Eternals / Eternii – cel mai nou film Marvel și-a făcut apariția pe marile ecrane.

Odată cu acesta, Angelina Jolie și Salma Hayek se alătură personajelor Universului Cinematic Marvel.

Fiind un altfel de film Marvel, cu numeroase personaje noi, ne-am gândit să vă povestim câte ceva despre fiecare dintre ele, dar și despre background-ul poveștii.

Fiind singura ființă din lume, Primul Firmament nu și-a dorit singurătate, creând diverse forme de viață: acestea erau ființe cerești de ordin secund care erau sub două aparențe: cei cu pielea închisă, Aspiranții, loiali creatorului lor și dornici să mențină lucrurile așa cum erau și multi-colorii Rebeli care își doreau o lume dinamică, diversă și care să evolueze. Aceste forme de viață rebele au devenit ceea ce s-a numit mai târziu Celeștii. 

Războiul care a izbucnit între Aspiranți și Celești aproape a distrus Primul Firmament. Într-un ultim efort de supraviețuire, ceea ce a rămas din el i-a strâns pe ultimii Aspiranți și s-a refugiat în colțurile universului, unde s-a transformat într-o nouă ființă cosmică formată din mai multe realități, numită Eternitatea. Astfel, cel de-al Doilea Univers și Primul Multivers au luat naștere. 

La început…

Înaintea celor șase singularități și a zorilor creației, au venit celești. Arishem, primul celest, a creat mai întâi Soarele și a adus lumină în Univers. Viața a început și a prosperat. Totul era în echilibru. Până când o specie nenaturală de prădător a apărut din spațiul adânc pentru a se hrăni cu viață inteligentă. Ei erau cunoscuți ca devianți. Universul fiind scufundat în haos. 

Pentru a restabili ordinea naturală, Arishem a trimis eternii, eroi nemuritori de pe planeta Olympia, pentru a elimina devianții. Eternii au avut credință neclintită în Arishem, până când o misiune condusă de primul etern, Ajak, a schimbat totul...

Povestea începe în Londra de astăzi, cu Sersi lucrând ca profesor. Eternii s-au despărțit cu secole în urmă, după mii de ani împreună. Fiecare are viața lui pe Pământ, însă liniștea lor este spulberată de un atac al devianților. Sersi bănuiește că  întoarcerea instantanee a tuturor celor care au dispărut din cauza lui Thanos ar fi reînviat adversarul lor mortal. Împreună cu Sprite, ea trebuie să-i unească pe Eterni pentru a proteja din nou Pământul.

Secvențele de luptă sunt uimitoare, iar efectele fantastice, în stilul caracteristic studiourilor Marvel. Mi-a plăcut enorm cum regizoarea Chloé Zhao îmbină prezentul cu trecutul, prezentând povestea Eternilor de-a lungul Istoriei omenirii: de la primele civilizații ale Mesopotamiei și Babilonului, până în prezent. 

Toate aceste momente din viața Eternilor ne ajută să îi cunoaștem mai bine și să le aflăm poveștile. Sersi și Ikaris au format un cuplu timp de foarte mulți ani, însă de când Eternii și-au încheiat misiunea și fiecare și-a urmat propriul destin, Ikaris a plecat și nu s-a mai întors. Cu inima zdrobită, Sersi s-a stabilit printre oameni, devenind astfel cea mai umană dintre Eterni. În prezent, locuiește în Londra și are o relație cu Dane (Kit Harington).

Toți Eternii stăpânesc o forță fizică superioară, teleportare, telepatie, telekinezie, manipularea materiei, zbor și levitație, generare de iluzii, precum și puterea de a lansa radiații cosmice din ochi și mâini. Eternii sunt imposibil de ucis pentru că dețin control mental asupra corpurilor proprii, regenerându-le ori de câte ori corpurile le sunt distruse. De asemenea, Eternii își pot canaliza energia cosmică în sprijinul propriilor abilități. De aceea unii Eterni au capacități speciale, fiind mai puternici în acele arii decât ceilalți coechipieri. 

Cine sunt eternii?!

Ajak (Salma Hayek) are nu doar puterile obișnuite ale unui Etern, dar poate face ceva ce alții nu pot – să comunice cu creatorii lor, cu Celeștii, o rasă din vechime de ființe extraterestre, înzestrate cu abilități aproape divine de a controla forțe și energii imense. Ceea ce o face așadar esențială pe Ajak pentru grup, deoarece Celeștii vizitează din când în când Pământul pentru a face judecăți despre planetă. Acest lucru s-ar putea să fie tocmai ceea ce o face pe Ajak să fie liderul echipei Eternilor, supereroi MCU. 

Ajak, personaj masculin în benzile desenate, poate comunica cu Celestials, dar are şi puteri miraculoase de a vindeca. În Universul Cinematografic Marvel, aceste ființe stranii au apărut deja. În Gardienii Galaxiei, Taneleer Tivan (The Collector) explică faptul că Pietrele Infinitului pot fi păstrate numai de ființe foarte puternice, și îi arată lui Peter Quill și celorlalți un uriaș umanoid care seamănă cu Eson the Searcher. 

În Gardienii Galaxiei Vol. 2 a fost văzut Ego, Planeta Vie, susținând că este unul dintre Celești. Ajak are, de asemenea, puterea de a manipula materia într-un scop deocamdată necunoscut. Așa cum arată colecția ei de plante, Ajak își va folosi talentele și priceperea în medicină – ceea ce o face și vindecătoarea grupului.

Ikaris (Richard Madden) este unul dintre cei mai puternici Eterni: poate zbura și poate arunca raze de lumină din ochi. Și, în plus, are o legătură cu totul specială cu Sersi. El are o relație de 7000 de ani cu Sersi. E un Superman al MCU dar fără superviteză.

Sersi (Gemma Chan) îi eclipsează pe mulți dintre Eterni. Ea poate să manipuleze moleculele unui obiect și să le rearanjeze după bunul plac.. Fiind înzestrată cu o asemenea putere, Sersi poate să salveze omenirea, dar dacă își pierde controlul, poate deveni și un adevărat pericol. Față de benzile desenate ea poate doar să manipuleze materie anorganică, o limitare care o îmblânzește, permițându-i totodată să își folosească puterile într-un mod mai inventiv și mai nuanțat. 

Prin puterea ei, Sersi are un statut mitologic privilegiat, fiind adevăratul Etern coborât printre muritori. Dintre toți Eternii, Sersi s-a integrat cel mai bine printre oameni, mânată de compasiune și de un respect profund față de omenirea pe care o apără.

Stabilită în Londra, unde a devenit o curatoare într-un muzeu, Sersi a legat chiar și o relație cu un pământean pe nume Dane Whitman. Astfel că Sersi intră într-un straniu triunghi amoros, fiindcă de câteva mii de ani, ea și cu Eternul Ikaris sunt într-o relație tumultoasă: ba împreună, ba despărțiți.

Makkari (Lauren Ridloff) este un personaj rapid, care este descris drept nerăbdător. Cunoscut și ca Mercury, personajul are în benzile desenate un costum roșu intens și este mascat. Atunci când Makkari aleargă, o energie aurie îi înconjură corpul.

Totuși, modul în care ea își folosește viteza ca pe o armă este cel mai impresionant aspect al puterilor ei. Producătorii au schimbat genul personajului Makkari, bărbat în benzile desenate Eternals. Dacă Ikaris e Superman în MCU, Makkari e versiunea lui The Flash din DCEU.

Gilgamesh (Don Lee) este considerat cel mai puternic Etern, mai puternic chiar și decât Ikaris. El poate să își folosează energia cosmică pentru a crea un exoschelet care îi amplifică… semnificativ puterile.

Când nu se luptă, Gilgamesh este calmul întruchipat, tipul gardianului fidel pe care ai cam vrea să-l ai de partea ta. Ca un frate mai mare, el are grijă și de ceilalți Eterni, fiind apropiat și de Thena (Angelina Jolie), protejata lui eternă.

Thena (Angelina Jolie),e cea mai bună femeie-războinic din galaxie, care are capacitatea de a folosi energiile cosmice pentru a crea orice armă.

Ea e și singura care scapă de sub control când are amintiri din altă viață. Ancora sa spre realitate e Gilgamesh.

Druig (Barry Keoghan)este un Etern distant care s-a separat de Eternals pentru că nu este de acord cum interacţionează aceştia cu oamenii, are puterea unică de a controla minţile umane şi este specialist în manipularea realităţii.

În general, superputerile lui Druig sunt comparabile cu acelea ale celorlalți Eterni, însă excelează în telepatie. Măiestria lui Druig în domeniul lui îi permite până și să constrângă oamenii să facă lucruri la comanda lui. 

Sprite (Lia McHugh) a fost înzestrat cu o forță fizică și o agilitate supraomenești. El poate și să zboare, însă mai important este că poate să creeze iluzii, ceea ce îl face pe acest supererou să fie trickster-ul Eternilor. Un suflet nemuritor, viclean și amuzant, care deși a trăit mii de ani, a rămas captiv în corpul unui băiețel de 11 ani.

Sprite este deci la propriu arhetipul Copilului Etern: liber și creativ, dar într-o continuă renegociere a relației cu exteriorul și, mai ales, cu propriul corp. Sprite se simte în inferioritate din cauza condiției lui, supărat că nimeni nu-l ia în serios, așa că primul lui scop este să… crească.

De-a lungul mileniilor, Sprite i-a înscenat atât pe oameni, cât și pe Eterni. Sprite le-a plantat și celorlalți Eterni numeroase amintiri false.  

Sprite înseamnă și zână, și fantomă, și spiriduș. La fel ca Ajak sau Makkari, care în benzile desenate erau bărbați, Sprite este unul dintre Eternii cărora distribuția din film le-a schimbat genul – însă nu cu totul. În benzile desenate, când Zuras (un Etern Prim, unul dintre liderii rasei lor) a aflat de urmările acestui plan „pueril” al lui Sprite de a îi adormi pe Eterni, acesta l-a decapitat. Însă iluziile nu s-au dus odată cu el: Sprite a înviat sub forma unei fetițe tot de 11 ani.

Phastos (Brian Tyree Henry) are una dintre cele mai strălucite minți din universul Marvel. Fiind un inventator și un tehnopat, el a ajutat omenirea să își dezvolte tehnologia de-a lungul Istoriei, motiv pentru care, asemenea lui Sersi, a format un atașament profund față de ea – cu toate că evoluția tehnică a omenirii a fost și o otravă, nu numai un leac. 

Așadar, Phastos este un supererou genial care poate să construiască și să înțeleagă orice tehnologie, ceea ce îl califică și ca pilotul grupului. Phastos controlează Domo, nava interstelară a Eternilor, pe care o ridică de sub pământ printr-o tehno-coregrafie a mâinilor.

În benzile desenate, acesta mânuiește o armă care arată ca un ciocan, prin care lansează fulgere de energie cosmică, asemenea lui Thor. 

Phastos a făurit și sabia legendară a lui Kingo – până la urmă, numele lui este derivat din Hephaistos, zeul fierar din mitologia greacă, cel care fabrică tot arsenalul panteonului. Datorită intelectului său dezvoltat, Phastos este mai degrabă un pacifist introvertit, care își vede de munca sa fără să participe prea mult în luptă. 

Kingo (Kumail Nanjiani) este singurul etern care decide să trăiască în văzul întregii lumii şi nu oricum: este un star al filmelor de la Bollywood, adulat în lumea întreagă pentru filmele sale pline de emoţie şi ritmate de coregrafii elaborate. 

Eternii rulează acum în cinematografele din toată țara.


Din aceeasi categorie...

Animest.16: Summer Special

Pentru cei mari, dar și pentru cei mici, pentru iubitorii de povești inspirate din fapte reale, dar și pentru fanii animațiilor psihedelice, Animest revine, la început de vară, cu o retrospectivă a celor mai apreciate filme prezentate la ediția din 2...

Ce filme noi vedem la Cineplexx din 20 Mai

Iată premierele filmelor din aceasta saptamana cinematografica si informatiile referitoare la programul lor din rețeaua Cineplexx.

Interviu exclusiv cu regizorii Dan Dinu si Cosmin Dumitrache, autorii miniseriei HBO Max Romania salbatica

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache sunt realizatorii celui mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră: România sălbatică.   ...

O poveste despre femei care au schimbat lumea deschide TIFF 2022: Reteaua Jane

Rețeaua Jane / Call Jane, o poveste curajoasă despre drepturile femeilor, inspirată din realitățile Americii de la finalul anilor ’60, deschide cea de-a 21-a ediție TIFF.

Imaculat si Grindul Sacalilor la Este Film Festival 2022

Filmul românesc ocupă un loc important în cadrul ESTE FILM Festival, iar ediția de anul acesta nu face excepție.

TIFF 2022 anunta tema campaniei de imagine

Trăim vremuri tulburi. La doar câteva sute de kilometri de granița României, un conflict armat e în plină desfășurare.

Scurt metrajul Potemkinistii, de Radu Jude, premiera mondiala la Cannes pe 25 mai

Scurt metrajul Potemkiniștii, scris și regizat de Radu Jude, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Cannes pe 25 mai 2022, în prezența echipei.

Independenta Film aduce pe ecranele din Romania 5 filme de la Cannes

Cinci filme de la Cannes, printre care si Final Cut, filmul care deschide cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, vor fi distribuit în România de Independența Film.

Dosarul 631 - Premiera de Gala la Cineplexx Baneasa

Joi 12 mai 2022 a avut loc la Cineplexx Băneasa Premiera de Gală a filmului Dosarul 631 regizat de Marius Th. Barna.

Almanah Cinema. Sase filme scurte de Radu Jude, din 1 iulie pe marile ecrane

Șase dintre cele mai apreciate scurt metraje recente ale cineastului Radu Jude vor fi lansate pe 1 iulie pe marile ecrane din România sub titlul Almanah Cinema. Șase filme scurte.

Crai nou de Alina Grigore - selectat in cadrul Voices of Women in Film, Sydney 2022

  European Film Promotion (EFP) a anunțat oficial care sunt filmele europene participante în cadrul ediției din 2022 a Europe! Voices of Women in Film. ...

TIFF 2022: Parteneriat cu Netflix pentru Drama Room, programul dedicat creatorilor romani de seriale

Scenariștii și producătorii români care au un proiect de serial sau mini-serie în dezvoltare sunt așteptați să își înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022). ...

Ce filme noi vedem la Cineplexx din 13 Mai

Iata premierele filmelor din aceasta saptamana cinematografica si informatiile referitoare la programul lor din rețeaua Cineplexx.

Imaculat in deschiderea Este Film Festival 2022

A 6-a ediție ESTE FILM Festival va fi deschisă de un film românesc, Imaculat, în avanpremieră la Sibiu.

S-a lansat trailerul mult asteptatului Avatar: The Way of Water

La mai bine de 13 ani de la premiera filmului Avatar, James Cameron revine cu al doilea film din serie.

Interviu exclusiv: Vincent Vermignon si Tim Guinee despre rolurile din The Staircase

Vincent Vermignon (Chronicles of the Sun, Cut, Luther) și Tim Guinee (Inventing Anna, Homeland, Elementary) fac parte din excepționala distribuție a seriei The Staircase, care a debutat în 6 mai pe HBO Max. ...

Bookfest 2022 ii asteapta pe cititori, cu cele mai bune carti si sute de evenimente, la Romexpo

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală...

Lady Gaga lanseaza Hold My Hand - Melodia oficiala a filmului Top Gun: Maverick

Paramount Pictures a lansat videoclipul oficial al piesei de pe coloana sonora a filmului Top Gun: Meverick.

Legendarul Eliades Ochoa, fondator al Buena Vista Social Club, vine la TIFF 2022

Devenit faimos în întreaga lume la finalul anilor ’90 ca membru fondator al grupului Buena Vista Social Club, Eliades Ochoa este „unul dintre cei mai buni chitariști ai generației sale” (The Guardian), o figură emblematică a muzicii latino-americane...

Doctor Strange in the Multiverse of Madness: Cel mai sumbru film Marvel cu supereroi

Doctor Strange in the Multiverse of Madness / Doctor Strange în Multiversul Nebuniei ni-l readuce pe regizorul Sam Raimi la filmele cu super eroi.

Este Film Festival 2022: Cinci zile de festival in trei locatii

ESTE FILM Festival revine în forță la Sibiu cu cinci zile de festival în trei locații, o competiție și un trofeu gata să fie câștigate și peste treizeci de proiecții.

CinePolitica Nights 2022: Proiectii de documentare si lung metraje pe teme politice

Seria CinePolitica Nights revine, în perioada 10-12 mai, la Cinema Muzeul Țăranului, cu șapte proiecții de documentare și lungmetraje de ficțiune, majoritatea în premieră națională.

Ce filme noi vedem la Cineplexx din 6 Mai

Iata premierele filmelor din aceasta saptamana cinematografica si informatiile referitoare la programul lor din rețeaua Cineplexx.

Culturi cinematografice contemporane, dezbatere organizata de Editura UNATC Press

UNATC Press, editura Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, organizează la finalul săptămânii viitoare un eveniment inedit.

Ce filme noi vedem la Cineplexx din 29 Aprilie

Iata premierele din aceasta saptamana cinematografica si informatiile referitoare la programul lor din rețeaua Cineplexx. In plus o veste buna: s-au pus deja in vanzare biletele la Jurassic World: Dominion. ...

Evenimente

Actrita Maia Morgenstern, Premiul de Excelenta la TIFF 2022

Simbol al cinematografiei și scenei autohtone, îndrăgită și aplaudată de generații întregi de spectatori, actrița Maia Morgenstern va fi oma...

Noutati Home Entertainment

The Matrix Resurrections pe 4K UHD (Steelbook si plastic), Blu-ray si DVD

Pro Video ne aduce al patrulea film din seria Matrix după Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) și The Matrix Revolutions (2013). The Ma...

Ultimele Stiri

Animest.16: Summer Special

Pentru cei mari, dar și pentru cei mici, pentru iubitorii de povești inspirate din fapte reale, dar și pentru fanii animațiilor psihedelice, Animest revine, la început de vară, cu o...

19-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Ce filme noi vedem la Cineplexx din 20 Mai

Iată premierele filmelor din aceasta saptamana cinematografica si informatiile referitoare la programul lor din rețeaua Cineplexx.

19-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Interviu exclusiv cu regizorii Dan Dinu si Cosmin …

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache sunt realizatorii celui mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră: România sălbatică.  

19-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

O poveste despre femei care au schimbat lumea desc…

Rețeaua Jane / Call Jane, o poveste curajoasă despre drepturile femeilor, inspirată din realitățile Americii de la finalul anilor ’60, deschide cea de-a 21-a ediție TIFF.

19-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Actor din intamplare: Ovidiu Niculescu, din serial…

Ovidiu Niculescu, cel care îl interpretează pe Viorel Teodorescu, în serialul Strada Speranței, difuzat în fiecare seară de weekend, la Kanal D, este un actor complet.

18-05-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Imaculat si Grindul Sacalilor la Este Film Festiva…

Filmul românesc ocupă un loc important în cadrul ESTE FILM Festival, iar ediția de anul acesta nu face excepție.

18-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Actrita Maia Morgenstern, Premiul de Excelenta la …

Simbol al cinematografiei și scenei autohtone, îndrăgită și aplaudată de generații întregi de spectatori, actrița Maia Morgenstern va fi omagiată la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film...

17-05-2022 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

TIFF 2022 anunta tema campaniei de imagine

Trăim vremuri tulburi. La doar câteva sute de kilometri de granița României, un conflict armat e în plină desfășurare.

17-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Scurt metrajul Potemkinistii, de Radu Jude, premie…

Scurt metrajul Potemkiniștii, scris și regizat de Radu Jude, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Cannes pe 25 mai 2022, în prezența echipei.

17-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Independenta Film aduce pe ecranele din Romania 5 …

Cinci filme de la Cannes, printre care si Final Cut, filmul care deschide cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, vor fi distribuit în România de...

17-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Asia Express devine America Express

Cel mai dur reality show din România ajunge în cel de-al cincilea sezon pe un alt continent.

16-05-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Serialul Cititorii de oase / Bones revine la AXN

Unul dintre cele mai îndrăgite seriale procedurale, Cititorii de oase / Bones, cu Emily Deschanel și David Boreanaz în rolurile principale, revine la AXN, începând din 16 mai, de luni...

16-05-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Hannah Dodd se alatura distributiei sezonului 3 di…

Cel de-al treilea sezon al serialului creat de Netflix și Shondaland va intra în producție vara aceasta.

16-05-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Dosarul 631 - Premiera de Gala la Cineplexx Baneas…

Joi 12 mai 2022 a avut loc la Cineplexx Băneasa Premiera de Gală a filmului Dosarul 631 regizat de Marius Th. Barna.

13-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Almanah Cinema. Sase filme scurte de Radu Jude, di…

Șase dintre cele mai apreciate scurt metraje recente ale cineastului Radu Jude vor fi lansate pe 1 iulie pe marile ecrane din România sub titlul Almanah Cinema. Șase filme scurte.

13-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Focus Polonia la TIFF 2022: Productii contemporane…

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022) anunță Focus Polonia.

13-05-2022 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Miniseria Romania salbatica, din 12 mai pe HBO Max

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max.

12-05-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Crai nou de Alina Grigore - selectat in cadrul Voi…

  European Film Promotion (EFP) a anunțat oficial care sunt filmele europene participante în cadrul ediției din 2022 a Europe! Voices of Women in Film.

12-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

TIFF 2022: Parteneriat cu Netflix pentru Drama Roo…

Scenariștii și producătorii români care au un proiect de serial sau mini-serie în dezvoltare sunt așteptați să își înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internațional de Film Transilvania...

12-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Ce filme noi vedem la Cineplexx din 13 Mai

Iata premierele filmelor din aceasta saptamana cinematografica si informatiile referitoare la programul lor din rețeaua Cineplexx.

12-05-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Benzi desenate

A aparut vol. 32 al colectiei Marvel Must-Have - Gardienii Galaxiei

Libertatea in parteneriat cu Editura Litera continua editarea colectiei inedita de benzi desenate: Marvel Must-Have. Săptămâna aceasta a apă...