În 2018, Venom reușea să aibă încasări globale de 856 milioane de dolari, făcând ca un sequel să devină o prioritate pentru studioul Sony.

Așadar, 3 ani mai târziu apare sequelul Venom: Let There Be Carnage / Venom: Sa fie Carnagiu. În România poate fi urmărit în cinematografe începând cu 8 octombrie.

Regizat de Andy Serkins cunoscut pentru interpretarea personajelor generate pe calculator precum Gollum (Lord of the Rings), Caesar (Planet of the Apes), Căpitanul Haddock (Adventures of Tintin), Smoke (Star Wars: Force Awakens și The Last Jedi), King Kong, Venom: Let be Carnage e al treilea film regizat de acesta după Breathe (2017) și Mowgli: Legend of the Jungle (2018).

Mult-așteptata lansare Marvel îl are în prim plan pe Eddie Brock și pe simbiotul său Venom. De data aceasta îl va avea de înfrunt pe Cletus Kasady, un criminal crud și nebun, interpretat de Woody Harrelson. Ce rezultă când un simbiot veșnic în căutare de creiere se unește cu un asasin în serie?! Va fi cu spune și titlul filmului UN CARNAGIU.

Acțiunea începe în 1996 când tânărul Cletus Kasady vede cum iubita sa Frances Barrison este luată cu forța din orfelinatul St Estes. În prezent, Brock e contactat de dectivul Mulligan pentru a-i lua interviu lui Cletus. Acesta își povestește viața, dar Eddie publică doar că e un criminal în serie și cu ajutorul lui Venom descoperă unde sunt ascunse cadavrele, Cletus fiind condamnat la moarte.

Problema este că Eddie și Venom nu s-au obișnuit unul cu altul. Se ciodănesc într-una exact ca doi iubiți. Eddie nu îl lasă să ucidă oameni, iar Venom trebuie să se hrănească cu creieri de găină (de care s-a săturat până peste cap) și ciocolată.

Problema apare când o parte din simbiotul Venom sare în Cletus Kasady în momentele dinaintea execuției acestuia, ucigașul în serie devine gazdă pentru Carnage, un urmaș chiar mai mare, chiar mai mortal și mult mai rău intenționat al extraterestrului, întruchipare crudă a răului pur. Singurul care îl poate opri pe Carnage e Venom, care trebuie să facă pace cu Eddie, deoarece ciondăneala lor constantă se dezvoltă până când se transformă în final într-o bătălie violentă…

E al doilea film pe care îl văd cu Naomie Harris consecutiv. Ea a jucat-o pe Moneypenny în 007 și acum e Frances Barrison, iubita lui Cletus. Mi-a plăcut s-o văd în rol negativ alături de Woody Harrelson (Cletus Kasady). Bineînțeles în peisaj va apărea și fosta logodnică a lui Eddie, Anne Weying (Michelle Williams).

Carnage își face în sfârșit debutul pe marele ecran. Acesta este ultimul adversar al lui Venom, mai puternic şi mai violent în orice privință. Nu este de ajutor faptul că ucigașul în serie Cletus Kasady este gazda lui Carnage, intensificând ideea lui maniacă despre lume în ceva incredibil de sinistru. Kasady - ucigaș înainte de a căpăta puterile lui Carnage - nu simte nevoia lui Eddie de a încerca să limiteze simbiotul. Pentru a-l opri pe Carnage, Eddie și Venom vor trebui să găsească o cale de a face relația lor să funcționeze. Dacă o vor face, veți afla doar la cinema. 

Deși primul film din serie mi s-a părut mult mai reușit, nici aceasta continuare nu este de ignorat. Chiar daca pe alocuri pare mai degrabă o comedie romantică deghizată într-un film cu supereroi. În esență ne transmite mesajul ca de fapt cooperarea merită și că două capete sunt mai bune ca unul singur. E ca în viața de cuplu... pentru ca relația să meargă fiecare trebuie să cedeze câte puțin.

Să rămâneți după genericul de final. Veți avea parte de o surpriză. Veți vedea cum Venom este legat de întregul Univers MARVEL (MCU).