James Bond este un personaj fictiv creat de romancierul Ian Fleming în 1953. Bond este un agent secret britanic MI6, numele său de cod fiind Double O Seven (007).

De-a lungul anilor, el a fost interpretat de Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și, mai nou, Daniel Craig.

În total s-au realizat 25 de producții. Dar 2 filme nu au fost realizate de Eon Productions, deci ele nu fac parte din serie. Cele 2 filme sunt: Casino Royale (1967) și Never Say Never Again (1983). În 1961, producătorii Albert R. Broccoli și Harry Saltzman și-au unit forțele pentru a achiziționa drepturile de transpunere în film pentru romanele lui Fleming. Ei au fondat compania de producție Eon Productions și cu sprijinul United Artists, au început să lucreze la primul film din serie.

Dr. No (1962)

Când un agent secret al Marii Britanii este ucis în Jamaica, James Bond (Sean Connery), agentul cel mai cunoscut al Agenției de Contraspionaj a Angliei, este trimis să investigheze cazul. Bond află că un oarecare Dr. No (Joseph Wiseman), un misterios om de știință, cumpărase o insulă în apropierea Jamaicăi și desfășura acolo un experiment secret. Ajuns pe acea insulă, Bond o întâlnește pe Honey (Ursula Andress), o fermecătoare blondă, care adună scoici. Înainte ca Bond să-și pună în acțiune farmecul, cei doi sunt capturați de oamenii doctorului No. Situația nu e prea roz pentru eroul nostru. De la doctorul No în persoană, Bond află că scopul experimentului e de a pune mâna pe rachetele de la Cape Carnaval pentru a le folosi în slujba răului…  În acestă producție veți auzi pentru prima dată celebra replică: „Numele meu e Bond, James Bond.” Dr. No a câștiga Globul de aur pentru cea mai promițătoare debutantă (Ursula Andress).

From Russia with Love (1963)

De această dată, faimosul agent britanic James Bond (Sean Connery), e trimis la Istanbul pentru a sustrage de la Ambasada Sovietică un dispozitiv de decodificare. Deși Serviciul Secret al Marii Britanii este de părere ca rușii întind o capcană, sunt dispuși să riște viața celui mai titrat agent al lor, deoarece acel dispozitiv este foarte important. Succesul operațiunii depinde de ajutorul unei atrăgătoare agente sovietice, Tatiana Romanova (Daniela Bianchi), pe care Bond ar trebui să o ajute să fugă în Occident. Dar Tatiana îndeplinește de fapt ordinele KGB-ului și vrea să-i întinda o cursă lui Bond. Ceea ce nu știu nici unul, nici celălalt, este că Rosa Klebb (Lotte Lenya), șefa Tatianei la KGB, a fugit și ea din Uniunea Sovietică, iar acum face parte din sindicatul crimei, SPECTRE. Printre curse cu elicoptere și urmăriri acvatice, Bond trebuie să dejoace planurile agenților SPECTRE și să recupereze dispozitivul. From Russia with Love a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cea mai bună piesă originală.

Goldfinger (1964)

De această dată, eroul negativ este Auric Goldfinger (Gert Fröbe) un milionar megaloman. În acestă lume găsim victime ucise cu discuri de aur și luptători coreeni impecabil costumați. Influentul Auric Goldfinger a inițiat „Operațiunea Grand Slam”, un plan cataclismic de a fura aurul din Fort Knox și a distruge economia lumii. Înarmat cu Aston Martin-ul lui, James Bond (Sean Connery) trebuie să oprească planurile adversarilor săi. Mai întâi, trebuie să-l înfrângă pe Oddjob (Harold Sakata), un servitor mut care ucide pe oricine aruncând cu pălăria lui letală. Mai este și Jill Materson (Shirley Eaton), care va da o nouă conotație expresiei „fata de aur”. Dar ce spuneți de mâna dreaptă a lui Godfinger, Pussy Galore (Honor Blackman)? Ea este o tânără pilot foarte sexy, ale carei sentimente romantice față de Bond îi complică implicarea ei în planul lui Goldfinger. În plus, găsim aici ceva din convingerea scriitorului Ian Fleming că o tăvăleală în fân cu Sean Connery e de ajuns pentru a o determina pe Pussy nu doar să treacă de partea cealaltă, ci și să-și schimbe orientarea sexuală. Goldfinger este primul film din serie care a primit premiul Oscar pentru cele mai bune efecte sonore.

Thunderball (1965)

În timpul unei misiuni de antrenament a NATO este furat un întreg arsenal atomic. Întreaga lume e prizoniera sindicatului crimei, SPECTRE, care e gata să lanseze două bombe atomice asupra a două mari orașe. James Bond (Sean Connery) trebuie să localizeze cele doua bombe înainte ca dezastrul să aibă loc. Ajutat de frumoasa Dominique „Domino” Derval (Claudine Auger), Bond reușește să-l găsească pe Emilio Largo (Adolfo Celi), numărul doi din SPECTRE, capul răutăților. Bond e prins și închis într-o grotă și lăsat să se înece. În ultimul moment, e salvat de un elicopter. Largo se îndreaptă cu iahtul lui, la bordul căruia se află bomba atomică, spre Miami. Paza de Coastă și Marina își unesc forțele pentru a face față atacului lansat de SPECTRE, dar…. singura speranță rămâne Bond, James Bond. Thunderball  a primit un premiu Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

You Only Live Twice (1967)

James Bond (Sean Connery) se trezește între ciocan și nicovală atunci când navele spațiale rusești și americane încep să dispară, ambele părți suspectându-se reciproc, ajungând în pragul izbucnirii celui de-al treilea Război Mondial. Acesta era planul celor din cadrul sindicatului crimei SPECTRE, în special al agentului Ernst Blofeld (Donald Pleasence), cel care a provocat această criză internațională. Misiunea lui Bond este de a merge în Japonia ca să facă cercetări. Cu ajutorul unor femei frumoase, Bond localizează sediul central al lui Blofeld, în interiorul unui vulcan care nu era activ… 

On Her Majesty’s Secret Service (1969)

Noul Bond e George Lazenby, deoarece Sean Connery a refuzat să revină în rolul agentului secret britanic. Este singurul film în care Bond se însoară. 

Bond pleacă sub acoperire în Alpi. Blofeld (Telly Savalas), agentul sindicatului crimei SPECTRE, și-a construit un laborator in Alpi, unde pune la punct ultimele detalii pentru noul său plan de a cuceri lumea. Sub pretextul că a gasit un medicament pentru alergii foarte rare, el atrage 10 femei cu astfel de probleme și le promite această soluție pentru alergiile lor. Dar aceste 10 femei nu știu că ele sunt de fapt „cobaii” pe care el își testează noul ser. Toate femeile se întorc acasă cu un virus care poate distruge orice formă de viață. Misiunea lui Bond acum este de a localiza acest laborator și de a-l opri pe Blofeld, înainte ca acesta să-și pună în aplicare planul mortal. Pentru a-l opri pe Bond, Blofeld o răpește pe Tracy (Diana Rigg), colaboratoarea lui James, de care acesta s-a îndrăgostit. Acum Bond are 2 misiuni: să oprească planul diabolic al lui Blofeld și să-și salveze iubita. On Her Majesty’s Secret Service a primit o nominalizare la Globurile de aur pentru cel mai promiţător debutant (George Lazenby).

 

Diamonds are Forever (1971)

Este ultimul film din serie în care Sean Connery intepretează rolul lui Bond. El a spus că e prea bătrân pentru acest rol şi a fost înlocuit în următoarea parte a seriei de Roger Moore, care era cu 2 ani mai în vârstă decât Connery. Dar Connery se va mai întoarce pentru un film care nu face parte din serie. Are şi un titlu superb, inspirat din declaraţia sa: Never Say Never Again (Niciodată să nu spui niciodată). 

De această dată, James Bond investighează nişte activităţi misterioase pe piaţa diamantelor, activităţi care au loc după un furt de diamante nepreţioase. Dar ceea ce descoperă Bond este că în spatele acestor furturi se află Ernst Blofeld (Charles Gray). Blofeld are de data aceasta un nou plan, iar pentru asta va avea nevoie de o grămadă de diamante pentru a construi un laser de distrugere în masă, pe care intenţionează să-l lanseze în spaţiu cu un satelit. Acest laser ar putea fi utilizat pentru a ataca oraşe, dar şi împotriva marinei şi aviaţiei militare a întregii lumi. Dar împreună cu ajutorul lui Tiffany Case (Jill St. John), Bond încearcă din nou să-l oprească pe acest maniac, care este în stare de orice ca să-și ducă planul la capăt. În misiunea sa, iese la iveală multi-miliardarul Willard Whyte (Jimmy Dean), care s-ar putea să dețină informații cheie despre locația secretă a lui Blofeld. Diamonds are Forever a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun sunet.

Live and Let Die (1973)

Bond (Roger Moore), de această dată, investighează crimele a trei agenţi din cadrul MI:6. Nu durează mult până când acesta îşi găseşte vinovatul în persoana lui Kananga (Yaphet Kotto), cunoscut şi sub numele de Mr. Big. Locuitorii unei mici insule din Caraibe nu ştiu că acest Kananga pune la cale un transport enorm de droguri către Statele Unite ale Americii pentru a crea o dependenţă la nivel naţional. 007 trebuie să-l oprească pe Kananga înainte ca acesta să-şi pună în aplicare planul diabolic. Insulele din Caraibe sunt un focar al cultului voodoo, al superstiţiilor şi al ocultismului. Bond ajunge la Kananga prin Solitaire (Jane Seymour), o frumoasă ghicitoare care citeşte în cărţile de tarot. Ea este crucială pentru planul lui Kananga, dar nici ea nu rezistă farmecelor lui Bond. Bond are de trecut prin multe pericole în misiunea sa, de la rechini albi până la uriaşi aligatori, ceremonii voodoo şi un şerif suspicios care se întreabă de fapt de partea cui este acest misterios Bond. Live and let Die a fost nominalizat la Oscar pentru cea mai bună muzică originală. 

The Man With the Golden Gun (1974)

Acum, misiunea lui James Bond (Roger Moore) este de a recupera un dispozitiv numit „Solex Agitator”, un mecanism care poate capta energia solară. Acest dispozitiv poate redirecționa această energie, fiind astfel transformat într-o armă de distrugere în masă pentru oricine o controlează. Dar în căutarea acestui dispozitiv este și Francisco Scaramanga (Christopher Lee), un renumit asasin, care poate fi identificat după pistolul lui de aur. El caută acest dispozitiv ca să îl ademenească pe Bond într-o cursă, pentru a-l ucide. Când agentul 007 descoperă că el este următoarea țintă a lui Scaramanga, e azvârlit într-un joc de-a șoarecele și pisica, continuând căutarea și evitându-și în același timp asasinul la fiecare pas. Singura slăbiciune a agentului 007 sunt femeile. În acest caz, Andrea Anders (Maud Adams), amanta lui Scaramanga, si Nick Nack (Hervé Villechaize). În misiune este ajutat Mary Goodnight (Britt Ekland). Oare va supraviețui Bond confruntării finale pe insula izolată a lui Scaramanga? 

The Spy Who Loved Me (1977)

De această dată, dispar în mod misterios mai multe submarine americane și rusești. Dar în spatele acestor dispariții se află o navă subacvatică imensă, care caută să „înghită” cât mai multe submarine, pentru a provoca un nou război rece. Pentru a-i găsi pe cei responsabili, James Bond (Roger Moore) se aliază cu o frumoasă agentă rusoaică pe nume Anya Amasova (Barbara Bach). Împreună, descoperă mici indicii, care, puse cap la cap, îi vor conduce la Karl Stromberg (Curd Jürgens), un mare magnat care deține o flotă impresionantă. Scopul acestuia? Dominarea lumii, după ce ambele mari forțe militare ale lumii se vor distruge în urma războiului. Visul lui Stromberg este la fel de bolnav ca mintea lui. El vrea să distrugă lumea în cele din urmă, pentru că visează la un viitor în care lumea va fi înconjurată numai de apă, iar omenirea va trebui să se acomodeze cu noul stil de trai pe apă. De această dată, agentul 007 va avea un adversar pe măsură: Jaws (Richard Kiel), un om gigant cu dinți de oțel. The Spy Who Loved Me a avut 3 nominalizări la Oscar pentru: cea mai bună scenografie, cea mai bună muzică originală, cea mai bună coloană sonoră și 2 nominalizări la Globurile de Aur pentru: cea mai bună piesă originală și cea mai bună coloană sonoră. 

Moonraker (1979)

James Bond (Roger Moore) își mută domeniul de activitate de pe continentele Globului și se lansează în spațiu. Hugo Drax (Michael Lonsdale) este un multimilionar care și-a folosit toate resursele sale financiare pentru a construi o stație spațială, numită MoonRaker, ce orbitează Pământul, dar nu în scopuri benefice. Drax intenționează să folosească stația sa spațială pentru a obține controlul asupra întregii lumi. Totul depinde acum de Bond. Misiunea il poartă pe acesta dintr-un capăt în celălalt al lumii (din Veneția până la Rio De Janeiro, din cetatea veche a Tikal-ului până în junglele din America Centrală) și chiar în spațiu. În misiune, 007 e ajutat de o agentă CIA, Holly Goodhead (Lois Chiles). Soarta omenirii se află în mâinile celor doi. Bineînțeles, în aventura lor, vor da de maleficul Jaws (Richard Kiel). Moonraker a fost nominalizat la premiile Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

For Your Eyes Only (1981)

Scufundarea unei nave britanice de spionaj, provocată de o explozie, atrage după sine implicarea mai multor agenții de spionaj. Rușii își unesc forțele ca să pună mâna pe un dispozitiv ce controlează submarinele britanice, ATAC. Dându-și seama că nu se pot implica direct în această misiune, rușii apelează la un spion grec. Văzând că în joc este viitorul Angliei, James Bond (Roger Moore) își face apariția și-i cere ajutorul Melinei Havelock (Carole Bouquet). Lor li se alătura Kristatos (Julian Glover), un bogat om de afaceri, fost erou al Mișcării de Rezistență din Grecia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Alături de ei, apar și o frumoasă patinatoare nemțoaică și o contesă de aceeași origine. Din nou, soarta Angliei depinde de un singur om. Acesta este Bond, James Bond. For Your Eyes Only  a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună muzică originală și o nominalizare la Globurile de Aur pentru cea mai bună piesă originală. 

Octopussy (1983)

Agentul 007 investighează uciderea unui alt agent, găsit mort și cu degetele încleştate pe un ou faberge nepreţuit. De data aceasta, Bond (Roger Moore) se implică în lumea spionajului internaţional. Orlov (Steven Berkoff), un general rus, plănuieşe să pună stăpânire pe Europa. Aşa că el ameninţă că va instala o bombă la o baza aeriană din Vestul Germaniei, astfel încât explozia să pară un accident. Ca rezultat al acestui dezastru, NATO va încheia un pact unilateral de dezarmare şi Rusia va putea astfel să invadeze Europa. Ruşii sunt ajutaţi de Kamal (Louis Jourdan), un prinţ afgan care lucrează pentru superba Octopussy (Maud Adams), o femeie de afaceri care „dictează” totul de pe o insulă pustie de lângă India. Bond pleacă spre exotica insulă s-o convingă pe Octopussy să i se alieze, ca împreună să salveze Europa de agresiunea sovietică.

A View to a Kill (1985)

Bond (Roger Moore) se confruntă cu un nou adversar de temut, pe nume Max Zorin (Christopher Walken). Max este un mare om de afaceri internațional, iar intențiile lui sunt de a pompa în San Andreas apa din mare și să provoace un cutremur de pământ care ar distruge Silicon Valley, putând astfel să pună stăpânire pe întreaga lume. Ca să-și ducă la îndeplinire planul, Zorin este ajutat de atrăgătoarea May Day (Grace Jones). Dar pentru o situație de criză ca aceasta, este nevoie de agentul secret al Majestății sale. Lui Bond i se aduce la cunoștință că are la dispoziție doar 36 de ore ca să-i dea peste cap planul lui Zorin. 007 se aliază cu frumoasa Stacey Sutton (Tanya Roberts), de profesie geolog care, din motive numai de ea cunoscute, vrea să-i sucească mințile. Totul culminează într-un duel pe culmile cele mai înalte ale Podului Golden Gate. 

The Living Daylights (1987)

Un agent este ucis în timpul unei operațiuni de antrenament. James Bond (Timothy Dalton) se găsește în situația de a-l ajuta pe un general rus să evadeze din Cortina de Fier. Când generalul este prins, Bond decide să-l găsească, dar descoperă de ce Kara (Maryam d’Abo), o violoncelistă, ar vrea să-și ucidă binefăcătorul. Bond fuge cu ea mai întâi la Viena, apoi în Maroc, sfârșind într-o închisoare din Afganistan. Bond acționează singur și se luptă cu agenţi ai KGB-ului, cu contrabandiști de arme și droguri, riscându-și viața la fiecare pas. Astfel, Bond descoperă un complot de a folosi arme de distrugere în masă, care ar putea avea consecințe globale, iar pentru a opri acest complot, ajunge în deșertul afgan, în care va lupta pentru a păstra pacea în lume, alături de luptătorii libertății din Afganistan.

Licence to Kill (1989)

Bond (Timothy Dalton) îl ajută pe prietenul său din CIA, Felix Leiter (David Hedison), să-l captureze pe un mare traficant de droguri, Franz Sanchez (Robert Davi). După această misiune, Bond își conduce prietenul la altar, Felix însurându-se cu frumoasa Della Churchill (Priscilla Barnes). Dar Franz evadează și-l torturează pe Felix și o omoară pe soția lui, Della. Astfel, seducătorul agent secret britanic, James Bond 007, încalcă ordinele şi-şi predă arma şi „permisul de ucis”, demisionând din postul lui de agent al Majestății sale, pentru a răzbuna uciderea Dellei. James pornește într-o nouă misiune de răzbunare, de data aceasta personală. El ajunge în Mexico City, unde este ajutat de o frumoasă agentă CIA, Pam Bouvier (Carey Lowell). În ajutorul lui mai vine și frumoasa amantă a lui Sanchez, Lupe Lamora (Talisa Soto) și partenerul lui, Q (Desmond Llewelyn) care, neoficial, îi furnizează ceva „materie primă”, pentru a-l ajuta în misiunea lui. Bond se află de această dată de ambele părți ale legii, infiltrându-se în organizația lui Sanchez pentru a-l prinde pe acesta și pentru a-l face să plătească pentru ce a făcut. Finalul este de-a dreptul spectaculos, cu o urmărire „ca-n filme”. 

GoldenEye (1995)

Goldeneye este regizat de Martin Campbell și este primul film din serie care nu este realizat după cărțile lui Ian Fleming

În 1986, agenții MI6, James Bond (007) (Pierce Brosnan) și Alec Trevelyan (006) (Sean Bean) se infiltrează într-o uzină chimică din Arkhangelsk pentru a o arunca în aer. Misiunea se termină rău pentru Alec, acesta fiind împușcat de colonelul Arkady Ourumov (Gottfried John). Bineînțeles, Bond îndeplinește misiunea și reușește să-și salveze viața. În prezent, înarmat cu „permisul de ucis (00)”, James Bond ajunge în Rusia, în căutarea unor coduri furate de la proiectul GoldenEye, un dispozitiv spațial foarte periculos care poate trage cu șocuri electromagnetice, distrugând orice sursă de energie, oriunde în lume. Nici în vacanță, James nu stă degeaba. Tot timpul cu ochii după femei frumoase, de data aceasta 007 își găsește nașul. Întâlnirea cu frumoasa, dar periculoasa Xenia Onatopp (Famke Janssen), membră a Mafiei rusești, îi pune capac. Xenia urmărea să-l fure pe Tiger, prototipul unui elicopter utilat cu cea mai înaltă tehnologie. În același timp, Natalya Simonova (Izabella Scorupco), expertă în calculatoare, este șocată când echipa ei este distrusă de către generalul Ourumov, șeful Natalyei, care fură GoldenEye. Bond este trimis să descopere cine are controlul armei și împreună cu Natalya descoperă că dușmanul este… La ce va fi folosit GoldenEye rămâne să vedeți vizionând filmul. Este primul din serie în care Judi Dench joacă rolul lui M. 

Tomorrow Never Dies (1997)

Doi agenți secreți de elită, James Bond (Pierce Brosnan) și un agent secret al Chinei Wai Lin (Michelle Yeoh) sunt nevoiți să-și unească forțele pentru a descoperi adevărul. Elliot Carver (Jonathan Pryce) are nevoie de drepturile de emisie în China pentru a face din concernul său cel mai mare imperiu de presă din lume, iar când chinezii îl refuză, acesta pune la cale un plan care să conducă la un război între China și Marea Britanie. Astfel se face că o nava sub pavilion englez se scufundă în apele teritoriale chineze, în urma unui incident provocat de Carver, cu ajutorul unei nave „camuflate”, care dispare de fiecare dată, imediat după ce a provocat dezastrul. James Bond este nevoit să se folosească de legătura sa anterioară cu Paris Carver (Teri Hatcher) pentru a se infiltra în organizația internațională a lui Carver. Chinezii vor, de asemenea, să afle ce s-a întâmplat și trimit propriul lor agent: Wai Lin. Cei doi trebuie să lucreze împreună pentru a dejuca planul diabolic al lui Carver. Tomorrow Never Dies a primit o nominalizare la Globurile de aur pentru cea mai bună piesă originală. 

The World Is Not Enough (1999)

Bond (Pierce Brosnan) are nouă o misiune: trebuie să se implice în lupta dintre cele mai mari companii din lume, care încearcă să preia controlul petrolului pe piața mondială. Trebuie să prevină o explozie nucleară într-una din cele mai mari conducte de petrol ale lumii și să o protejeze pe Elektra King (Sophie Marceau), moștenitoarea afacerilor cu petrol ale tatălui ucis. Prieten cu M (Judi Dench), mentorul lui Bond, acest magnat al petrolului este ucis într-o explozie care are loc în cartierul general al MI6, iar Bond se simte responsabil pentru aceasta. Astfel, se oferă să devină garda de corp a fiicei acestuia, Elektra. În același timp, încearcă să distrugă complotul urzit de Renard (Robert Carlyle), un om care a fost împușcat în cap, dar care nu a murit pentru că glonțul nu a atins nici un nerv vital. Avantajul său este că nu simte nicio durere fizică. Dar el nu mai are mult de trăit, căci glonțul înaintează spre centrul creierului. În fața acestei noi amenințări, Bond face echipă cu Dr. Christmas Jones (Denise Richards). De data aceasta, va afla pe pielea lui că nimeni nu este ceea ce pare.

Die Another Day (2002)

Este ultimul film din serie în care Pierce Brosnan l-a jucat pe agentul 007. Acest film a avut cele mai mari încasări din seria Bond. Mă refer strict la primele 20 de filme. 

De această dată, Bond (Pierce Brosnan) este prins în spatele liniilor inamice. „Legea universală” pentru toți agenții secreți capturați este că aceștia nu sunt recunoscuți oficial de către guvernele lor. La fel se întâmplă și cu James Bond, agentul 007, care este abandonat de guvernul britanic și lăsat pe mâna coreenilor, care îl torturează zi și noapte. Dar Bond nu este gata să cedeze, nici măcar când este lăsat să fie înțepat de scorpioni veninoși, apoi fiindu-i administrat antidotul. În cele din urmă, se dovedește că ambele guverne au câte ceva de care fiecare în parte are nevoie. Coreenii îl eliberează pe Bond, iar britanicii eliberează un terorist, care este folosit pe post de momeală, pentru a descoperi adevăratele planuri ale acestora. Bond renunță la statutul lui de 00 și purcede la a-i prinde pe cei responsabili de capturarea sa. James Bond este pe urmele lui Gustav Graves (Toby Stephens). Ajunge in Islanda, în palatul de gheață care-i servește drept cartier general și ascunzătoare lui Graves. Aici, Bond, împreună cu superba Jinx (Halle Berry), are ocazia să experimenteze pentru prima oară forța unei noi arme moderne. Un rol important îl are și Miranda Frost (Rosamund Pike), partenera lui Bond trimisă de MI6. Din nou, salvarea lumii depinde de 007. Die Another Day a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru cea mai bună piesă originală. 

Citeste si: James Bond 007: Recapitularea seriei de 5 filme cu Daniel Craig.


Din aceeasi categorie...

Au inceput inscrierile pentru TIFF 2022! Sectiunea de documentare devine competitiva

Înscrierile de filme pentru cea de-a 21-a ediție Festivalului Internațional de Film Transilvania sunt deschise!

Miracol, thriller-ul psihologic regizat de Bogdan George Apetri, ajunge in cinematografele din Romania in 2022

Miracol, al treilea lung metraj regizat de Bogdan George Apetri (Periferic, Neidentificat), a fost prezentat în premieră internațională la cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, în cadrul secțiunii Orizzonti. ...

Venom: Let There Be Carnage - Eddie Brock si Venom revin in cinematografe!

În 2018, Venom reușea să aibă încasări globale de 856 milioane de dolari, făcând ca un sequel să devină o prioritate pentru studioul Sony.

James Bond - No Time To Die: Sfarsitul unei ere in 3D

No Time To Die / Nu e vreme de murit e al 25-lea film din seria 007. Amânat până acum de 3 ori, a avut în final parte de marea premieră în cinematografe. Dacă vreți să-l vizionați la cinema grăbiți-vă!!! Nu se știe cât timp vor mai rămâne deschise. ...

James Bond 007: Recapitularea seriei de 5 filme cu Daniel Craig

Casino Royale e un reboot al seriei care îl are ca personaj principal pe spionul MI6, James Bond (Daniel Craig).

Marocco / Mikado a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la San Sebastian

Prezentat în secțiunea New Directors, filmul Marocco (titlul internațional Mikado) al regizorului Emanuel Pârvu a avut premiera mondială aseară la Festivalul de Film de la San Sebastian. ...

Casa cu papusi: Premiere de gala la Piatra Neamt, Focsani si Botosani

Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul Casa cu păpuși / House of Dolls, câștigător al Trofeului „Ceau Cinema!” Timișoara, va avea premiera pe marile ecrane în acest weekend. ...

Romania Salbatica ajunge in aproape 40 de orase in a doua saptamana de la lansare

Cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, România Sălbatică, s-a lansat în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie, înregistrând 16.332 de spectatori după primul weekend și devenind astfel unul dintre cele m...

John Malkovich il va interpreta pe Sergiu Celibidache in filmul biografic Cravata Galbena

Pentru prima oara in istoria filmului românesc, un actor international, nominalizat la Oscar, va interpreta rolul unei personalitati romanesti.

Venom revine: Din 8 octombrie va fi Carnagiu in cinematografe!

La trei ani de la lansarea primului film Venom, care a extaziat fanii Marvel de pe întreg mapamondul, povestea anti-eroului continuă cu o nouă aventură de proporții: Venom: Să fie carnagiu / Venom: Let There Be Carnage. Thrillerul distribuit de Col...

New Order si drama The World to Come, filmata in Romania, la Cinema sub clar de luna

O distopie mexicană de Michel Franco, New Order, și o dramă pe teme LGBTQ+ filmată în România, cu Vanessa Kirby și Cassey Afleck, The World to Come, ambele premiate la Festivalul de la Veneția, alături de cel mai recent film al lui Radu Jude, vor fi ...

Trei premii la Festivalul de Film de la Venetia pentru Imaculat

Imaculat, debutul în lung metraj al regizorilor Monica Stan și George Chiper-Lillemark, prezentat în premieră mondială în competiția Giornate degli Autori, a primit sâmbătă seară, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, premiul pe...

Primul trailer la The Matrix: Resurrections!

Franciza inovatoare care a redefinit genul filmului SF și actiune, aduce în regia vizionarei Lana Wachowski, mult așteptatul, Matrix – Renașterea / Matrix: Resurrections, al patrulea din serie.  ...

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: Universul Marvel adauga un expert in arte martiale

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi și legenda celor 10 inele e al 25-lea film din MCU (Marvel Cinematic Universe). Este regizat de Destin Daniel Crettton (Just Mercy), după un scenariu scris de Dave Callaham și Andrew Lanham. ...

Godzilla vs Kong: Inclestarea Titanilor in 3D

În acest an s-a lansat al 4-lea film din seria MonsterVerse Godzilla vs Kong.

Neidentificat isi continua traseul prin tara, dupa castigarea trofeului Anonimul 2021

Neidentificat, cel de-al doilea lung metraj al regizorului Bogdan Apetri, a intrat în cinematografele din România din 6 august, distribuit de Transilvania Film, și a avut în prima parte a lunii august mai multe proiecții în prezența echipei și a alto...

Dupa 40 de zile: De astazi in cinematografe

După 40 de zile, al patrulea lung metraj al lui Andrei Gruzsniczki, va avea premiera pe marile ecrane din România începând de astăzi.

Greenland: Sfarsitul lumii?

Greenland nu a rulat la noi în ciematografe, dar îl veți putea viziona pe Film Now. Eu l-am achiziționat în format 4k din Germania, fiind singurul loc din lume unde a fost lansat în acest format.  ...

Black Widow: O incursiune in trecutul eroinei Marvel

Black Widow e al 24-lea film Marvel și startul fazei a 4-a MCU (Marvel Cinematic Universe).

Soul: Ce inseamna o viata semnificativa?

Soul / Suflet a fost lansat în cinematografele din România pe în 27 mai 2021, în format 2D si 3D, dublat. Premiera internațională a avut loc pe 17 iunie 2020. ...

The New Mutants: O alta generatie de mutanti

The New Mutants este un film cu acțiunea plasată în universul X-Men.

Casa cu papusi - din 24 septembrie in cinematografe

Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul Casa cu păpuși / House of Dolls, proaspăt câștigător al Trofeului „Ceau Cinema!” Timișoara, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 24 septembrie 2021. ...

Neidentificat: Din 6 august, proiectii speciale in tara, in prezenta echipei

Neidentificat, cel de-al doilea lung metraj al regizorului Bogdan Apetri, intră în cinematografele din România din 6 august, distribuit de Transilvania Film. ...

TIFF 2021 in cifre

Ediția aniversară a celui mai mare festival de film din România s-a încheiat pe 1 august, după zece zile marcate de premiere absolute, zeci de proiecții sold-out, întâlniri cu cei peste 1.000 de invitați și un număr impresionant de spectatori. ...

Mister, suspans si emotie: Neidentificat, din 6 august in cinematografe

Neidentificat, cel de-al doilea lung metraj al regizorului Bogdan Apetri, intră în cinematografele din România din 6 august, distribuit de Transilvania Film. O co-producţie România-Cehia-Letonia, filmul este un policier care reușește să îmbine cu su...

Evenimente

Babardeala cu bucluc sau porno balamuc, propunerea Romaniei pentru o nominalizare la Oscar 2022

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, de Radu Jude, marele câştigător al Berlinalei de anul acesta, este propunerea României pentru o nomi...

Noutati Home Entertainment

Those Who Wish Me Dead pe Blu-ray și DVD

Pro Video ne aduce cel mai nou film cu Angelina Jolie în rol principal Those Who Wish Me Dead / Toți cei care mă vor mort pe Blu-ray și DVD...

Ultimele Stiri

Babardeala cu bucluc sau porno balamuc, propunerea…

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, de Radu Jude, marele câştigător al Berlinalei de anul acesta, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lung metraj internațional”...

22-10-2021 | Eveniment | Catalin Anchidin

Sectiuni si evenimente speciale in cadrul Les Film…

La Cannes, totul e exagerat: reacțiile de după vizionări, orarul proiecțiilor, numărul filmelor de văzut, felul în care timpul se dilată în această bulă cinematografică. Pe scurt, e o altă...

22-10-2021 | Eveniment | CineFan.ro

Serialul Succession / Succesiunea revine pe HBO GO

Premiatul serial HBO Original Succession / Succesiunea, creat de Jesse Armstrong, revine cu al treilea sezon, ce va avea nouă episoade. Primul episod este disponibil deja pe HBO GO.

22-10-2021 | TV & Online | CineFan.ro

Mohammad Murad, invitat la 40 de intrebari cu Deni…

Mohammad Murad, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România, este invitatul ediției de duminică, 24 octombrie, al emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai, ce va fi...

22-10-2021 | TV & Online | CineFan.ro

Au inceput inscrierile pentru TIFF 2022! Sectiunea…

Înscrierile de filme pentru cea de-a 21-a ediție Festivalului Internațional de Film Transilvania sunt deschise!

22-10-2021 | CineStuff | CineFan.ro

Irena Boclinca este invitata speciala in noul epis…

Vineri, 22 octombrie, de la ora 22.00, la Prima TV, sitcomul Secretele Președintelui prezintă un episod special în care invitată va fi Irena Boclincă, actrița cunoscută publicului larg pentru interpretarea...

22-10-2021 | TV & Online | Creola Tudorache

Warner TV: Entertainment nelimitat din 23 octombri…

Warner TV se lansează oficial în România pe 23 octombrie sub sloganul Entertainment Nelimitat. Noul post de televiziune va înlocui TNT în cadrul unui amplu proces de rebranding la nivel...

19-10-2021 | TV & Online | Catalin Anchidin

Marcel Ciolacu si Ana Maria Branza - primii invita…

Debut la Prima TV pentru Florin Călinescu!  Cel mai așteptat show al toamnei va fi difuzat în prime time, de marți până joi, de la ora 20.00 de către postul...

18-10-2021 | TV & Online | Mioara Radu

Cristian Gretcu este invitat special in Secretele …

Vineri, 15 octombrie, de la ora 22.00, la Prima TV, sitcomul Secretele Președintelui prezintă un episod special în care invitat va fi Cristian Grețcu.

14-10-2021 | TV & Online | Creola Tudorache

Miracol, thriller-ul psihologic regizat de Bogdan …

Miracol, al treilea lung metraj regizat de Bogdan George Apetri (Periferic, Neidentificat), a fost prezentat în premieră internațională la cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la...

14-10-2021 | CineStuff | CineFan.ro

Venom: Let There Be Carnage - Eddie Brock si Venom…

În 2018, Venom reușea să aibă încasări globale de 856 milioane de dolari, făcând ca un sequel să devină o prioritate pentru studioul Sony.

14-10-2021 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Libertatea lanseaza colectia de benzi desenate Mar…

Libertatea in parteneriat cu Editura Litera lanseaza o colectie inedita de benzi desenate: Marvel Must-Have.

11-10-2021 | Benzi desenate | Emanuel Lazarescu

Maraton David Lynch si Stanley Kubrick la Dracula …

Filme în avanpremieră națională, filme fantastice sau de artă, competiția Dracula Digital, Întâlnirile Pop Culture dar și alte evenimente speciale - începând de miercuri, 13 octombrie, la Dracula Film Festival.

11-10-2021 | Eveniment | CineFan.ro

James Bond - No Time To Die: Sfarsitul unei ere in…

No Time To Die / Nu e vreme de murit e al 25-lea film din seria 007. Amânat până acum de 3 ori, a avut în final parte de marea...

11-10-2021 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

James Bond 007: Recapitularea seriei de 5 filme cu…

Casino Royale e un reboot al seriei care îl are ca personaj principal pe spionul MI6, James Bond (Daniel Craig).

08-10-2021 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

James Bond 007: Recapitularea primelor 20 de filme…

James Bond este un personaj fictiv creat de romancierul Ian Fleming în 1953. Bond este un agent secret britanic MI6, numele său de cod fiind Double O Seven (007).

08-10-2021 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Filme Fantasy si Horror in premiera nationala la D…

A 9-a ediţie al festivalului internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival, ce va avea loc în perioada 13-17 octombrie, se anunţă a fi, în pofida contextului...

07-10-2021 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Those Who Wish Me Dead pe Blu-ray și DVD

Pro Video ne aduce cel mai nou film cu Angelina Jolie în rol principal Those Who Wish Me Dead / Toți cei care mă vor mort pe Blu-ray și DVD. 

05-10-2021 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Secretele Presedintelui te cuceresc la Prima TV!

Din 1 octombrie, de la ora 22.00, la Prima TV se vede sitcomul

01-10-2021 | TV & Online | CineFan.ro

Godzilla vs Kong pe 4K UHD, Blu-ray și DVD

Pro Video ne aduce al 4-lea film din seria MonsterVerse Godzilla vs Kong pe 4K UHD (4k+DVD), Blu-ray și DVD. 

29-09-2021 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Benzi desenate

Libertatea lanseaza colectia de benzi desenate Marvel Must-Have

Libertatea in parteneriat cu Editura Litera lanseaza o colectie inedita de benzi desenate: Marvel Must-Have. ...