Prezentat în secțiunea New Directors, filmul Marocco (titlul internațional Mikado) al regizorului Emanuel Pârvu a avut premiera mondială aseară la Festivalul de Film de la San Sebastian.

Filmul îi are în rolurile principale pe Șerban Pavlu, Ana Indricău și Tudor Cucu-Dumitrescu într-o poveste despre neîncredere și gesturile cu intenții bune care duc la consecințe nefaste.

În distribuție se mai află Crina Semciuc, Emilia Popescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea, dar și copiii Amalia Constantinescu și Sonia Stolea.

La sfârșitul proiectiei la care au participat actorii din rolurile principale, regizorul, producătorul dar și directorul de imagine, Silviu Stavilă, și editorul de montaj, Dan Ștefan Pârlog, publicul a aplaudat minute în șir.

“O împlinire uriașă. Un sentiment de plinătate, o bucurie imensă. Un lucru pe care ni l-au menționat și organizatorii - să ai atâtea aplauze și să rămână peste 70% din sală la discuția de după, asta înseamnă că le-a plăcut mult,” spune Emanuel Pârvu despre prima întâlnire cu publicul a filmului său.

Reacțiile  actorilor din rolurile principale după ce - chiar și ei - au văzut pentru prima dată filmul.

Șerban Pavlu: “Mă aflu pentru a doua oară în selecția festivalului de la San Sebastian și regăsesc același public fantastic. Numeros (în ciuda restricțiilor), atent, empatic și curios. Este un sentiment fantastic să ai premiera mondială în fata unor oameni atât de pasionați de cinema”.

Tudor Cucu – Dumitrescu: “A fost spectaculos, iar publicul a reacționat foarte bine la film. Au stat cu sufletul la gură alături de noi, iar la aplauze a fost de-a dreptul emoționant. Când am ieșit de la film ploua torențial. A rămas toată lumea în foaier. A fost foarte drăguț.”

Ana Indricău: "Am avut parte de o atmosferă foarte caldă și m-am simțit foarte bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că am avut ocazia să particip cu primul meu rol într-un lungmetraj la un festival atât de mare. Cu siguranță a fost una dintre cele mai emoționante și frumoase experiențe din viața mea."

Secțiunea New Directors a Festivalului de Film de la San Sebastian premiază producțiile regizorilor aflați la debut sau la cel de-al doilea film. Marocco este cel de-al doilea lung metraj al regizorului Emanuel Pârvu, primul film Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor (2017) fiind răsplătit la Festivalul de film de la Sarajevo cu premiile pentru cel mai bun regizor și cel mai bun actor în rol principal (Șerban Pavlu).

Marocco s-a întâlnit aseară cu primii săi spectatori într-o sală de cinema. Suntem foarte recunoscători că acest lucru s-a întâmplat la Festivalul de la San Sebastian, filmul pleacă de acum în călătoria lui către public, pe care ne-o putem doar imagina ca fiind una lungă și consistentă. Probabil că așa emoții ca aseară, înainte și după proiecție, vom mai avea la premiera românească a filmului”, spune Miruna Berescu, producătorul filmului.

Scenariul filmului Marocco este semnat de Alexandru Popa și Emanuel Pârvu, filmul este produs de Miruna Berescu (prin FAMart) alături de co-producătorii Jordi Niubo, Teodor Mirea și Bogdan George Apetri.

Marocco / Mikado este produs cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și realizat în colaborare cu Televiziunea Română, în co-producție cu i/o post Cehia, Natura Party, The East Company Productions, FAMart Films Production și distribuit de Wide International.

Finanțatori: Publicis Groupe Media, Lidl, Vodafone România, E.ON Energie România, Foodpanda, Eurolife

Marocco va putea fi văzut în cinematografele din România în această toamnă.

Foto: Miruna Berescu, Emanuel Parvu Tudor Cucu, Ana Indricau, Serban Pavlu.