Din 21 februarie puteţi urmări în cinematografe Sonic the Hedgehog, un film live-action bazat pe seria de jocuri video-blockbuster create de Sega.

Protagonistul jocului şi filmului, este legendarul arici albastru antropomorf care luptă cu răul doctor Robotnik, un om de știință nebun.

Sonic the Hedgehog este regizat de Jeff Fowler, după un scenariu scris de Patrick Casey și Josh Miller, și îi are ca personaje pe James Marsden, Jim Carrey și Ben Schwartz ca voce a lui Sonic. 

În 2013, Sony Pictures a achiziționat drepturile de ecranizare a jocului şi până în 2014, a avut în dezvoltare acest proiect. Fowler a fost angajat să regieze în 2016. După ce Sony a pus renunţat la proiect, Paramount Pictures l-a achiziționat în 2017, iar majoritatea distribuției s-a semnat până în august 2018. 

Filmările s-au desfăşurat în perioada iulie - octombrie 2018 în Ladysmith și Parksville atât pe Insula Vancouver, și în Vancouver, Columbia Britanică, Canada. 

Sonic the Hedgehog a fost programat inițial să fie lansat în SUA pe 8 noiembrie 2019, dar a fost apoi amânat pentru 14 februarie 2020, după o reacție copleșitor de negativă a fanilor la primul trailer, care a fost lansat pe 30 aprilie 2019. 

Old Sonic vs New Sonic.

Primele imagini din filmul regizat de Jeff Fowler, publicate la începutul lunii martie, au stârnit o mulțime de comentarii negative legate de dinții perfecți, mult prea asemănători cu cei umani, și membrele disproporționate. Paramount Pictures a luat în considerare criticile și a amânat lansarea peliculei, pentru a avea timp să refacă complet înfățișarea protagonistului.

Miller a spus: „Este vorba despre o franciză, deci va trebui să fie totul grozav. Uite, am fost de partea fanilor aici, la fel și Jeff. Când lucrurile au luat-o razna, am mers și am spus că trebuie să admitem greșeala. Acesta era cel mai bun mod de a gestiona situația. Și fanii au ceva de spus. Și există un mod corect de a-i asculta”.

Paramount a întârziat filmul pentru a redesena Sonic, al cărui design original a atras cele mai multe critici. Noua variantă a fost afișată într-un nou trailer care a fost lansat mondial pe 12 noiembrie 2019. Al doilea trailer a fost bine primit pentru tonul și umorul său, cu redesenarea lui Sonic primind laude deosebite, mulți remarcând cât de asemănător este cu designul original al lui Sonic în jocuri.

Sonic (voce Ben Schwartz) e un arici supersonic dintr-o altă dimensiune, care printr-o serie de împrejurări ajunge în universul nostru. El încearcă să se acomodeze cu viața pe Pământ și încearcă să se ascundă cât mai bine, dar îl plictisește de moarte viața în ascunzătoare. 

Dar din cauza unui puls electromagentic pe care-l are în timp ce joacă baseball singur, întrerupe curentul de pe coasta de Vest. În scenă intră Guvernul care dorește să prindă acest extraterestru. Când e descoperit, armata americană îl trimite pe diabolicul doctor Ivo Robotnik (Jim Carrey) să-l captureze, dar scopul lui Ivo e acela de a folosi superputerile lui Sonic pentru a domina lumea.

Doar că Sonic nu luptă de unul singur. Face echipă cu șeriful Tom Wachowski (James Marsden) în lupta cu acest doctor malefic. Obiectivul lui Sonic e acela de a-și recupera inelele magice și să se teleporteze într-o lume a ciupercilor.

James Marsden e șeriful Tom Wachowski, care s-a plictisit de Green Gills și își dorește cu ardoare să devină polițist în San Francisco, unde poate avansa. Problema e că în Green Hills nu are parte de acțiune, dar totul se schimbă în viața sa, în momentul în care face cunoștință cu „ceața albastră”. Personajul său are povestea ce mai consistentă.

Pe Jim Carrey în schimb nu l-am mai văzut demult într-un rol care să-mi placă cu adevărat. Joacă magnific rolul de personaj nebun de joc video. E un personaj dezaxat cu un IQ de invidiat. Se consideră cel mai inteligent om de pe planetă. Pe toți cei care se află în jurul lui îi consideră proști. E doar el și dronele lui. Țipă și urlă ca un dement când nu ies lucrurile ca la carte.

Scenariul e amuzant, dar are scăpări pentru că unele glume nu au haz. Poveste e comună, iar Sonic e un fel de Flash. De data asta Sonic luptă pentru prietenii săi şi are tot ce-i trebuie să fie captivant și copiii să rămână lipiți de scaune până la final. Doar e un film pentru cei mici, nu pentru „babalâci” ca noi. 

Singurul meu regret e că nu a apărut Tails, cea mai bună prietenă a lui Sonic. Dar dacă rămâneți pe scaune, când începe genericul de final, veți avea o surpriză în timpul acestuia.

Sonic the Hedgehog rulează la cinema din 21 februarie, distribuit de Ro Image 2000.