe ecran uneori sugerează disperare şi nu siguranţă de sine. După ce duşmanii ei află că s-a despărţit de Joker, începe să fie vânată din toate părţile. 

Scenariul e pueril, ea făcând echipă cu Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Junee Smollett-Bell) şi „poliţista” Renee Montoya (Rosie Perez) pentru a o proteja pe Cassandra Cain (Ella Jay Basco) de asasinii trimiși de Black Mask (Ewan McGregor) și acolitul său Victor Zsasz (Chris Messina). Cassandra a înghițit un diamant care are incriptate date ce l-ar face bogat pe cel care-l deține. Acțiunea are loc în jurul fetei care trebuie să elimine acest diamant.

Cinstit… M-am gândit că după eșecul Justice League, cei de la Warner Bros au învățat cum să facă filme. Din păcate Birds of Prey ne dovedește ca nu au găsit încă rețeta succesului. Fiind un colecționar de filme, o să-l cumpăr când va fi lansat pe 4K UHD / Blu-ray doar că face parte din serie, nu că mi-a și plăcut. 

Luptele însă sunt excelent coregrafiate iar oponenții sfârșesc în cele mai ciudate moduri. Aș putea spune că e o combinație între John Wick și Deadpool (când vine vorba de momente comice). Nici nu e de mirare, pentru că regizorul celor două filme menționate mai sus, Chad Stahelski „a pus umărul” la scenele de acțiune din acest film, poate singurele ce merită menționate ca fiind la un nivel absolut fantastic.

Regizoarea Cathy Yan, a declarat: „El a făcut o parte din echipa a doua de filmare, pe perioada filmarilor suplimentare (reshoots), iar compania sa, 87eleven ne-a ajutat pe parcursul filmarilor la acest proiect. Mi-a plăcut foarte mult modul în ei creează scenele de acțiune”. Ea a mai mentionat că modelele de inspiraţie pentru film au fost Quentin Tarantino şi Akira Kurosawa. Cinstit... Nu prea se vede. 

Birds of Prey e o aventură presărată din plin cu umor negru și autoironie și despre emanciparea femeilor. Deși putea să se ridice ușor la nivelul succesului Wonder Woman, Birds of Prey eșuează în a ajunge la inimile spectatorilor datorită unui scenariu foarte slab și al unei regizoare fără experiență care cu siguranță s-a trezit că acest proiect a fost mai mult decât a putut ea duce.... păcat, Harley Quinn ar fi meritat mai mult! 

Să sperăm că sequel-ul va fi mai antrenant. Finalul acestui film ne dă speranțe că un sequel ar putea apărea la un moment dat. Dacă vor schimba regizorul și scenariștii, un sequel ar putea salva viitorul lui Harley la cinema. Povești, slavă Domnului, sunt destule!