Iată titlul biografiei unuia dintre cei mai populari actori de cinema din România, apărută la Editura Terra din Focșani.

Cartea este semnată de Annie Muscă și reunește în peste 400 de pagini pasaje insolite din viața actorului născut în 1936, sub semnul Fecioarei, într-o mahala cosmopolită a Piteștilor.

Nenumărate spectacole de teatru l-au avut protagonist și peste 60 de filme artistice i-au prezentat numele pe generic. Actor la Sibiu în anii ’60 și peste trei decenii pe scena Teatrului Odeon din București. Peregrin prin teatre la vârsta „pensionării”, a tratat totul cu umor, tandrețuri și duioșie. 

Fotografii și confidențe, caiete de teatru și sute de metri de peliculă! Iată martorii-cheie în biografia actorului care și-a trăit viața cu maximă intensitate. 

Maestru al ludicului, Sebastian Papaiani a rămas pentru cinefili, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români de comedie. 

Annie Muscă, printr-o documentare excepțională, oferă lectorului o profundă cronică de viață profesională și privată. Cele peste 300 de note de subsol, minuțios redactate, filmografia și fișa cu spectacolele de teatru din anexa cărții, toate reprezintă un proiect exhaustiv ambițios al autoarei și un tribut adus oamenilor de teatru și cineaștilor dispăruți. 

Pentru prima oară, o carte reface viață celui care s-a dovedit a fi un veritabil erou de poveste.

Mai multe informații despre carte și despre cum puteți deveni cititori, găsiți la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cărți publicate de aceeași autoare:

• Tudor Vornicu. Focșani: Editura Terra, 2008

• Dan Mihăescu. Spovedania unui umorist. Focșani: Editura Terra, 2010

• Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut. București: Editura Adevarul, 2012

• Ion Miclea. Povestea unui fotograf. București: Editura Biblioteca Bucureștilor, 2012

• Pantelie Tuțuleasa. Întâlnire cu un alt fel de cineast. Focșani: Editura Terra, 2013

• Dan Puican. Radioul este viața mea. București: Editura Adevărul, 2013